Apocalipsa (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Pantero,Dumnezeu nu s-a aratat nimanui!!Lui Moise i-a vorbit doar.
Si toti Profetii lui Dumnezeu au fost oameni saraci lipiti pamintului.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Dar exista crestini fara pacate?
Si daca da, exista atei fara pacate?

nu.
nu.

Cele doua raspunsuri ale conchitei, coroborate cu ideea ca NU exista pacate mici si mari, ci doar PACATE, ce-ar trebui sa semnifice?
- fie nu intra nimeni in Rai, caci pacatosii nu intra in Rai
- fie intra toti in Rai, caci Dumnezeu e milostiv si ne iarta, desi suntem cu totii pacatosi
- fie unii vor intra in Rai, altii nu, dupa o judecata "de la caz la caz", dar ale carei criterii nu le putem nici macar intrezari, adica dupa bunul plac al lui D-zeu (caci pacatele, avandu-le cu totii, nu mai pot constitui, nu-i asa, un criteriu).
Logica asta ingusta, omeneasca, nu ne mai foloseste chiar la nimic cand incercam sa ne explicam inexplicabilul . Logica e o inzestrare absolut inutila (ca si apenidecel) cu care ne-a blagoslovit Atotputernicul, daca tot ce trebuie sa facem noi pe planeta e sa ne straduim sa ne mantuim. CUM ANUME sa facem ca sa ne mantuim? Habar n-avem. Gandirea noastra ne lasa "clueless" in fata acestei intrebari:

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Pantero,Dumnezeu nu s-a aratat nimanui!!Lui Moise i-a vorbit doar.
Si toti Profetii lui Dumnezeu au fost oameni saraci lipiti pamintului.

D-zeu nu i s-a arata lui Moise sau altora, ci si-a facut simtita prezenta, i-a vorbit, a comunicat. mare chestie. Ne luam de maruntisuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Gabi, io vad asa, din punctul de vedere al unui credincios:
-ateii ajung in iad, ei nu se roaga pentru iertarea pacatelor
-credinciosii o parte ajung in rai, cei care au gasit cu adevarat calea si au facut tot ce le cere reprezentantul Lui pe pamant, aka preotul...iar o parte in iad, caci desi esti credincios, daca nu urmezi cuvantul si sfaturile Lui, El nu te iarta.

Noa e drept ca e viziunea mea asupra lucrurilor, treaba sta asa...daca sunt credincios, stau mereu cu frica ccc ca ajung in iad, n-am de unde sa stiu daca El m-a iertat sau nu. Asa ca atee, nu cred in iad si rai, deci sunt linistita, stiu ca mor si atat. Ce ramane e numai un corp care va putrezi, sufletul e o "cantitate" empirica, daca pot sa-i spun asa...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

1. "Uite cum e viata fara Dumnezeu ?"

Cum e viata fara D-zeu tu ai fost inainte atee si ulterior te-ai indreptat pe calea Domnului ? Daca nu, de unde poti tu sti cum e viata fara D-zeu?

2. "Eu credca e important sa avem un Dumnezeu, si credca totul ar fi mai bun [...]."

M-am amuzat fara sa vreau de cum suna fraza asta. Parca ai fi zis 'eu cred ca e bine sa avem in casa un termometru" .
"un Dumnezeu", sau "pe Unicul Dumnezeu"? Nu e nevoie sa-mi raspunzi, stiu si eu ca ai vrut sa zici a doua varianta. Glumeam si eu, sper ca nu te superi

In rest, cum ti-am mai spus, meriti pt. ca te tii de convingerea ta, ca nu te lasi asa, oricum, ca esti smerita CU ADEVARAT, ca te lupti ca sa te apropii de telul tau.

G.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Mihaela, dar ai uitat ca pofticioasa Eva a mancat din pomul cunostintei binelui si raului...
Deci noi chiar daca suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, noi cunoastem binele si raul. Si putem alege intre bine si rau. Crezi ca Hitler nu stia ca omorand atatia oameni comite un pacat?

Bpanterro, crezi ca daca un om respecta din toata inima si cu tot cugetul, cele 10 porunci ar mai face alte pacate?
Il avem exemplu pe Iov, care era neprihanit. Deci...se poate. Dar vrem?

