Atitudinea fata de fostul sot???

Atitudinea fata de fostul sot??? | Autor: miruna82

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Pt cei care nu mi cunosc povestea, o sa detaliez un pic: sunt proaspat divortata, cu un copilas de 1.5 ani. Fostul sot m a inselat, a facut scandaluri repetate, are un comportament coleric si agresiv.

Desi pana se se indragosteasca de aceasta duduie, nimic nu anunta adevaratul lui caracter, eram o femeie implinita, acum pur si simplu nu mai pot sa il suport. Cand il vad imi aduc aminte de tot raul care mi l-a facut, de agresivitatea lui (mai mult verbala e adevarat), de urletele si tipetele sale.

El ar vrea sa ne comportam amiabil, ca si cand am rupt un contract(asa vede el divortul), sa ne intelegem pt copil. Eu sunt atat de scarbita de prezenta lui ca pur si simplu nu imi imaginez o relatie amiabila cu un asemenea om.

Nu stiu ce sa fac...cum sa ma port cu el...Ati trecut printr o situatie similara?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu asteptam stirile sa vad daca nu-l arata ca a murit
Inca astept sa nu simt nici macar ura si scarba.
Pana atunci, am pus in fatza interesul copilului si sunt deschisa la dialog in acest sens.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruna82
El ar vrea sa ne comportam amiabil, ca si cand am rupt un contract(asa vede el divortul), sa ne intelegem pt copil. Eu sunt atat de scarbita de prezenta lui ca pur si simplu nu imi imaginez o relatie amiabila cu un asemenea om.

Eu, in locul tau, i-as spune foarte deschis treaba asta - ca nu mai vrei sa-l vezi, macar pt. un timp. O sa-ti treaca aceasta furie, dar daca-ti face rau, de ce sa te fortezi sa-i accepti prezenta ? Lasa-ti timp sa mai uiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

aici nu e vorba numai depre voi doi,voi doi puteti sa va "ignorati" toata viata...
aici e vorba despre un copil...
daca nu-l aveati nu v-ati mai fi vazut in veci!
dar avand un copil situatia se schimba radical
pentru el/ea trebuie sa fiti cei mai buni parinti,nu trebuie sa va iubiti si sa fiti tandri,trebuie doar sa va intelegeti si sa transmiteti iubire ingerasului ,pt ca el are nevoie de asta ca sa poata creste sanatos
in preajma copilului totul e frumos si perfect....stiu,nu e bine sa minti,dar nici nu trebuie sa-i explici unui copil de 1,5 ani ce s-a intamplat....trebuie doar sa-i spui(asta cand va pricepe) ca voi pur si simplu nu v-ati mai inteles si ca din toata "afacerea "asta a iesit cel mai minunat copil din lume ...

eu zic (si mereu am zis asa)....macar pt ingerasul meu toate astea au avut un sens!

asa ca bafta si putina intelepciune,nu lasati resentimentele sa va intunece iubirea....iubirea pt copii

Alaturi de EMMA
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
ViO ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Asa-i cu parerile astea, unele-s pro, altele contra ceva.
Eu nu cred ca trebuie sa fii tandra cu fostul sot, chiar numai pe fata, ca sa nu sufere copilul. Trebuia sa fiti tandri daca puteati, cand aveati de ce sa o faceti. Acum...nu are rost.
Trebuie sa fiti corecti, sa va intelegeti ca doi oameni care au un scop comun. Iar daca acum aceasta intelegere iti pare imposibila, roaga-l sa te lase un timp, sa intelegi ce ti se intampla, dupa care, daca chiar va doriti, puteti colabora la cresterea copilului, fara a da impresia ca sunteti o familie, pentru ca nu mai sunteti.
Eu am gresit cand ani de zile i-am ascuns fetei mele ca am divortat de maica-sa, timp in care i-am creat senzatia ca totul e ca inainte. O minciuna prosteasca, care nu a folosit nimanui.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna82 spune:

Rufus, total de acord cu tine!
Violeta, iti multumesc pt gandurile de pace...mentionez ca te apreciez ca gasesti puterea de a trece peste orgoliu( care banuiesc ca ti a dat si tie bataie de cap)!

Eu chiar nu vad cum as putea vorbi amical si frumos unui om care mi a facut cel mai mare rau...care mi a calcat sufletul in picioare, m a mintit si inselat fara ezitare, repetandu mi ca are dreptul la fericire, asta insemnand langa alta femeie! Venea supt pe gat sa si vada fiica la mine si tipa, urla si lovea cu pumnul de pereti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Asa-i cu parerile astea, unele-s pro, altele contra ceva.
Eu nu cred ca trebuie sa fii tandra cu fostul sot, chiar numai pe fata, ca sa nu sufere copilul. Trebuia sa fiti tandri daca puteati, cand aveati de ce sa o faceti. Acum...nu are rost.
Trebuie sa fiti corecti, sa va intelegeti ca doi oameni care au un scop comun. Iar daca acum aceasta intelegere iti pare imposibila, roaga-l sa te lase un timp, sa intelegi ce ti se intampla, dupa care, daca chiar va doriti, puteti colabora la cresterea copilului, fara a da impresia ca sunteti o familie, pentru ca nu mai sunteti.
Eu am gresit cand ani de zile i-am ascuns fetei mele ca am divortat de maica-sa, timp in care i-am creat senzatia ca totul e ca inainte. O minciuna prosteasca, care nu a folosit nimanui.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu am vazut sa spuna cineva ca trebuie sa fii tandru, doar intelegere.
Oricum, eu am exagerat, sa ma port ft bine, asa cred. Dar pur si simplu uneori am impresia ca iubesc toti oamenii. Uit ce se intampla rau, si trec mai departe prea usor.Are si un nume chestia asta, prostie parca .

La mine in timp, dupa multe multe discutii avem o relatie bazata pe discutiile despre copil, si stiu ca e persoana pe care ma bazez in legatura cu fetita.(la vreo catastrofa, ca in rest... )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruna82
Eu chiar nu vad cum as putea vorbi amical si frumos unui om care mi a facut cel mai mare rau...care mi a calcat sufletul in picioare, m a mintit si inselat fara ezitare, repetandu mi ca are dreptul la fericire, asta insemnand langa alta femeie! Venea supt pe gat sa si vada fiica la mine si tipa, urla si lovea cu pumnul de pereti...

dar ti-a facut si cel mai mare bine: copilasul pe care il aveti impreuna.

este tatal copilului tau si depinde de tine cum alegi sa te comporti: incercand sa iti razbuni durerea sau incercand sa-i faci viata normala copilului tau comportandu-te decent cu fostul sot? ce anume conteaza pentru tine mai mult? in functie de raspuns, ai si solutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

N-am experienta unui divort, dar cred ca este dureros pentru un copil sa simta ca mama ii uraste tatal sau invers. Nu pretinde nimeni tandrete, iubire intre fostii soti dar neutralitate, o relatie civilizata - da. De dragul copilului, pentru sufletul lui. Daca m-as desparti, niciodata nu i-as vorbi de rau tatal - indiferent ce mi-ar fi facut mie, ramane tatal lui. Daca nu ar fi existat el, nu ar exista nici copilul.
Mi-a placut o replica de-a lui Michelle Pfeiffer dintr-un film cu G. Clooney, tot asa, ea era divortata si avea un pusti de cativa anisori. Acesta a intrebat-o daca ii mai pasa de tatal lui si ea a raspuns "Yes, because he gave me you!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui zepellina
stiu ca e persoana pe care ma bazez in legatura cu fetita.(la vreo catastrofa, ca in rest... )

Bine si asa.
Putea sa nu fie nimic.
Ai acolo, in mintea ta, un mic punct de sprijin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui zepellina
stiu ca e persoana pe care ma bazez in legatura cu fetita.(la vreo catastrofa, ca in rest... )

Bine si asa.
Putea sa nu fie nimic.
Ai acolo, in mintea ta, un mic punct de sprijin.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Este un punct de sprijin, nu cum ar trebui dar este. Si asta , cred eu, numai din cauza atitudinii mele pozitive. Altfel, fara comunicarea cu mine, nu reusea si se retragea si mai mult din viata ei.

Mergi la inceput