a renuntat cineva la polita ING?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ripley

Ba da, exista pensie privata acum 10 ani! Chiar vrei sa uiti scanez contractul de asigurare?

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

nu e nevoie sa o scanezi, pentru ca stiu sigur ca nu existau . repet, pensiile private au aparut in 2007. tot ce a fost inainte de 2007 reprezinta asigurari de viata cu componente investitionale.
daca nu ma crezi, intra pe http://w4.csspp.ro/ro/ si verifica in ce an au aparut toate entitatile autorizate sa administreze fonduri de pensii. vei vedea acolo ca ing opereaza sub numele ING FOND DE PENSII S.A., infiintata in 2007. firma cu care ai semnat tu este ING ASIGURARI DE VIATA S.A. si o gasesti doar la comisia de supraveghere a asigurarilor. inclusiv ing pe site la capitolul pensii ti se indica divizia de pensii cu produse pentru cei 3 piloni existenti, iar ce ai semnat tu,foarte probabil, gasesti la asigurari.

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu am avut o polita la AIG.Nu detaliez cum m-am pacalit,n-am chef de controverse.Sa-l vad eu pe ala care n-a luat nicio teapa in viata lui..Ma rog,e bine ca am realizat intr-un final.Am cotizat in 7 ani 100 mil. vechi.Voi recupera 20 doar.Restul au fost comisioane.Eu tot plateam indexat si suma garantata ramanea mereu aceeasi.Deci,la un calcul sumar, cotizam cam suma dubla si primeam deci jumate din cat depuneam,nu mai zic de inflatie.
Ca sa nu mai zic de scrisoarea de adio de la aig,in care ma anuntau ca-mi mai dau timp o luna sa ma mai gandesc si textul mai ca nu suna a blestem,ca daca mi se intampla ceva,nu voi fi asigurata,ca daca ma razgandesc peste mai mult de o luna si vreau sa-mi fac o noua polita,iar voi lua de la capat seria de comisioane.Sa-l vad eu pe cel care dupa ce plateste 80 de mil comisioane sa vrea sa-si mai faca un nou contract.No way,slava Domnului,sunt si alte formule sa-ti pui la adapost batranetea si aia e doar munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

am vb si eu cu consultanta noastra si mi-a spus ca orice contract care se reziliaza inainte de termen, in orice domeniu, suporta niste penalizari. intelegerea a fost pe 10, 15, 18 ani, s-a reziliat mai devreme? primesti mai putin.
si imi amintesc anul trecut, am vurt sa achit o rata la banca,(BRD) mai aveam vre-o doi ani pana la data scadenta, iar cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa platesc cateva sute de lei in plus (cam 200 si ceva de euro la vremea aia!) pentruca vreau sa achit ratele mai repede!!! de ce? pentruca bancile vor sa le dai banii luna de luna, chiar daca ei ti i-au dat pe toti o data, tu trebe sa dai inapoi cum scrie la contract. vrei mai repede, platesti.
nu ma credeti? mergeti la banca si intrebati!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Kariguld, apropo de banci:
eu imi sfatuiesc toti prietenii care fac imprumut la banca sa se intereseze de comisionul pe care il au de platit daca cumva vor sa scape mai repede da rate.
Majoritatea bancilor percep comisioane destul de mari pentru plata ianinte a ratelor, pentru plata a doua rate intr-una samd.

Este cred, o singura banca care nu percepe acest comision.

Ideea este ca oricand poate da norocul peste tine si sa vrei sa scapi de rate.

Mie mi se pare o chestiune de bun-simt sa platesti penalizari cand nu respecti un contract indiferent de natura lui.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Kariguld, apropo de banci:
eu imi sfatuiesc toti prietenii care fac imprumut la banca sa se intereseze de comisionul pe care il au de platit daca cumva vor sa scape mai repede da rate.
Majoritatea bancilor percep comisioane destul de mari pentru plata ianinte a ratelor, pentru plata a doua rate intr-una samd.

Este cred, o singura banca care nu percepe acest comision.

Ideea este ca oricand poate da norocul peste tine si sa vrei sa scapi de rate.

Mie mi se pare o chestiune de bun-simt sa platesti penalizari cand nu respecti un contract indiferent de natura lui.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

dorinta mea nu era sa termin cu acele rate, numai ca nevoia m-a impins sa fac acel pas! deci, nu am avut de ales! altfel, in veci n-as rezilia un contract numa asa ca nu-mi mai place de fata cuiva....

