Ce va inspira?

Ce va inspira? | Autor: LucaLuca

Link direct la acest mesaj

Astazi blogul despre infertilitate&campanie http://infertilitateaesteoboala.wordpress.com implineste trei luni (cum am zis, pana facem bebe, aniversam blogul:). Avem peste 10.000 de vizite, ceea ce e mai mult decat ok, in conditiile in care nu am avut timp sa ii facem publicitate in blogosfera (comentarii zilnice pe alte bloguri etc.). Cele mai multe dintre vizite le-am obtinut prin search si prin linkurile de pe DC. Poate reusim sa gasim timp si mijloace sa ii facem si promovare online in viitorul apropiat, pentru ca aceasta cauza - a infertilitatii si a lipsei sprijinului statului roman pentru cuplurile infertile sa devina cunoscuta, sa inceapa sa se vorbeasca despre asta.

Ne-am gandit sa ii facem hainutze noi si, cu ajutorul lui Rall - careia ii multumim si aici -, am construit o varianta de logo pentru campanie (inclus in noul header al blogului, transformat si in antet pentru documentele de trimis in campanie etc.) pe care il puteti vedea mare aici: http://.about/

Am vrea sa stim si parerea voastra: ce va inspira acest logo?

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

30 de vizionari si nimeni nu a zis nimic. :) chiar nu e o intrebare-capcana.:)

pe bune ca vrem si opinia voastra, tocmai pentru a nu pica intr-o capcana pe care ne-am crea-o singure.

hai sa pun altfel intrebarea: logo-ul ala va duce cu gandul la ceva negativ? daca da, spuneti-ne va rog, e doar o varianta in lucru, il putem schimba inainte de a ne lansa sub simbolul asta.

daca nu, nu va inspira ceva negativ, spuneti si asta. va rugam. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Buna- eu cred ca e prea rece - mie impresia asata mi-o da pe langa ca e un subiect dureros totusi lupta asta cu sterilitatea are originea in dragoste eu asa vad.... chiar daca drumul nostru e precum spirala - nu ma pricep f tare la garfica sau la alte chestii de design - e doar o impresie
Multumesc oricum pt ceea ce faceti,
L

Mergi la inceput

Multumim, Lavinutza! :)

Hai sa zic altfel si o sa intelegeti de ce am facut topicul: simbolul ala este spirala ADN. Noi am gandit initial pe ideea ADN=viata, dar ne-am dat seama (ni s-a atras atentia) ca ar putea duce cu gandul la (manipul.are) genetica, sau ca infertilitatea este o maladie strict genetica, ca luptam pentru diagnostic preimplantatoriu, scanare a adn-ului etc. Si numai de asta nu avem nevoie, sa ne batem singure cuie-n talpa, ca si cum n-am avea destule clisee cu care sa luptam. Plus, mai nou, americanca sarita cu octupletii prematuri si istericalele ei rasfrante-n presa. :(

De-aia va intrebam (desi suntem constiente ca nu sunteti cel mai bun target, fiind indisolubil subiective - incercati sa va detasati, sa il receptati "la rece"): credeti ca ar putea fi interpretat negativ simbolul ala? Ca il putem schimba, acum, cat inca nu l-am lansat oficial.

Va rog sa ne raspundeti. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Va dusese imediat cu gandul la ADN sau nu sare foarte tare in ochi?

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

ar sari in ochi mai bine daca in mijlocul acelei secvente de ADN ar fi un bebe sau o imagine ecografica al unui bebita din burtica mamei. ceva care sa inspire exact produsul final asteptat..pentru ca si mie mi se pare cam rece si pt anumite persoane probabil o enigma totala a ce inseamna.

felicitari oricum, jos palaria in fata voastra!

my somebody....

Mergi la inceput

Lalala, multumim de feedback - ideea este sa nu se induca ideea de infertilitate = adn = manipul.are genetica. Daca punem si bebelusul peste, tocmai asta am transmite explicit. :)

Ne gandisem si noi ne la logo-uri mai concrete, mai figurative (cuplu uitandu-se dupa o barza, o barza cu un scutec gol in cioc, cuplu uitandu-se la un leagan gol), dar nu sunt usor de realizat tehnic, informatic! Nu merge. :(

Ramanem pe abstract (stiti fundita roz= lupta impotriva cancerului la san, fundita rosie = lupta impotriva sida etc.), dar oare daca asociem o dubla spirala adn cu infertilitatea nu riscam sa transmitem un mesaj gresit?

Oare nu ar fi mai corect sa reluaum (desi s-a muncit deja, dar asta este, mai bine reparam in timp util) si sa punem ceva mai putin interpretabil?

Un ovul inconjurat de spermatozoizi (totul stilizat, nu naturalist)?

O orhidee stilizata care sa arate ca un uter, ca o matrice?

Asteptam opinii. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Buna!felicitari pentru blog si in special pt initiativa...as vrea sa pot ajuta,dar din pacate nu dispun de timp suficient primavara aceasta.As avea o mica remarca,asa cum scrie si Lavinutza,blogul e un picut neinspirat in culori(imi cer mii de scuze si sper din tot sufletul sa nu lezez pe nimeni),cred ca ar trebui adoptata o culoare optimista(variatii albastru,roz,rosu),verdele acela e deprimant,simbolul ADN e bun,poate ar fi mai vibrant daca ar fi atasat cu ceva care atrage atentia,(poate o inima,amprenta unor talpi de copil mic,etc).Imi dau si eu cu parerea,nu va suparati pe mine,sunt de partea voastra.Bafta multa in continuare!

Mergi la inceput

Hehehe, nu ne suparam, sa se supere wordpress. :)) Din pacate, nu putem alege culorile pe blog (nici mie nu imi place verdele in mod deosebit), dar era singura tema "serioasa" care "se pupa" tehnic cu felul in care am structurat noi informatia. Nu avem foarte multa libertate, nu putem nici macar fontul sa il marim/adaptam. Asta este, noi sa fim fertile! :) Si informatia sa ajunga unde trebuie!

Deci ADN-ul ala nu vi se pare ambiguu, in sensul in care am explicat mai sus? nu e vorba de "lezat", de-aia am deschis topicul, ziceti aici exact ce credeti. Ganditi nu din perspectiva voastra, care sunteti "de partea noastra", cum a zis Raluca, ci din perspectiva omului mediu, neutru, fara o opinie prealabila despre subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Mie nu mi se pare reprezentativ pentru campanie, o spirala adn este deja asociata in intelectul colectiv cu multe alte probleme si mi se pare ca se pierde din esenta.

Eu sunt de parere sa se ramana pe stilizat nu pe concret. De ex doua funditza una rosie una albasta, sau de ex fundita rosie in forma rotunde si cea albasta intr-o forma miscata (gen ovul cu spermatozoid)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Mie nu mi se pare potrivit deloc semnul ADN , absolut deloc. Vb lui Luca, "ne batem cuie in talpa". E vb de infertilitate nu de genetica, nu facem fiv pt ca vrem numai baietei sau numai fetite, facem FIV pt ca nu putem avea copii pe alta cale. Parerea mea, acolo merge o burtica care in sectiune se vede bb , sau o graviduta care isi mangaie burtica, sau.... un pamant sterp, crapat , uscat din care iese un ghiocel.

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi

Mergi la inceput