probleme cu bancile

probleme cu bancile | Autor: stefiuta

Link direct la acest mesaj

Salut!
Imi cer scuze daca nu am postat la topicul corespunzator, dar nu sunt sigura unde se poate incadra.
Dupa cum reiese si din titlu, problema este cu bancile. Sotul meu are 2 credite la 2 banci si inca unul unde eu sunt codebitor. Inca din vara anului trecut a inceput sa nu mai plateasca ratele, iar la cel facut impreuna am mai platit si eu dar deja si acolo se inregistreaza datorii. Va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi spuneti care este pozitia mea in aceasta problema? El nu are nimic, nici un bun pe numele lui, deci in afara de proprire pe salariu nu ar avea ce sa-i ia firmele recuperatoare, in schimb eu am un apartament pe numele meu, mostenire, dobandit cu mult inainte de casatorie. Credeti ca pot fi in pericol de a-mi pierde casa?
As mai vrea sa stiu si in caz de divort/partaj ce as fi obligata sa platesc, dar asta cred ca va trebui sa postez la topicul de divorturi.
Va multumesc anticipat.

leuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Va trebui sa platiti tot, pana la ultimul leu, cu tot cu penalizari si chetuilei de urmarire.
Daca creditele sunt facute la banci, acolo in mod sigur se vede ca este casatorit, iar bunurile voastre sunt comune, chiar daca apartamentul a fost dobandit inaintea casatoriei. Cel mai bine pentru voi, nu am inteles daca esti sau nu caasatorita este sa incercati sa vorbati la banca sa ajungeti la o intelegere.
Nu am inteles daca mai sunteti sau nu casatoriti, dar nu cred ca asta conteaza.

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

Multumesc Cristina si sa-ti traiasca fetita!
Asa mi-a zis si el, ca daca nu vreau sa-mi pierd casa, sa fac bine si sa bag divort pana nu e prea tarziu.
Deci intai il "executa" pe el si dupa aia trec si la mine, chiar daca eu nu sunt trecuta pe contractul de creditare...
Am inteles de la el ca a fost si le-a propus o esalonare dar atunci nu inteleg de ce mai primeste acasa hartii de la firmele recuperatoare? Bine, eu nici nu stiu daca el a mai platit vreun leu sau nu, ca nu-l mai cred deloc.

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Multumesc frumos, si tie la fel!

Dar Stefiuta, de ce nu incerci sa vorbesti la banca mai intai si apoi eventual cu un avocat?
In cazul unui divort, daca eventual pentru cele 2 credite nu esti coplatitor si ti-ai pierdut/iti poti pierde calitatea de sotie, pentru cel de-al 3-lea in mod sigur casa este in pericol. Calitatea de coplatitor ti-o pierzi atunci cand creditul este achitat.

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ai garantat creditele cu casa? ale lui, cel comun?
ce fel de credite ai luat si cum ai garantat? Nu sunt o mare priceputa dar ma indoiesc amarnic ca pentru creditul sotului ii ia ei casa mostenita de la mama.

Mergi la inceput

Cristina, la creditul unde sunt si eu coplatitor am mai incercat sa salvez cate ceva, acum am o perioada tare proasta si nu am mai dat nici un ban, pt ca si eu am alte credite la randul meu, dar eu sunt buna platnica si n-am nici o restanta.
La celelalte banci nimeni nu-mi zice nik, dar ei ma asalteaza cu telefoane, ce sa zic... chiar si pe mama o bazaie..
Se vede treaba ca nu am de ales, pana la urma tot la divort ajung, eu vroiam sa aflu mai multe despre situatia mea pana ajung la faza asta cu divortul.
Marina, nu am garantat cu nik, sunt credite de consum, deci numai cu adev de salariu. Pai el acum ma baraie pe mine ca singura solutie ca sa scapam de toata chestia asta e sa fac eu credit ipotecar si sa achitam totul, sau macar restantele. Ceea ce eu in condiitile astea nu fac sub nici o forma, sa ma fac creditoare la banci pe 20 de ani pt ca sa-i achit lui datoriile.
In sfarsit, e poveste lunga...

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

povestea e lunga si nu avem toate elementele...oricum daca nu ai garantat creditul cu casa nu vad cum te executa cineva silit pt casa. Cel mult iti poate opri din salariu, tot salariu etc. Si cum adica sa iti sune mama? Ce treaba are ea in cazul asta. Daca se trece peste limita conversatiei civilizate ar trebui sa reclami recuperatorii la politie. Sotul tau e major si vaccinat, i-au dat creditul personal pe adeverinta lui de venit, esti coplatitor, ti-au cerut si tie adeverinta de venit la creditele lui? Daca nu nu au de ce sa te sune nici pe tine , nici pe mama ta oricat de casatoriti sunteti si nici nu o sa-ti ia casa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

povestea e lunga si nu avem toate elementele...oricum daca nu ai garantat creditul cu casa nu vad cum te executa cineva silit pt casa. Cel mult iti poate opri din salariu, tot salariu etc. Si cum adica sa iti sune mama? Ce treaba are ea in cazul asta. Daca se trece peste limita conversatiei civilizate ar trebui sa reclami recuperatorii la politie. Sotul tau e major si vaccinat, i-au dat creditul personal pe adeverinta lui de venit, esti coplatitor, ti-au cerut si tie adeverinta de venit la creditele lui? Daca nu nu au de ce sa te sune nici pe tine , nici pe mama ta oricat de casatoriti sunteti si nici nu o sa-ti ia casa.

Marina

nu vreau sa fiu offtopic, d-aia nu ma lungesc. si pe mine ma enervat treaba asta cu sunatul la toata familia, si chiar nu stiu de unde au numarul mamei mele si al meu? si mai suna si cu numar ascuns. exact cum ai spus tu asa le-am spus si eu. si pt ca acele convorbiri s-ar putea sa se inregistreze, le-am subliniat clar ca faptul ca au vb cu mine nu inseamna nimic, intr-un cuvant si-au racit gura de pomana. Ei probabil trebuie sa dovedeasca intr-un fel ca au incercat sa contacteze clientul in orice mod, chiar lasand mesaje familiei, nu stiu, zic si eu.
Iar eu nu am participat cu absolut nik la creditele lui, ce sa mai zic, ca de unul am aflat abia dupa cateva luni ca il facuse...
Si eu sper din tot sufletul sa nu se lege de casa mea, ca asta e tot ce am si tin cu dintii de ea, chiar si lui i-am spus, poate sa fie si 100 de mii de euro ca eu nu o vand si gata. Oricum nu merita absolut nimic...

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

ce ma surprinde pe mine e ca i s-a dat credit fara ca tu sa stii.

la un moment dat am luat si eu un credit numai cu veniturile mele, dar l-au chemat si pe sot la banca sa semneze ca a luat la cunostinta, chiar daca nu participa cu venituri.

33+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu stiu ca in caz de neplata banca se intoarce intai impotriva titularului de credit, si apoi a codebitorului / garantului.

la creditele la care nu apari in contract ca si codebitor sau garant nu au ce sa-ti faca.

33+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu citind aici cele descrise, as veni sa intreb ceva mai ciudat...
Acesti "Recuperatori" care te suna... pe tine si pe mama ta... sunt cu siguranta de la Banci? Ca pare foarte ciudat faptul ca au sunat-o pe mama ta...ca suna cu nr. acuns, etc
Poate ca sotul tau a facut credite la banca dar mai are si altele, facute la adevarati recuperatori, care intr-adevar te-ar urmari si pe tine si pe mama ta ca sa-si ia partea lor.
Pt ca, asa cum au mai spus fete pe aici, bancile nu te pot urmari pe tine sau pe mama ta, atata timp cat tu nu apari pe toate creditele ca si codebitor si nu ai dat adeverinta sau nu ai semnat cand sotul tau a contractat creditele.
Si inca ceva, f important! Pt ORICE BUN pe care l-ai dobandit INAINTEA CASATORIEI, ORICE BUN obtinut prin DONATIE IN TIMPUL CASATORIEI, ORICE CADOU - NU INTRA IN CALCUL LA BUNURI CE VOR FI URMARITE PT PARTEA SOTULUI!!!!
Stiu ce spun pt ca eu am avut o astfel de situatie in care mama a vrut sa-mi dea mie un apart in timpul casatoriei la care sotul meu sa nu aiba acces... si a studiat problema foarte intens legislativ vorbind.
Succes!

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput