Faceti vreun gest ecologist?
Raspunsuri - Pagina 4
nma spune:
Eu am momente cand sortez gunoiul. Umblu si eu cu socosa dupa mine la cumparaturi sau cumpar pungi de hartie (nici astea nu sunt bune ca se taie copacii ). Am renuntat sa mai primesc cateva facturi pe format hartie, le primesc pe mail.
Am sadit anul trecut un pom. Plantez flori in fiecare an. Nu arunc gunoiul pe jos si mi-am invatat si copii la fel.
Merg foarte mult pe jos.
La noi in oras sunt la tot pasul ghene speciale pt reciclare. Din pacate oamenii nu sorteaza sau nu stiu cum sa sorteze. De exemplu am vazut cum la sticla verde puneau PET-uri verzi.
Incerc sa fac economie la energie dar imi e greu cu apa. Imi place cand fac dus sa folosesc muuulta apa.
Nico, mami de Andra si Alex
poze
Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2
P&ANA spune:
Sortez gunoiul : cartoane si hartii merg la un centru de reciclare,
resturi de vegetale -merg in gradina intr-un recipient special si ajunge compost
Apa - o folosesc cu economie si pt faptul ca este apa de put si ne-a fost teama ca se va termina. Din acest motiv vom cumpara masina de spalat vase (consuma doar 8l de apa).
Acum ,car dupa mine un cos de plastic incapator si nu mai folosesc pungi de plastic.
Am becuri economice (din alea bune ) si nu s-au mai ars de 2 ani.
Cand iesim dintr-o camera inchidem lumina -doar cea mica a mea uita
Masina mea are un consum foarte mic si o spal doar eu o data pe luna.
cam atat..
clarrice spune:
Primul gest ecologist este ca nu-mi iau masina, desi imi permit. Cunostintele mele spun ca e o prostie ceea ce fac si ca nu ma apreciaza nimeni pentru asta. Pana la urma nu ma apreciaza nimeni nici daca sortez gunoiul sau daca arunc servetelul cu care m-am sters la nas la cos si nu pe jos sau daca fac economie la apa etc.
Aici nu e vorba de avea o conduita in spirit ecologist pentru a fii apreciati si ovationati ci din convingere ca facem un lucru bun si util atat noua cat si celorlalti.
Cinezee spune:
Clarrice ai dreptate aici , iar daca spui unora sa invete sa aiba acest gen de conduita se uita stramb la tine
blue eyes spune:
Sunt membru WWF si mai fac si donatii pe langa cota de inscriere.
Selectionez cu sfintenie tot: nu arunc un cui sau o sarma la gunoi. Indepartez plasticul de la plicurile cu fereastra si pun hartia la maculatura. Umplu bine sacul de gunoi sau masina de spalat vase. Dau drumul la masini selectand programele ecologice. Sting pc-ul cand nu-mi mai trebuie pentru cateva ore. Cand voi termina actuala linie de cosmetice voi lua ceva gen Lavera, Dr. Hauschka.
O idee buna aici, in tara oamenilor cu profund respect pentru natura: exista case in care se aduna apa de la dus/cada intr-un rezervor. Aceasta apa este folosita pentru wc.
de rau: iau mereu liftul, desi macar la coborat ar trebui sa aleg scarile. De ce nu o fac? Sunt mereu cocotata pe tocuri, as deranja un bloc intreg.
ps. imi place un tip care se implica pentru salvarea unor specii pe cale de disparitie: se pune la gesturi ecologiste?
Prefer sa sufar din dragoste, decat din lipsa de dragoste.
happymami spune:
Bine ar fi daca si copii din ziua de azi ar face gesturi ecologiste! bine ar fi daca ar face actiuni cu scoala cum faceam si noi cand eram copii, strangeam sticla, hartie, mergeam prin parcuri sa facem curatenie (in acest mod inveti sa pastrezi si sa mentii curatenia parcurilor si a locurilor publice)
cum pastrez in ziua de astazi???nu arunc niciun fel de ambalaj pe jos, dupa picnicuri resturile se pun in punguta si se duc acasa la gunoi, hartia incerc pe cat posibil sa o duc la centrele de reciclare, lumina se stinge cand nu este necesar a sta aprinsa (inclusiv cea de pe scara blocului care arde in nestire si pe timpul zilei), apa se foloseste atat cat este necesar, cand eram la serviciu strangeam cartusele de la imprimanta si le dadeam firmelor autorizate cu strangerea acestora, nu printam mailuri inutile si trimeteam ca mesaj insotitor tututor mesajelor transmise "Protejati mediul inconjurator.Nu printati acest mail daca nu este necesar"
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramoneloo uitat:madanic,poti cumpara un bradut la ghiveci,iar dupa sarbatori il plantezi in gradina:) [url:"http://good-times.webshots.com/slideshow/565599276BXsacl"] |
As lua, dar din pacate nu stau la casa ci intr-un apartament la bloc in mijlocul orasului si n-am gradina unde sa-l plantez.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Flaflo spune:
Sotul a renuntat la BMW si si-a luat Smart, eu am renuntat la ob-uri si absorbante si mi-am luat cupa menstruala.
oltea1 spune:
mi-ar place sa sortez gunoiul dar nu o fac, pentru ca nu am unde le arunca separate. in schimb pot face economie la apa - nu o las, de exemplu, sa curga cat imi periez eu dintii. la cumparaturi am mereu sacosele mele din rafie sau carpa sau chiar plastic (care pot fi refolosite). am incercat sa refuz in cateva magazine sacosele de plastic si s-au uitat la mine ca la extraterestrii.
am vazut ca sunt persoane care strang bateriile. foarte bine, dar unde le aruncati? avem si noi o multime acum de la jucariile care functioneaza cu baterii. pentru alte aparate casnice folosim acumulatori.
StMihaela spune:
La fel si eu, fac economie cu apa, curentul.
Vedeti ca aparatele electrice lasate in priza cand plecati de acasa fura curent. E vorba de cele care au un adaptor care atrage curent, cele cu un led mic, timer etc. Scotand din priza aparatele electrice (nu frigiderul, desigur!) poti reduce factura cu 10%.
Degeaba strang deseurile separat, ajung in acelasi container, asa ca am renuntat. Centrul de colectare (de care stiu eu) e vesnic inchis.
La magazinele in care am cumparat 1 bucata banana, pomelo, grep, am fost pusa sa ma intorc de la casa sa le pun in punga!!! Stupid people!!! Cica asa trebuie. Da' e o bucata!, cum ramane cu ecologia? Nu stiu, asa trebe, mi s-a raspuns.
Singura consolare e ca am in porbagaj 2 plase maaaari de rafie. Care mai sunt si frumoase. Mai am si cateva mai mici de hartie dupa mine care, spre surprinderea mea, rezista la carat si lucrusoare mai grele.