Independenta financiar?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si cat de incantati sunt parintii tai de decizia de plecare?
nu te-am intrebat cu rautate si am vazut ca ai inteles, dar multi copii canadieni raman cu datorii dupa studii, si atunci cand intra pe job incep sa plateasca studiile

ma intorc sa citesc ce s-a mai scris

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Mai de ce sa "pice cerul" pe bietii parinti cind eu stiu oameni care se intorc din canada si sua in Romania for good? Eu nu vad lucrurile asa. fata draga din moment ce nu esti casatorita cu el dar intentionezi sa... nu fa prostia sa te repatriezi (daca poti) pina ca esti sigura ca chiar vrei asta sau esti sigura de casatorie sa ca iti place in Romania. Eu as cauta mai degraba un job temporar in Cluj de la vreo agentie din Canada (sau SUA). AI incercat la Accenture? Poti veni de pilda sa predai limba engleza sau cu mai stiu eu ce alte misiuni umanitare. Asta pentru o perioada de pina te informezi ce si cum. As veni chiar si in vacanta daca nu as gasi job. O vacanta de citeva luni pina iti dai seama cum stau lucrurile si daca iti place.

Ia in calcul te rog si situatia ca el s-ar putea sa se sature de facut afaceri in Ro si va voi sa vina inapoi in canada. Eu stiu citeva persoane din SUA care au sau au avut afaceri in Ro si care au ajuns la divort in SUA sau au inchis afacerile din Ro pt ca au cheltuit toate rezervele financiare ale familiei pe afaceri care au esuat pe rind si care mi-au declarat ca au pierdut nu stiu citi ani din viata luptindu-se cu sist de spagi, cu birocratia, cu furtul cu ... u name it. Putem sa discutam pe pm despre asta, sa-ti prezint cazurile concret. Nu stiu ce afacere vrea sa faca logodnicul tau si cit l-o tine dar orice ai face nu lua hotariri definitive si pune in fata raul (e.g el sa dea faliment, sa se sature de birocratie, sa vrea sa se intoarca in Canada). E drept ca stiu si oameni care au prosperat in Ro si care in alte parti nu ar fi facut afacerile si banii pe care ii fac in Ro insa totusi stiu mai multi din prima categorie, carora li s-a urit de Ro si au regretata amarnic pasul si investitia. Depinde mult de ce fel de om e prietenul tau si ce afacere vrea sa faca.

Fii pregatatita. Considera asta ca pe o chestie temporara, nu lua nici o hotarire definitiva inainte de a te convinge cu ochii tai si in nici un caz nu te baza 100% pe ce ti se spune de unul sau altul pt ca asteptarile fiecaruia de la viata sint diferite si chiar daca cineva iti spune ca salariul ii ajunge pt una si alta nu inseamna ca aceeasi bani ar fi suficienti si altuia. du-te acolo si macar ca dai meditatii la lb engleza si tot vei avea banul tau pina iti formezi o opinie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

una din fete a spus o chestie cu care sunt total de acord: de ce nu il lasi pe el sa vina in ro pentru un an, si apoi sa il urmezi?
prietena mea cea mai buna canadianca a plecat dupa terminarea facultatii sa predea in Malawi. Inainte de a pleca, a predat cativa ani la liceu, apoi a vrut sa calatoreasca si a prins un contract si a plecat. dupa 7 ani de Africa, la intoarcerea in Canada, cu sot si 2 copii dupa ea, i-a fost tare greu, a luat viata in piept ca orice emigrant, singurul avantaj a fost ca nu avea accent in engleza, dar in rest...dezastru: parintii care nu au fost de acord cu plecarea in Malawi i-au inchis usa in nas cand s-a intors, i-au dat un plic cu 1000 de dolari si sa se duca la motel (cu toate ca ei venisera cu bani frumosi din Malawi, ea castigase f bine, el avusese afacere infloritoare pe care a vandut-o ). Nu vroia decat sprijinul moral al familiei, nimic altceva, prietenii pe care ii lasase s-au uitat cam lung la ea. Experienta canadiana fusese acu 7 ani, cam fara importanta.
Aceeasi problema o intampina si mamele canadiene care se intorc la munca dupa anii de stat acasa cu copii (stii tu sistemul de aici). Foarte greu isi gasesc de servici, si nicidecum pe nivelul studiilor pe care le au.
Si totusi stiu si un caz invers, care ca si tine s-a intors in ro dupa o iubire, avand ani buni experrienta in munca, si-a gasit job imediat, fiind fluent in franceza si engleza, ca reprezentant a unei firme franceze excat pe domeniul lui. Si e foarte fericit!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana85 spune:

Parintii nu-mi vor afecta decizia, e viitorul meu in joc, si ei nu sunt de acord cu relatia mea oricum (din prostii, ca e un tip de nota 10****). Accept sfaturi si pareri de la ei, dar in final, eu o sa decid.