Oricum incepe sa ma distreze ca tu tot la faza aia ai ramas: ala e analfabet crede in Dumnezeu, ala e sarac de aia crede in Dumnezeu, ala da bani la biserica sa imbogateasca pastorii.....
La baptisti(nu stiu cum e altundeva!) nu trebuie sa platesti pastorul sa-ti predice la inmormantare, nunta, botez. La noi la biserica asa este.
Nu esti obligat sa dai zeciuiala(desi e biblica). Se face colecta pt cheluielile bisericii. Curent, apa...instrumente..etc.

Daca tot te-ai uitat in VT, citeste si acolo sa vezi cat de bogati erau:Moise, Avraam, Iov, Iosif, Solomon, Saul etc.
Si da au fost oameni ai lui Dumnezeu saraci si vor mai fi saraci, pt ca trebuie sa invatam sa fim(eu cel putin!) sensibili fata de semeni. Trebuie sa invatam sa impartim cu alti care nu au.
Legile au fost date intr-o vreme foarte grea(erau in pustie), unde nu era vreo ierarhie(regi, regine...etc).Bine exceptie facand ca era MOise conducatorul. Si Moise atunci nu era bogat...era sarac. Deci nu au fost date legi de bogati pt saraci....
Stai linistita ca vine si ziua cand o sa-l vedem toti pe Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Mihaela nu sunt de acord cu frica asta
Adica nah, daca iti ceri sincer iertare, Dumnezeu te iarta si uita pacatele tale. Frica nu vine de la Dumnezeu. Nu trebuie sa te indoiesti ca Dumnezeu te iarta daca tu ceri asta sincer.

Gabi ce sa spun, stiu de gluma
Asta cu smeritulhmm...nu prea-mi plac mie laudele..
...Se poate mai mult. Sunt sincera, asa gandesc eu...anormal pt unii, gresit pt altii, bine pt ...altii.

Tu vrei sa fi mantuita sau de ce intrebi asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu stiu cat de saraci or fi fost, sau cum sa cuantific asta...daca erau alesi, profetii nu puteau fi saraci lipiti pamantului, banuiesc ca mancare, un adapost si haine pe ei au avut mereu pt ca au fost mereu oferite de credinciosi - aia nu ii face saraci lipiti.
A fi "ales" inseamna a fi privilegiat si daca la inceput aia insemna un blid de zama si un cojoc, acum inseamna 10% din venitul fiecarui enorias(mormonii), taxe fata de biserica, plocoane la popi din care ei isi iau mertzane si isi fac vile.

Inafara de Maica Tereza nu mai stiu vreun lider crestin care sa fi trait sau care traieste in saracie.
Femeia asta, desi nu am fost de acord cu din ideile ei, a fost singura care s-a aventurat sa ajute saracimea in India, a trait printre ei iubindu-i asa saraci, bolnavi si vai de ei cum erau si inca sunt.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Tu vrei sa fi mantuita sau de ce intrebi asta?

La ce intrebare a mea te referi? Cea la care nu ai raspuns, daca ai fost atee inainte? Sigur, poate ca e cam indiscreta. Nu te obliga nimenea sa raspunzi, pacatele mele, (... ma rog, e o expresie )

Evident, daca exista mintuire, vreau sa ma mantuiesc. Dar cum sa fac? eu nu (mai) cred si nu ma pot minti pe mine (si nici pe Cel de Sus), sa ma iluzionez ca totusi cred. Dar sunt dispusa, presupunem, sa indeplinesc cu strictete poruncile divine, ca si cum as crede in D-zeu si porunci precum Maica Tereza( ca tot a fost pomenita aceasta femeie cum nu cred c-au fost multe pe lume). Si sa nu mai pacatuiesc cu fapta.
Care e verdictul? Ma mintuiesc sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Belucci, dupa Biblie, omul a cunoscut binele si raul multumita Evei. Altfel am fi trait si acum numai cu binele, dar raul ar fi fost mereu o tentatie...hmmm. Oricum foarte repede s-a lasat omul prada curiozitatii, mie mi s-ar fi parut mult mai interesant sa fi trait o parte a omenirii asa, numai in Paradis. Adam si Eva nici macar nu au avut copii acolo, deci e de inteles ca Eva se plictisea . Rational, o inteleg.
La Hitler era dementa, cel putin asa s-a concluzionat. El se credea Dumnezeu in momentele acelea.

Adica sa inteleg ca orice credincios ajunge in rai? E destul sa te pocaiesti pentru pacate si iti sunt iertate?
Si atunci cum e cu chestia ca "omul trebuie sa aiba frica de Dumnezeu?"

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput