Ajutati-ma!!!
Buna.Sunt dezamagita.Vineri am fost la ginecolog in Brasov,deoarece vrem un bebe si inca nimic si trec anii...Prima data mi-a reprosat ca n-am fost de un an, si i-am spus ca intre timp am fost la endocrinolog si mi-a dat tratament cu duphaston si tot n-am ramas insarcinata.Nici macar ecografie nu mi-a facut si spune sa ma internez 2 zile in spital ptr. HSG.Eu am inteles de la o d-na ca n-ai trompele infundate numai daca ai facut avort sau interventie chirurgicala? Este posibil sa am trompele infundate? Am platit 120 lei pe 3 minute si imi spune cate sarcini am avut ca am uterul retroves,dar nu imi explica daca din aceasta cauza pot sa raman insarcinata.
Raspunsuri
elenada spune:
In primul rand vreau sa iti doresc sa ramai cat mai repede graviduta.
Doctorul tau ginecolog nu a gresit cu nimic ca te-a trimis sa faci hsg. Daca dupa mai mult timp sarcina nu apare una din primele analize care se face e verificarea permeabilitatii trompelor. Trompele pot fi infundate din diverse cauze si pot fi infundate la orice femeie chiar daca nu a facut avort sau interventii chirurgicale.
Dute si fa HSG ca asa trebuie.
Si noi suntem un cuplu care avem probleme de infertilitate si la fel prima mea investigatie a fost HSG.
Uterul retroves nu este o cauza de infertilitate. Poti ramane graviduta fara probleme cu uter retrovers. Se zice ca uneori e posibil sa ramai putin mai greu dar nu cred ca e vorba de ani ca sa ramai graviduta.
Bafta multa
elena
+16 

Burtica mea la 16 sapt
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
LucaLuca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamaria74 Iti doresc multa sanatate si un bebe sanatos. |
doi bebei sanatosi! doi!! :)
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
elenada spune:
anamaria multa bafta iti doresc.
Daca trompele tale sunt in regula atunci trebuie o spermograma asa cu zice si porumbeld.
Curaj si mult noroc
elena
+16 

Burtica mea la 16 sapt
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
anamaria74 spune:
Din pacate sotul meu nu vrea sa auda sa mearga sa faca spermograma.Noi cat am cheltuit cu analize,doctor si totul pana acum degeaba, n-are incredere sotul in doctori, dar intr-adevar stai 3 minute si platesti 120 lei, sau 100 lei, depinde la ce doctor te duci.Spune ca sunt niste hoti,undeva are dreptate dar asa e la noi.
anamaria74 spune:
Vreau sa va intreb fetelor daca ma internezi in spital sa fac HSG, cate zile trebuie sa stau? Si cat trebuie sa dau la doctor ca nu stiu?
uratica spune:
offf..deja disper!e a treia oara cand scriu mesajul asta!!si dispare!!o iau razna!sper sa reusesc de data asta!
anamaria..la ce dr din brasov mergi?ptr ca eu de exemplu am facut hsg la maternitate in brasov!drita mea a vorbit cu radiologul si nu am stat internata deloc!toata procedura a durat jumatate de ora!am dat 400 de ron dritei-nu stiu cum si-au impartit ei banii,dar nici nu ma intereseaza!insa ptr mine a fost super asa,desi diagnosticul a fost trompe obturate!!si nu am avut nici un avort,nici interventii chirurgicale,nici infectii!!insa..asta e!posibila cauza ar fi o raceala ff puternica netratata corespunzator!
referitor la spermograma sotului..aceasta analiza poti sa o faci la laboratorul de langa maternitate!vei omori 2 iepuri dintr-o lovitura!de ce zic sa o faci si sa nu o faca el-sotul tau??ptr ca poti tu sa duci repede repejor la laborator gigeii sotului recoltati acasa intr-un recipient steril(asta dupa 2-5 zile de abstinenta) si asa nu se va simti nici el "jenat"-desi e absurd! dar trebuie sa faceti si lucrul asta!ptr ca Doamne fereste vei ajunge tu sa faci tratamente si interventii,iar problema sa fie la el!!asa ca..
iar referitor la bani dati aiurea in tramvai pe consultatii..daca vei continua lupta ptr bebe in brasov,vei pierde ani si ani,asa cum am facut eu(astept bebe de 10 ani si nimic nimic) si nu vei ajunge la rezultatul scontat!asa ca..daca descoperi "buba" datorita careia nu ramai insarcinata,urmeaza drumul bucurestiului,a sibiului sau a clujului-ptr ca in brasov nu vei rezolva nimic!!!!!!
bafta multa si un rezultat beton la ambele analize!
maddutz spune:
anamaria74 pentru inceput ar fi bine, inainte de HSG, sa faceti o spermograma. HSG este o metoda de diagnostic, relativ invaziva, pe cand spermograma, nu! te duci la un laborator, soliciti un recipient pentru spermograma, si-l convingi pe sotul tau sa dea o proba. cu proba proaspat recoltata ar trebui sa jungi la laborator cam in 30 de minunte si sa specifici data recoltarii. el nici nu trebuie sa se duca la laborator, si nici macar nu trebuie sa-i dai numele real! intrucat analizele sunt confidentiale si contracost nu trebuie sa dai numele real!
explica sotului tau ca, tu te poti duce sa faci HSG, apoi sa te indopi cu hormoni, eventual sa mai faci si o laparoscopie investigatorie (alta metoda de diagnostic, mai invaziva), sa te mai indopi cateva ture cu hormoni, crescandu-ti sansele de cancer ovarian, uterin si mamar sau alte minuni, dar fara nici un succes daca infertilitatea este de cauza masculina.
in primul rand se exclude infertilitatea de cauza masculina si apoi se investigheaza, in etape, cea feminina!