Nu putem sta separat; am stat deja un an separati si ne-a fost foarte foarte foarte greu; am zis amandoi ca nu vom mai face asta; stiu ce spun--imi era prea greu fara prezenta lui (si lui la fel), so never ever again. Daca ma duc cu el in RO, e cu idea ca o sa ne casatorim, asta am inteles de la el. Nu e nici o graba pentru ca inca nu stie cand va trebui sa plece, poate peste un an, peste cinci dar va pleca cu siguranta.

Daca e la o adica, mai bine ma duc cu el; incerc sa-mi gasesc un job care sa-mi acorde independenta financiara, si daca totusi nu reusesc in cativa ani (3-4 ani), poate ma voi intoarce sau voi face altceva.

Nu stiu ce sa ma decid pentru ca inima imi spune sa ma duc cu el, ca el e mai important decat orice casa sau masina, dar capul ma face sa ma gandesc la ce se va putea intampla in caz de divort, etc.. si ca trebuie sa ma protejez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Sincer acum ce iti spune faptul ca el va pleca oricum netinand cont de ce decizi tu? Plus ca e sau peste un an sau peste 5 ani sau cine stie. Peste 5 ani vei vedea viata diferit decat peste un an(foarte posibil). Poti sa ne spui cat de viabile financiar sunt afacerile lui? E ceva ce poate merge in urmatorii 30 de ani?

Cred ca tu ai decis deja. Caz in care noi ne batem gura de pomana. Ce nu cred ca iei tu in calcul e ca viata voastra in Romania s-ar putea sa fie complet diferita de viata din Canada nu numai financiar. El ar putea sa fie toata ziua plecat cu afacerile, tu sa muncesti pana la 10-11 noaptea ca da bine si se practica si sa va intrebati ce naiba v-a apucat sau si mai rau ce ti-a trecut tie prin cap sa stai 5 ani cu el si sa constati ca nu puteti trai in acelasi loc.

Dragostea tine loc de multe, dar nu salveaza totul. Cand ai fost ultima data in Ro si cat timp ai stat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Sincer acum ce iti spune faptul ca el va pleca oricum netinand cont de ce decizi tu? Plus ca e sau peste un an sau peste 5 ani sau cine stie. Peste 5 ani vei vedea viata diferit decat peste un an(foarte posibil). Poti sa ne spui cat de viabile financiar sunt afacerile lui? E ceva ce poate merge in urmatorii 30 de ani?

Cred ca tu ai decis deja. Caz in care noi ne batem gura de pomana. Ce nu cred ca iei tu in calcul e ca viata voastra in Romania s-ar putea sa fie complet diferita de viata din Canada nu numai financiar. El ar putea sa fie toata ziua plecat cu afacerile, tu sa muncesti pana la 10-11 noaptea ca da bine si se practica si sa va intrebati ce naiba v-a apucat sau si mai rau ce ti-a trecut tie prin cap sa stai 5 ani cu el si sa constati ca nu puteti trai in acelasi loc.

Dragostea tine loc de multe, dar nu salveaza totul. Cand ai fost ultima data in Ro si cat timp ai stat?

El o va duce mai bine financiar in cluj decat in Toronto, desi si in Canada castiga cu muuuult peste medie, si are tot ce-si doreste. Afacerile lui sunt foarte profitable si vor ramane asa; nu prea sunt sanse sa scada, iar el crede ca va putea realiza mai multe in RO decat in CDN (sunt de acord cu el aici). A incercat sa-si deschida afacerea lui in Toronto, dar n-a reusit; si el uraste sa fie angajat; vrea sa fie el seful.

