Sezatoarea canadiana (133)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Mai fetelor, eu inseamna ca nu ma mai recunosc... ce eram... si ce am ajuns. Adevarul este ca din tot ce am scris eu acolo acu' 5 ani numai copii au iesit asa cum am planuit. Ajutorul de la bunici, bursa, casa si stabilitatea aia... nema.

Lilisor bine faci ca ma tragi de maneca, incerc sa incarc niste poze diseara dar stii ca barbata-miu lasa aparatul setat sa faca poze d-alea uriase si cand vreau sa le pun eu pe net imi ia 3 ore. Ce ma enerveaza, el cu calitatea lui ca dupa aia eu tre' sa fac resize manual la toate. Si tzancii astia nu prea stau la poze, bine ca i-a mai trecut lui Alex urlatul dupa aparat.
Vroiam sa iti zic de fina-tu ca vorbeste mult si a crescut mare si frumos (ce sa zic si eu acum ca e al meu, nah), si face diferenta intre franceza la gradi si romana acasa. A inceput la o gradi noua si ii merge super bine. Il invata cantecele (are unul cu "Mokita, Mokita, la la la, Mokitaaaa" pe care il canta toata ziua, neaparat pe un ton ridicat, mai ales noaptea, si cu ondulatii de voce la sfarsit pe "aaa", e dulce foc)
Iar pitica sta cu tati acasa saptamana asta, l-a innebunit pe bietul om, nimic nu poate sa faca cu ea, vrea numai in brate, il fugareste si la toaleta (tii minte ca asa facea si Alex cand era pitica bebelus). De saptamana viitoare incepe la o gradi romaneasca aproape de casa (btw doamna Viorica la care avea Gabi pe Tico s-a mutat in Laval si acum toti parintii cauta la celelalte gradi din jur)
Marian incepe saptamana viitoare franceza nivelul 3 la colegiul de langa noi (vai de capul meu, ma apuc iar de franceza, pase compose-ul masii) si intre timp este excitat tare ca vrem (iar) sa ne schimbam vanul (ce sa zic, eu sunt si mai si, ca m-am plictisit de ea, acu' vreau 4X4 ca deh, van nu mai imi place, dar iti aduci tu aminte acum vreo 2 ani cand iti plangeam la telefon ca orice sa fie, numai sa o pot conduce ce om dom'le, nu ma mai satur).
Hai ca te sun in vicheend sa mai barfim ca pe vremuri demult apuse. Pup Teu, am vazut poze, este un frumos rotunjor si tac'su la fel (adica rotunjor), se vede ca ii prieste mancarea facuta de soacra-sa. Pup-o pe mama ta (o mai doare operatia? pe mine nu ca trebuie sa car copii).

Ange cum ii spuneam si nasicii lui Alex, ii merge foarte bine la gradinita noua, se duce cu bucurie la ea, toata ziua imi povesteste de copii, ce cantecele a invatat, papa bine, doarme bine, cand il iau are un zambet mare pe fata si imi canta tot drumul spre casa (nu mai plange de foame cum facea la cealalta ). Iar pr pitica am gasit la o romanca din apropiere, Dana o cheama, este privata la 25$ pe zi, mi-a placut gradinita si de ea ca persoana, pana gasim ceva sa ne placa la 7$ o lasam acolo. Sper sa se acomodeze repede si sa ii placa.

Nelia ce norocoasa esti ca te lasa copii sa gatesti si mai si colaboreaza, ai mei zici ca sunt tornade in bucatarie, trag de tot, deschid dulapurile, isi prind degetele, imi insira jucarii-capcana intre picioare, poate-poate mi le rup (mama lor de copii). Imi si imaginam pe Lisandru cu cana de faina in cap

Donia habar n-am ce poate sa aiba piticotul, in afara de o alergie alimentara, o reactie la vreun detergent nou sau o boala a copilariei, cel mai bine sa il vada pediatrul. Sanatate multa.

mQQm ce mai face pepitel? dar teenagerul si Miss DJ?

Simonna ma uitam la tine in pozele de sambata si parca radiezi, dar nu stie omu' de ce ca burtica nu se vede deloc. Rusine, pai sa iti arat eu ce inseamna burtica respectabila, si fara bebe inauntru. Cum te simti? sa stea cumintica Zaraza si sa nu iti provoace neplaceri prea mari.

Ica soricelul si investigheaza daca instinctul iti spune ca este ceva acolo la vezica. ce te face sa crezi ca ar avea o infectie? Face pipi mai des, o ustura?

Gata ma intorc si eu la munci, astazi este ultima mea zi ca patron in Canada (cel putin anul asta, ca mai pleaca el si la anul) si sunt mandra de mine, am reusit sa o scot la capat fara prea multe casualties

P.S. eu nu prea am chef de scris, ca ma doare in inima pentru Emma, saracuta prin ce chinuri trece acum, isi petrece probabil ultimele zile din viata in dureri crunte iar mamica ei cu un alt bb in burtica sufera tare, iar eu ma simt incapabila de a oferi un cuvant de consolare, pt ca stiu ca nimic nu poate consola aceasta pierdere iminenta, am incercat de sute de ori sa incep un mesaj catre Emma si Aida si nu pot, este gol totul, si ma doare tare. Macar aici am putut scrie

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Maru, da, la cel de langa bazin!

http://community.webshots.com/user/arcultro
http://community.webshots.com/user/Margott2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multumesc fetelor! Au inceput si mancarimile...
Plec imediat la doctor si apoi vin sa va spun si voua.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Donia, sper ca-i ceva usor, da un semn cand te intorci. Bietul Cristinel...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.18]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Citat:
citat din mesajul lui mQQm
Ca io dupa ce mi-am luat-o peste ceafa in prima zi pe dc de la doo colege m-am tot dus in alte parti.

Cine dom'le, cine? Spune-mi mie, sa vezi ce le fac
Da' poate ai tu ceafa mai proeminenta, n-o fi fost vina lor

usorlili, multumim pentru ziua de primavara! Daca ma uit pe geam, as zice ca deja a venit, dar daca scot nasul... il bag iute inapoi!

nelia "ultima oara cind am facut ceva bun impreuna, si-a tras o cana de faina peste cap..." parca-i vad pe cei trei iezi...

Oameni, va intreb si pe voi, poate ati trecut prin asa ceva.
Cristinelului i-au aparut ieri vreo cateva pete rosii pe corp, ma gandeam ca-i vreo alergie, am stat sa vad ce se mai intampla, ma gandeam ca trec de la sine. Azi dimineata in schimb l-am gasit plin pe tot corpul, pe fata, in urechi... tot felul de marimi, unele cat o piscatura de tantar, altele cat doua monede, unele mai umflate, altele ca niste nodulete, altele plate... Il duc la 12 la doctor, dar pana atunci am vrut sa intreb daca aveti idee ce poate sa fie???
Completez ca n-are febra, nu par sa-l manance, e vioi...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Doniaaa...ce tare ai fost!te-am admirat dintotdeauna, de cand am descoperit forumul in primavara lui 2004, fiind in Germania insarcinata cu primul baietel. Tre'sa recunosc shamefully ca eu am fost una din alea doo vinovate, da' nu datzi cu piatra pliz...
Ira, una din febletzurile mele a dat tonul, iar eu i-am tinut isonul. Noi doua credeam ca Mqqm e o alta forumista care intrase in polemici si cu altii pe forum, si incercam s-o demascam. Deh...din greseli invatam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Donia, imi pare rau ca nu am apucat sa intru de dimineata, abia acum am vazut ce ai scris si cred ca esti deja la medic. Nu prea are ce sa-i faca, vei veni acasa cum te-ai dus daca e ce banuiesc eu. Din cite stiu, asta cu pete rosii si mincarime este tot o boala a copilariei, contagioasa, dar nu asa grava ca celelalte. In Romania nu stiam despre ea, in cartea lui Capraru sigur nu era (desi s-ar putea sa fie totusi rubeola pentru ca e la fel de periculoasa pentru gravidele din primul trimestru de sarcina. Singurul lucru care ma face sa ma indoiesc ca ar fi ca fetele mele au avut amindoua rubeola si nu ies pete, ci niste bubite mici, ca cele de la pojar). Agata a fost supsecta pe la doi ani si ceva si de acest eritem infectios cum i se spune, dar s-a dovedit a fi o urticarie de la ceva ce mincase si nu-i priise. Daca e ceea ce cred eu, atunci e vorba despre cea de-a cincea boala a copilariei - Cinquième maladie sau Fifth Disease - trece in citeva zile, cu putina febra si mincarimi, dar nu e mare lucru. Cu mici exceptii cind se da in complicatii, e virala (deci fara antibiotic) si inofensiva pentru copii. Sau poate ca e ca la Agata, o simpla urticarie.

