Asoc. ptr sustinerea unei Agriculturi Taranesti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare

Acuma ca subiectul e la Lectii si Know how.. nu mai e asa vazut...

Asa cum am promis, vin sa va spun tuturor ce am aflat in cele cateva zile in care in Bucuresti a avut loc o Misiune de lucru in care au fost prezentate principiile unui ASAT.
Eu am fost doua zile din cele 4.

Concluzia mea este ca ideea de a crea o legatura directa intre consumator si producator este foarte buna, dar ca ideea exacta de ASAT care este impusa, este destul de ireala pentru Romania.

In toate celelalte tari, unde a ft implimentat pana acuma, mici producatori agricoli sunt destul de putini, de aceea acolo consumatorul cauta producatorul si nu invers. In Romania, deocamdata, producatorii sunt disperati sa caute consumatori.

In cadrul discutiilor s-a spus, ca nici intr-un caz nu e producatorul cel care trebuie sa ne convinga sa luam produse de la el, ci ca de fapt, noi trebuie sa il rugam, sa il convingem! sa ne vanda noua! Iar el, fiti atenti, ne va promite!!! ca daca noi vrem si il rugam!, de la anul nu va mai folosi pesticide si ierbicide...

2 zile am auzit doar despre cat de frumos este sa avem incredere unul in altul( producator-consumator si invers) si ca totul se bazeaza doar pe incredere. La incercarea mea de a intreba de ce sa nu fie acreditati ca fiind eco , de ce trebuie sa ne incredem in promisiunea cuiva ca '' el se jura ca nu fura'' nu am fost perceputa prea bine acolo, chiar am fost acuzata ca am dat informatii eronate pe site, desi tot ce facusem eu era sa ma informez, tocmai pentru a intelege mai bine..
Ca un apropo, la intalnirea de ieri, unde trebuia sa fie o intalnire intre producatori si eventuali consumatori, erau de doua ori mai multi producatori decat consumatori.

Buun. Acuma, eu personal, am de gand sa cred mai mult intr-un certificat eco, intr-o certificare de la Ministerului Agriculturii decat intr-o promisiune a cuiva.

Dintre producatorii prezenti am identificat 2 producatori deja eco: Ecolife( producator de legume eco) si Eco Rozi ( producator de lactate ecologice)

Din discutii, initiatorii proiectului ASAT aici in Bucuresti, ne-au avertizat ca daca nu acceptam demersurile si procedurile exacte pe care le propun ei, nu avem dreptul sa zicem ca suntem o Asociatie de Sustinere a Agriculturii Taranesti( asta ptr ca eu, ca si consumator, am adus in discutie, clauzele contractului impus de ei si am intrebat daca avem dreptul sa negociem noi personal, ca si grup de consumatori cu producatorul, aceste clauze)

In concluzie, fie ca se va numi sau nu ASAT, eu sper sa pot crea un soi de abonament cu cele doua firme acreditate eco, ca sa pot lua periodic produse ecologice de la ei.
Voi vedea ce voi mai afla pe parcurs.
O zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

In ce stadiu mai este acest proiect?
Exista rezultate multumitoare din partea consumatorilor?

Pe mine m-ar interesa, pe langa legume si fructe si carne de pui/vita/oua, dar banuiesc ca nu intra in acest proiect.

Bazarul meu

Mergi la inceput