I-am spus tot ce va spun si voua si mi-a zis ca e bine sa ma gandesc la toate si sa iau o decizie buna. Mi-a spus ca el nu va divorta niciodata de mine, desi nu-mi poate garanta, dar el asa simte. Il cred pe moment, dar daca va aparea o fustita in viata lui sau se va intampla ca sa nu mai fim fericiti? Eu la asta ma gandesc, si de aia va spun ca nu sunt hotarata; doar ca-l iubesc enorm si mi-e foarte greu sa renunt la el pentru bani.

Mi-a mai spus ca din ce stie el si din ce i-au spus altii, voi putea obtine un loc de munca foarte bun. Si pentru el sunt mai importante sotia si copii, nu stie ce sa mai faca sa ma convinga sa ma duc cu el. Mi-a spus ca banii lui sunt si ai mei, ca pot avea tot ce vreau eu; dar tot ce vreau eu e sa am independenta financiara si sa-l am pe el.

Nu ma deranjeaza sa lucrez mult, pentru ca nici in Toronto, nu voi lucra de la 9-5, voi lucra de la 9 pana pe la 6-7, ajungand acasa pe la 7-8. Si aici se lucreaza foarte mult si e foarte mult over-time. El la fel lucreaza, se intoarce acasa pe la 7-8; deci nu va fi asta o problema. Mie imi place chiar foarte foarte mult la Cluj; imi place absolut tot, n-am gasit un lucru care sa nu-mi placa. Am planuri sa ma duc in vacanta singura prin aprilie-mai anul asta sa-mi vad familia. El nu poate veni, dar are planuri sa vina in visita prin octombrie-noiembrie, si atunci ne vom duce amandoi in vacanta. Dar nu-mi prea fac probleme ca nu ma voi putea acomoda.

Nu va bateti gura degeaba, chiar ma ajutati, mi-ati dat multe informatii si nu m-am gandit la anumite lucruri pana cand nu le-ati mentionat voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Draga mea, la 24 de ani, cam tot ce zboara se mananca. Promisiunile si visele sunt cat cerul de mari, esti dispus sa crezi ca totul e roz si ca doar tu stii totul.
Mai bine asteapta sa vezi cum veti fi peste un an sau peste 5 si abia apoi pune-ti problema daca vrei sa pleci cu el sau nu. Sigur iti spun ca de la an la an optica se schimba.
E o vorba: "Da-mi, Doamne, anii tineretii, cu mintea mea de-acum..."

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pari destul de stapina pe tine si cu picioarele pe pamint.
sint sigura ca te vei descurca intr-un fel sau altul.
eu, in locul tau, mi-as asculta inima, asta nu poti s-o faci decit la virsta ta si e pacat sa regreti mai tirziu ca ai fost muuult prea cerebrala.
de pierdut nu ai prea multe, decit, in cel mai rau caz, poti cistiga niste ani experienta.

cu o treaba insa nu m-as grabi: n-as face copii repede. as astepta sa vad cum se aseaza lucrurile din toate punctele de vedere.
daca ceva nu e in regula, tu poti sa-ti iei valiza si sa pleci. daca ai copii, insa absolut totul se schimba - o sa aveti de discutat custodie, partaj, drepturi de scos din tara etc

deci ... succes!

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Si verisoara mea din Canada (Montreal) a vrut acum vreo 2 ani sa se mute la Bucuresti, doar asa, ca i-a placut mult cand s-a intors prima data dupa plecarea ei (avea 7 ani cand a plecat in Canada), n-a mai facut-o pt. ca si-a dat seama ca financiar aici nu putea fi independenta ca acolo (are casa ei, masina ei, job f. bun, vacante de 3 ori pe an in Hawaii, Caraibe si Spania), dar sint sigura ca daca ar fi fost implicat vreun roman (de pe aici sau de pe acolo ca in cazul tau), nu s-ar fi dat laturi.

Eu daca as fi in locul tau mi-as urma instinctul, dar asa sint eu, functionez mai mult instinctual decat rational. In fond, il iubesti, vrei sa fii cu el, fa pasul asta, nu merge, te intorci in Canada, ce e asa de greu? Si daca zici tu ca afacerile lui din Cluj vor merge asa de bine, nu vad de ce iti faci tu asa mari griji finaciare, poti lucra ceva ce iti place cu bani mai putini.

Mami de Bubu (19.08.2008)

Mergi la inceput