Mqqm, si cine sint colegele cu datul peste bot!?! Indiferent cine au fost, singur sigura ca daca ar fi stiut ce sezuta de onoare era sa se piarda, isi luau miinile de pe tastatura...

Ma duc sa-mi iau o gura de cafea si mai vin sa citesc, ca s-au potolit pe moment, cel mic doarme, iar fetele se joaca fiecare in camera ei... dar cind se trezesc nu scap, ca trebuie sa facem prajitura!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Si daca tot ascultam o melodie draga noua si cintata de un roman si mai drag, hai sa o fac dedicatie speciala pentru stim noi cine...

Mergi la inceput

Monicutza, ! Mai mult nu sint in stare nici eu si nici nu vad ce s-ar mai putea spune. Cind o durere devine atit de mare, cuvintele sint de prisos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nelia, asa am zis si io... nu stiu ele ce valoare si ce contributie majora pe subiect pierd. Hai ma Mona ca nu-i bai, bine ca nu sunteti cucu cum am crezut initial, haha. de-acu ignora-ma cand mai fac referira la asta, ca pt mine esti somebody else, ori aia era somebody else

Ce discutii am io cu baietul asta, mey, asa cevaaa, ca tot veni vorba. Are un subiect la scoala de socio/psiho. M-a facut sah mat ca m-a luat la intrebari in legatura cu strategia pe care o voi adopta cu pepitul. Si da-i acolo teorie... ca dr spock a zis asa, da' n-a fost bine, ca la batranete a retractat unele afirmatii, ca efectul permisivitatii asupra viitorului adult inseamna aia si-aia, ca e bine asa, dar nu e bine pe alte parti, ca aatchement parenting poate face asta si aia. Ce mai, astea asa in drum spre blockbusters, mi-a picat fatza si n-am avut ce zice multe. Ascultam asa, si i-am zis cand am ajuns ca mi-ar palce sa continuam discutia ca e interesanta. Acu' cred ca m-am scos, ca-l crestem in grup si sapvez si bani pe carti si strategii. Cre'ca-i fac cont pe DC si-l inscriu la odisee!!!

Pepitul ce sa faca, pe-acolo, tot asa, nu mai controale si echo o vreme so presupun ca creste si e cuminte. Cand nu ma baloneaza pe mine.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.18]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai, m-a prins donia in jocul ei si uite ce gasii:
Acelasi dubiu il am si eu : sa raman de pe acum insarcinata, sa ajung in Canada cu o sarcina in a doua sau a treia luna dar asta ar insemna sa nu beneficiez de CO sau sa ajung in Canada si dupa cele 6 luni lucrate sa raman insarcinata ?
Daca ajung insarcinata acolo ar insemna sa stam 4 persoane pe salariul sotului care nu se stie cat va fi la inceput ...dar totusi eu trebuie sa ma grabesc cu al doilea bb pt ca am deja 34 ani, un Rh neg (sotul pozitiv)...
Nu stiu, mereu ma gandesc la avntaje si dezavantaje si nu stiu ce decizie sa iau ...

ghici?
eu am insa o mare mirare: cine e shoricutzul Otilia?

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput