Ce banca apreciati ca este mai sigura?

Ce banca apreciati ca este mai sigura? | Autor: LYADA

Link direct la acest mesaj

Buna,

Dat fiind ca am luat o mare tzeapa cu asigurarea ING - pe care am si reziliat-o luna asta - ma gandesc sa apelez la cunostintele si/sau feelingul colegelor/colegilor de forum si sa intreb urmatorul lucru:

Ce banca vi se pare mai sigura pentru un depozit- pe 3 luni de exemplu?
Aud ca bancile grecesti nu ar duce-o prea bine, BCR, BRD, Raiffeisen le-am gasit blamate pe multe alte forumuri, la orice google dai de probleme cu ele.

In ultimele luni am apelat la contul curent al ING caci a avut promotie buna in ianuarie, 12%. Acum sunt oferte si mai bune, mai ales la depozite. OTP, Millenium, Leumi? Sau banca noua gen Intesa SanPaolo?

Care sa fie? ce parere aveti?

Mentionez ca sunt sub plafon, cu mult, insa as vrea sa imi stiu economiile in siguranta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Mai exista banci sigure?
O vorba din batrani spune sa nu-ti tii ouale intr-un singur cos. Intrebarea ta ar trebui reformulata astfel: Ce banci apreciati ca sunt mai sigure? In ultima instanta te bazezi si pe Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

PS. Siguranta unei banci este invers proportionala cu dobanzile ei la depozite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui LYADA

Buna,

Dat fiind ca am luat o mare tzeapa cu asigurarea ING - pe care am si reziliat-o luna asta - ma gandesc sa apelez la cunostintele si/sau feelingul colegelor/colegilor de forum si sa intreb urmatorul lucru:

Ce banca vi se pare mai sigura pentru un depozit- pe 3 luni de exemplu?
Aud ca bancile grecesti nu ar duce-o prea bine, BCR, BRD, Raiffeisen le-am gasit blamate pe multe alte forumuri, la orice google dai de probleme cu ele.

In ultimele luni am apelat la contul curent al ING caci a avut promotie buna in ianuarie, 12%. Acum sunt oferte si mai bune, mai ales la depozite. OTP, Millenium, Leumi? Sau banca noua gen Intesa SanPaolo?

Care sa fie? ce parere aveti?

Mentionez ca sunt sub plafon, cu mult, insa as vrea sa imi stiu economiile in siguranta.

Bianca

sa nu te consideri atacata, dar nu e teapa daca reziliezi tu, un contract inainte de termen!
vreau sa-l vad si eu pe cel/cea care spune "pune banii la banca X, Y, Z, ca e sigur!"
in vremurile astea tulburi financiare, nu vad ce ar mai putea fi sigur...

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Kariguld,

sper sa nu te simti atacata insa am vazut insistenta cu care revii sa iti sustii punctul tau de vedere, motiv pentru care eu consider ca esti strans legata prin contract, misiune si viziune cu o societate de asigurari.

Asa e Guestus, banci e corect. Si nu le tin intr-un singur cos insa mi se apropie un termen de expirare si iar trebuie sa selectez din bogata oferta de pe piata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Guestus, ai lipici nu gluma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Haha

Capcaunul, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

cea mai sigura banca din Romania la ora asta este CEC (pentru ca are si actionariat de stat).
Problema este ca au produse bancare foarte, foarte proaste (adica dezavantajoase pentru client).
Dar de siguri, sunt siguri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui LYADA

Kariguld,

sper sa nu te simti atacata insa am vazut insistenta cu care revii sa iti sustii punctul tau de vedere, motiv pentru care eu consider ca esti strans legata prin contract, misiune si viziune cu o societate de asigurari.

Asa e Guestus, banci e corect. Si nu le tin intr-un singur cos insa mi se apropie un termen de expirare si iar trebuie sa selectez din bogata oferta de pe piata....

