Oscars 2009
Hey, pentru cinefili si nu numai, ce parere aveti despre Oscaruri? Nu trebuie sa fi vazut toata ceremonia, (pe www.oscars.com) vedeci ce e mai important zic eu, adica nominalizari, discursuri si rochii Dar filmele trebuie vazute, ca sa avem ce discuta .
Eu imi dau cu parerea: Slumdog Millionaire, buuun film, dar pentru mine era pe locul 2, dupa "The Curious Case of Benjamin Button".
La actori i-as fi dat lui Brad Pitt, din "The Curious Case of Benjamin Button", desi nu sunt fan, rolul asta e cu totul diferit e anti-bibelou tipic. Sean Penn a fost mai mult decat ok in Milk, si filmul bine facut, insa cred ca e un pic exagerat, poate din tendinta atat de puternica de a pozitiva comunitatea gay. Nu sunt nici pro nici contra lor, (sper sa nu deshidem polemici pe seama asta ca nu are nici un rost), dar cum a-i fi discriminat negativ (in trecut) nu era corect, nici discriminarea pozitiva de care au parte nu e chiar corecta.
Apoi, Kate Winslet... abia azi vad The Reader... cine stie sa se bage. Mie mi-a placut speechul ei, lacrimogen dar ok
Penelope Cruz. of of... imi pica rau de tot, desi am vazut niste filme ok cu ea (de ex. "Elegy" e super!), poate intr-o disperare o sa vad si "Vicky Cristina Barcelona" (despre care am auzit ca merita intr-adevar), macar sa vad daca si-a meritat statueta.
Mi-a mai placut mult si "Changeling", care nu a luat nimic, doar nominalizata Jolie la cea mai buna actrita. Poate trebuia sa ia ceva si filmul asta caci a fost pretty good, zic eu.
Ok, voi ce ziceti de filme si apoi daca vreti si despre ceremonie (rochiile macar )?
Raspunsuri
Deianira spune:
Eu zic ca mor de ciuda ca nu am reusit sa vad macar toate filmele nominalizate la Best Picture . Slumdog Millionaire mi-a placut si mie, dar nu pot sa zic daca merita Oscarul sau nu fara sa am cu ce sa compar.
Si Changeling mi-a placut foarte mult, dar fara a putea compara, tot nu mi se pare de Oscar prestatia Angelinei.
Trecand la subiectul "rochii", mi-a placut la nebunie cea a lui Penelope Cruz.
Jennifer Aniston iar a aratat minunat, dar cu freza aia mai degraba o vedeam pe plaja .
Anne Hathaway mi-a placut foarte mult, oricum mi se pare foarte frumoasa ea, si tare naturala .
Am vazut ca People le-a inclus la Best Dressed pe Reese Witherspoon si pe Kate Winslet - mie rochiile lor mi s-au parut iesite din comun, dar nu le-as numi frumoase. Anyway, nu sunt experta, asa ca exista o mare posibilitate sa nu le fi "inteles" eu.
Tzuni spune:
Am vazut toate filmele care au concura la Oscar.
Pt mine ce mai bun film a fost Frost/Nixon.
In rest.... au fost ok pemiile!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
Cristina_C spune:
Dintre toate filmele, n-am reusit sa vad decat desenele animate WALL-E si Kung Fu Panda si eram sigura ca WALL-E o sa castige, asa cum s-a si intamplat. Sa le spuneti si copilasilor fani WALL-E, ca sa se bucure si ei!
Celelalte filme de-abia de acum incolo vreau sa le vad.
Vizionare placuta!
blackpanterro spune:
Si noi am vazut filmele de Oscar mai putin Slumdog Millionaire. Cel mai mult mi-au placut The Curious Case of BB, Milk si Frost/Nixon.Wresler nu stiu ce a cautat pe lista, mi s-a parut foarte blah.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
Mia. spune:
Eu m-am bucurat pt Slumdog..care mie mi-a placut cel mai mult, Nixon aproape la fel de mult, Milk nu am vz, Benjamin Button m-a impresionat machiajul, care a si cistigat. Nici Brad , nici Angelina nu mi s-au parut atit de buni de nominalizat...In fine nici Penelope nu mi s-a parut ca a fost asa de buna , de Oscar, in Vicki C B...In schimb am vz pe Anne Hathaway si mi s-a parut ca ea ar fi meritat Oscar pt Rachel getting married, ca filmul e obositor, dar ea a fost grozava...