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

eu am de 2 ani contract cu ING. pensie privata si asigurare de viata.
mi-a spus ca in primii 2 ani nu-mi pot retrage banii. pe urma mi-a explicat ca,de ex ,daca dau 22 mil pe an,20 mil se duc la pensie si 2 mil se duc la asigurare,care se pierd daca scot banii mai repede. mi-i se parea ok,pt ca si la masini,apartamente,etc pierzi banii ce i-ai platit pe asigurare.mi-a facut calcule si mi-a spus ca,de-abea dupa al 6lea an,dac vreau sa scot banii,voi scoate mai mult decat am bagat.pe parcurs pot sa-mi micsorez suma care vreau s-o platesc.
sotul,unchiu si matusa mea au de 9 ani asigurare la ei. sotul a scos o data bani,ca avea nevoie ,iar asigurarea a mers mai departe.
oricum,ma gandesc ca intr-o buna zi imi vor folosi banii aceia,mai ales ca nu pot economisi din cauza sotului ii curg banii printre degete . acuma,cine scoate banii in perioada asta face o greseala,la fel cum fac cei care au bagat la bursa si vor sa scoata banii....la fel este si cu asigurarea...mai bine asteptati sa-si revina bursa si restul....
ce sa va zic..noi avem si asigurari si bani la bursa ,mai disper din cand in cand,dar asta este....n-avem ce face...doar sa asteptam sa-si revina....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Ce iti povesteste agentul care vinde e una...realitatea e alta.
Ce este scris pe hirtie e sfint ..aveti voi scris ceva pe hirtie unde au mers banii vostri...sau doar asa...a zis agentul ca iau 100 mil in 2 ani daca bag 40 mil.
Stiti voi ca nu directionat banii vostri in firmele care au dat faliment?
Auziti cuvintul ING sau stiu yo ce alt nume baban si gata...sint oameni seriosi domle...firma mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Mi-au intrat ieri banii in cont, ma-m enervat cumplit cand ii numara casiera cu masina de numarat - ma rog, guestus, masina ii numara de fapt, stiu - si am vazut parca anii de cotizat si uneori chiar greu mi-a fost sa depun sumele respective, facuti harcea-parcea, am recuperat max. 65% din cat am depus. Nu voiam nimic in plus, dar macar banii MEI logic era sa-i recuperez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Citat:
citat din mesajul lui unboticutz

Citat:
citat din mesajul lui Ripley

Ba da, exista pensie privata acum 10 ani! Chiar vrei sa uiti scanez contractul de asigurare?

nu e nevoie sa o scanezi, pentru ca stiu sigur ca nu existau . repet, pensiile private au aparut in 2007. tot ce a fost inainte de 2007 reprezinta asigurari de viata cu componente investitionale.
daca nu ma crezi, intra pe http://w4.csspp.ro/ro/ si verifica in ce an au aparut toate entitatile autorizate sa administreze fonduri de pensii. vei vedea acolo ca ing opereaza sub numele ING FOND DE PENSII S.A., infiintata in 2007. firma cu care ai semnat tu este ING ASIGURARI DE VIATA S.A. si o gasesti doar la comisia de supraveghere a asigurarilor. inclusiv ing pe site la capitolul pensii ti se indica divizia de pensii cu produse pentru cei 3 piloni existenti, iar ce ai semnat tu,foarte probabil, gasesti la asigurari.

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

sa nu-i uitam!

E adevarat ca in 2007 s-au autorizat fondurile de pensii private si s-a pus in functiune conceptul de pensie privata obligatorie.

Insa si pana in 2007 existau asigurari care erau considerate planuri de pensie asociate cu o asigurare de deces. Acest lucru insemna ca iti recuperai banii fie la varsta pensionarii, dupa o perioada de cotizare de minim 30 de ani (parca!) sau in caz de deces in cazul in care acesta survenea inainte de pensionare. Vorbesc in cunostinta de cauza, pentru ca prin 2002 m-a tot pistonat un prieten sa imi fac si eu o asigurare de viata, tot la ING .La momentul ala mi-a dat niste optiuni, pana la urma am ales o varianta numita MENTOR, care includea pe langa pensia obisnuita si varianta unei pensii de urmas.

Eu nu o privesc ca pe o modalitate de a investi banii, caci e clar ca daca te retragi dupa cativa ani nu iti recuperezi banii. Si nici la sfarsitul perioadei de cotizare nu sunt convinsa ca esti in super castig, insa am zis sa fie acolo in caz de Doamne fereste ! , iar daca puteam sa imi iau niste bani la varsta pensiei am zis : de ce nu?

Cu timpul insa mi-am mai pierdut din "avant" si am impresia ca as fi putut face si altceva cu cei aprox. 300 de Eur de ii platesc anual. Ma mai gandesc, nu-mi vine sa ma retrag ca nu ma aleg cu mai nimic acum.

"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da nu ti-au dat nimic scris..unde au bagat banii...cit au scazut..cit au crescut...sa vezi si tu cum a iesit calculul de 65%?
puteau sa-ti dea 20%...yo asa faceam in locul lor

Mergi la inceput