Bianca

nu, te inseli amarnic!!!

fii cinstita si nu-i spune "teapa", spune ca ai reziliat tu contractul! ca subiectul asta nu-i despre notiunui abstracte si idei preconcepute, sunt lucruri clare, stabilite, semnate, notiuni concrete!

diferenta dintre mine si tine/altii este ca eu am facut din convingere rentele de studii si pensiile, m-am informat bine si am semnat in deplina cunostiinta de cauza.
si ma deranjeaza cand se striga "am luat teapa" atunci cand din proprie initiativa se renunta la un contract! si se mai spune "mi se pare ca, nu stiu precis, bla, bla", adica se dau informatii eronate...

crede-ma pe cuvant, nu am nici pe departe legatura cu asigurarile. traiesc in Germania, deocamdata m-am reapucat sa studiez!

scuze de off topic! numai bine si tie si la cele mai bune decizii!

(pe criza asta nici nu ma mai mir de ce oamenii isi reziliaza contractele.... dar pana la urma e problema fiecaruia ce face))

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cel mai bine este sa citesti ziare de profil, Finanaciarul, Capital, samd.

A existat o banca Columna care dadea cele mai mari dobanzi din piata. Nu a rezistat. A dat faliment.

A mai fost o banca Bankcoop care platea dobanda pe suma inainte de termen adica la deschiderea depozitului. A dat si ea faliment.

Apoi banca Religiilor cu dobanzi peste piata, Banca turco-romana la fel. Falimente.

Corolarul meu personal. Cu cat o banca da dobanzi mai mari pentru a se face atractiva cu atat are sanse mai mari de a ajunge la faliment.

Nu e bine sa intrebi lumea si sa-ti faci o parere pe baza subiectivitatii noastre. Fiecare dintre noi a avut sau nu probleme cu o banca sau alta. Fiecare dintre noi are asteptari diferite de la produsele unei banci.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

statul roman garanteaza depozitele persoanelor fizice pana la un plafon de 50.000 EUR/deponent/banca sau echivalentul in orice alta moneda.
deci daca ai 10 depozite a 50.000 eur (sau echivalent) la 10 banci diferite si prin absurd ar "pica" toate, statul garanteaza ca iti vei recupera toate cele 10 depozite.

asadar, chiar daca se va intampla ca o banca sa aiba probleme, deponentii isi vor recupera banii, in limita plafonului mentionat anterior.

ofertele bancilor sunt destul de atragatoare in acest moment dpdv al dobanzilor acordate, dar trebuie sa iei in calcul si costurile adiacente, respectiv : pot exista taxe sau comisoane de deschidere, administrare, consultare, eliberare extras, penalizare pentru retragere anticipata, etc., in functie de politica fiecarei banci. nu intotdeauna aceste informatii sunt oferite complet si corect, cel mai bine este sa pui toate intrebarile posibile si imposibile INAINTE de a semna formularele de constituire a depozitului.

asadar, intereseaza-te de toate aceste aspecte, apoi iei decizia care iti aduce tie cele mai mari avantaje dpdv al sumei castigate efectiv la scadenta depozitului.

anumite banci au un produs care imbina avantajul contului curent cu avantajul depozitului : dobanda oferita este mai mica decat la depozitele clasice, DAR ai acces in orice moment la banii din acest cont, respectiv poti sa retragi sau sa depui orice suma, fara sa pierzi dobanda acordata (spre depsebire de depozitul clasic, la care daca lichidezi inainte de scadenta, poti plati o penalizare si ti se acorda dobanda la vedere valabila in acel moment, pierzand astfel dobanda la termen pentru care ai incheiat initial depozitul)

eu lucrez intr-o banca, asadar stiu despre ce vorbesc...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa38 spune:

Am auzit si eu la de la ING nu mai iei mai nimic inapoi daca reziliezi contractul inainte de termen dar sa stii ca nu e singura. Un prieten are asigurare la AIG si avand nevoie de bani la un mom. dat a vrut sa-si rezilieze contractul si sa-si ia inapoi banii depusi + dobanda pana in prezent asa cum era contractul initial. S-a trezit ca i se opresc atatia bani de nu mai ia inapoi nici ce a depus de-a lungul anilor, polita fiind destul de veche si in plus nici nu prea se grabesc sa te serveasca daca ai asemenea cerinta spre deosebire de serviabilitatea exagerata de atunci cand incercau sa te prinda de client.

Ca banca eu as avea mai mare incredere in CEC desi eu am cont la Raiffeisen, nici la asta nu am auzit sa fie probleme.

Mergi la inceput