Motana spune:
Am mai vazut "Doubt" aseara, cu Meryl Streep, mi-a placut mult.
Ce ziceti de madam www.imdb.com/features/rto/2009/gallery/09osc_party-rm3133311744" target="_blank">Sharon Stone? S-a cam intrecut, nu? Oricum era la petrecere, mai degraba dupa, nu pe covorul rosu, dar oricum.. vrea sa arate ca inca mai are carne "vie" pe ea
acs spune:
Am reusit sa vad doar "Slumdog Millionaire", "The Reader" si "Vicky Cristina Barcelona".
Cel mai mult mi-a placut "The Reader".
In ceea ce o priveste pe Penelope Cruz, parerea mea e ca rolul i s-a potrivit ca o manusa.
oocristina spune:
Buna.
Eu am vazut Slumdog si The Reader.
Ambele de la acelasi coleg, cu recomadari de la el, deci cu asteptari din partea mea.
The Slumdog este primul, fara discutii pentru mine. Cind l-am vazut, cred ca am intrerup de 4 - 5 ori filmul pentru ca era prea ... plin.
Ceva care te face sa vrei sa vezi mai departe, ceva care te tine. Si totusi greu, dureros, socant si placut in acelasi timp.
Mult peste asteptari.
The Reader ... sub asteptari. Nimic viata, nimic pasiune, nimic sentiment. Doar reprimari, gri si ... lipsa de viata.
Ma asteptam de la Kate Winslet la mai mult. A fost un personaj plin, complex, cu situatii, cu pozitii. Singura scena care i-a reusit - pentru mine - cind capsa biletele in tramvai, serioasa, demna, stricta. In rest... nu a fost nici femeie, nici gardian, nici nimic. Un film trist, fara viata, cu personaje terne, cu actori care au exprimat doar ... tristete si raceala.
Sunt curioasa sa vad The Curious Case of BB. Poate acest we. Si celelalte.
MadameBovary spune:
Nu stiu de ce sunt doua topicuri despre Oscaruri, dar o sa raspund si aici . Bun.. n-am vazut toate filmele de la Oscar, dar :
- "the reader" : foarte bun, mie mi-a placut foarte mult si daca nu era si Meryl nominalizata pentru rolul din Doubt, pe Kate mergeam 100%.
- "doubt" : foarte, foarte bun; Meryl mi se pare de exceptie.
- "benjamin button" : plictisitor, lung si taraganat; subiectul bun, interpretarea buna, machiajul foarte bun, dar ca actiune nu m-a animat cu absolut nimic - drept urmare, nici nu l-am vazut pana la capat pentru ca nu mai suportam.
- "the wrestler" : mie mi s-a parut extrem de bun; iar Mickey Rourke a facut un super rol, eu i-as fi dat lui statueta pentru cel mai bun actor!
- "milk" : subiectul in sine nu m-a dat pe spate, doar scena de la final m-a impresinat; Penn - foarte bun!
- "vicky cristina barcelona" - filmul clasic al lui Woody Allen. Penelope buna in rolul ei, dar nu mi s-a parut de Oscar; mai degraba a fost Marisa Tomei in "the wrestler"
- "wall-e" : cel mai bun de la categoria sa si dintre desenele aparute in ultima vreme! foarte bun!
- "revolutionary road" : Leo si Kate fac un cuplu bun; credibili, interpretare foarte ok, subiectul un picutz banal, dar pentru ca interpretarea a fost buna a iesit si subiectul ok, e ... actual cumva
Motana spune:
MadameBovary, de acord cu "Revolutionary Road", ambii buni dar cam banal subiectul. Unii ziceau ca de ce au nominalisat-o pe Kate winslet in The Reader si nu In Revolutionary Road. Mie "The Reader" mi s-a parut super bun, si ca subiect si cum au jucat (si ea si ralph fines).
"Doubt" profund si "subitativ", adevarat ca meryl Streep e de exceptie, dar creka ii e jena sa "fure" toate premiile, de aia le mai iau si altii
Nu am vazut inca cum a jucat Penelope Cruz, e cam greu digerabila tipa (pt. mine), dar Marisa Tomei in "The wrestler" a fost super buna.
Ah, si unde e alt subiect despre Oscars, caci eu inainte de a deschide am dat la "cautare" si nu am gasit nimic. Ar fi aiurea sa impartim aceeasi discutie in 2 case.