cultura de google, dialog wikipedia
Raspunsuri - Pagina 17
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura AB, si eu m-am amuzat, pana a inceput lumea sa ma intrebe daca am priceput cum functioneaza calculatorul. Stiu ca stii; dar ideea e s-o spui ca sa priceapa si altii... |
Da mey.
conchita spune:
citat din mesajul lui Llaura AB, acu ca amandoua suntem bitchy e clar . O fac amical si ar fi bine sa nu te superi nici tu. |
ma primiti si pe mine in clubul vostru? :-))
e o chestie ciudata si excitanta sa discut cu voi. sistemele noastre de referinta sunt diferite, chiar imi imaginez asa ce ingaduitor priviti screenul oftand mamos, oof, saracuta nu pricepe si gata. :-)) eu zic ca pricep, dar la mine se proceseaza totul in schema filosofica, a simbolului si-a metafizicii, voi sunteti cu...specto-wtxmtrbsd atomica, asta ce mai e?
AB spune:
citat din mesajul lui conchita ...specto-wtxmtrbsd atomica, asta ce mai e? |
cata in wiki... io catai si ma scarpinai profund si cetii jumate si-mi facui socoteala cate linkuri inapoi imi trebuie Nu zic cate
StMihaela spune:
Nu as putea fara net.
Dar !!! trebuie sa sti sa cauti.
In Wikipedia am gasit multe chestii in neregula. Am trimis si corectarea, dar degeaba. Cel putin pana cand m-a mai interesat pe mine.
Spre exemplu, la ei chimenul e tot aia cu chimionul. 70% din femeile din piata stiu ca sunt doua plante diferite si ca unele sunt seminte altele fructe.
StMihaela spune:
Am verificat si la chestia cu Chimenul au corectat. Spre surprinderea mea chiar cu ce le-am scris eu.
Dar cate greseli or mai fi?
AB spune:
uite...banuiesc ca-n limbile nationale probabilitatea de eroare e mai mare. Si da in capul meu discutam chestii stiintifice tehnice. Mea culpa cu deformatia profesionala. Si botanica e stiinta si cu plantele e chiar mare incurcatura prin capul si familia mea. In fiecare tara alta distractie si in fiecare atlas alta distractie. Si io-s pro ceaiuri si plante aromatice in mancaruri.
Dar pot sa va sugerez cum se face corectarea? De exemplu la pagina chimen nu s-a propus vreo corectare oficiala. Exista o pagina de discutii fata de articolul wiki. La chimen e goala... adica voi nu stiu unde ati trimis plangerea. Acum e corect ba chiar scrie de confuzie.
http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C5%A3ie:Chimen&action=edit&redlink=1
Uitati de exemplu cum arata o pagina disputata a uneicompanii prea laudata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Renaissance_Technologies
si uite discutia pe margini
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Renaissance_Technologies
Eu nu am zis ca-i error free, dar nu vinde gogosi planetare. Nici o carte micuta nu e fara erori. Exista erata si exista corectari. Iar eu de chimen si chimion nu stiam... desi acum imi explic cateva erori de bucatareala...supa mea ar fi trebuit sa fie de chimion.. si nu de chimen si poate ar fi degustat-o sotul altfel
Ganditi-va la istorie. Acolo e si mi interpretabil, dar orice carte despre istorie fie ea si indepartata sufera de asa ceva. De aceea in general informatia e mai redusa la ceea ce e cat mai general acceptat. Ca pe peste tot intr-o enciclopedie.
Llaura spune:
Da, dar cum ar fi ea existenta fara carti bune? eu nu pot sa citesc la calculator, verific ceva rapid, lucrez, ok, dar de placere si pt sufletul meu nu citesc in nici un caz la calculator. Sunt asa cam ca Spiridon, tutun ai, carticica ti-ai luat...
conchita spune:
citat din mesajul lui Llaura dar de placere si pt sufletul meu nu citesc in nici un caz la calculator. Sunt asa cam ca Spiridon, tutun ai, carticica ti-ai luat... |
nici eu nu pot citi carti electronice. dar probabil ca asta va fi norma pentru copiii nostri.
cred ca un alt aspect important al problemei e gratuitatea. o sa intre planeta in bancruptcy cred, daca merge in ritmul asta. gasesti orice pe internet, inclusiv cultura, de ce sa mai dai banu' la librarie?
p.s. mi-a sunat ceasul, Lae, si-am ajuns wikipedista la randul meu, m-a ajuns pedeapsa. azi am aflat ca uploadarea de articole pe wiki face parte din fisa postului, pe care am ignorat-o pana acum. naiba m-a pus sa invoc spiritele? asa se intampla intotdeauna, cand zic "eu niciodata", a doua zi poc si hop, se intampla.
adusca spune:
nimic nou sub soare.
DC'ul seamana c-o telenovela, lipsesti un an dar nu pierzi nimic.
conchita e iar calare (precum sfantul gheorghe) pe grumazul ateilor care sunt semidocti, wikipedosi si gugalisti, iar restul sunt MAME
mame care se roaga pentru sanatatea pruncilor lor, mame care cred ca un ceai de tei calmeaza, mame care cred ca o mangaiere face mai mult decat un "electrod infipt in fund" (citat din idolul telectualelor), mame care cred ca cei dragi trecuti in lumea de dincolo nu au plecat chiar de tot, mame care cred ca gandul bun aduce soarele si poate chiar un curcubeu, mame care cred ca aia si-ailalta si asa si pe dincolo. |
e oarecum emotionant.
fetele de pe DC