Intre avort si divort
Raspunsuri - Pagina 2
blackpanterro spune:
Fara intentia de a supara pe cineva mi se pare aiurea sa vii aici sa spui ca e pacat sa nu tina copilul chiar daca vezi ca fata asta nu are posibilitati si ajutor.
Eu vad situatia asa...ajutor nu, daca divorteaza nu are unde se duce, daca ramane in casa o sa stea cu o mizerie de barbat care o sa ii provoace suferinta si ei si copilului existent si bebelusului(ce viata e aia pt copii???), daca tine al doilea copil nu va avea ajutor de la sot care ii va fi ca si coleg de camera...ce mai e o situatie foarte aiurea si faptul ca lumea ii spune ca o bate D-zeu daca nu tine copilul, nu o ajuta cu nimic! Din contra...
Fara sa iti reprosez tie ceva, Angelli, nu inteleg cum femeile nu se protejeaza cand au de aface cu asememea specimene de barbati? Am tot citit aici la sectiunea asta, de femei care desi au soti de toata jena fac copii cu ei! Cum se poate asa ceva?
Eu cu sot de milioane si ne protejam(pastile) ca nu ne dorim bebe 2 acum, poate deloc.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
mariamunteanu spune:
Angelli, gandeste-te foarte bine. Nu te baza ca vei locui in continuare in apt. mamei lui. S-ar putea ca in curand sa vrea el divortul si atunci va trebui sa te muti si sa iei copilul cu tine. Unde ? Cum ? Cu ce ? Ramane sa gasesti solutii. Nu-ti poti permite sa fii sentimentala, trebuie sa fii realista si pragmatica.
Ai sansa sa te ridici pe picioarele tale dintr-o relatie care-ti face rau sau te poti infunda si mai mult in disperare.
Maria
angelli spune:
Asa este, trebuia sa ma protejez, nu sa ma arunc cu capul inainte si dupa aia las ca vad eu.Imi asum toata responsabilitatea.Eu am rams insarcinata greu cu primul, nu ma gindeam asa departe.Am avut si o dereglare de CM, am calculat gresit.E o prostie ce am facut.
Nu se pune problema de dat afara din casa, isi iubeste enorm copilul si stie care este situatia mea.
cristoiu spune:
Eu cred ca e de prisos acum sa i se mai aduca aminte de mijloace anticonceptionale. Daca si cu Parca. Ce e facut e facut, situatia asta e acum.
In cite luni esti? Parerea mea, mai precis ce as face eu in locul tau, ar fi sa faci o socoteala pe hirtie cu situatia cea mai rea. Daca va despartiti si casnicia nu se mai repara ce iti poti permite? Cita chirie? Unde? Bani de pampers? Bani de carucior, haine, etc.? Bani de mincare? Pe ajutorul cui te poti baza 100%? Incearca sa faci o socoteala cit se poate de realista si sa obtii o imagine a existentei tale cu 2 copii si singura. Si pe urma ia decizia daca sa faci avort sau nu.
Cit despre parerile celor care nu pot avea copii si sunt invidioase si urasc pe cele care fac avort, sau a celor care vad viata ca pe un balon de sapun cu "daca alaptezi nu costa nimic" - poate se trezesc un pic la realitate si incearca sa se puna cu adevarat in locul celor pe care ii sfatuiesc asa de bine. Mereu aud de "dar de la Dumnezeu" si altele asemanatoare. Si daca Dumnezeu nu exista? Sau daca nu e atent ca e ocupat in alta parte?
Unul din cele mai proaste sfaturi pe care le-am "auzit" pina acum e sa faci copilul ca mai gasesti ajutor pe aici pe forum. Hai sa fim seriosi, ajutorul va fi minim, tu va trebui sa te ajuti singura si sa te sustii singura. Tu si familia ta, nu te baza pe straini ca de cele mai multe ei iti vor inchide usa primii. Nu spun ca asa e bine, spun ca asa e realitatea si idealismul nu ajuta deloc in clipa asta. Si sunt mult prea multi copii in sistemul de adoptie ai caror mame "au vrut si s-au straduit sa ii pastreze" dar n-au mai reusit sa faca fata. Copii facuti psihic distrusi din cauza idealismului de acest gen care s-a lovit de realitate in final.
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelli Nu se pune problema de dat afara din casa, isi iubeste enorm copilul si stie care este situatia mea. |
Repet, nu te baza pe asta. Daca el decide ca vrea sa-si refaca viata cu alta femeie la un moment dat ?
Angelli, copiii cresc, iar parintii (mai ales tatii) nu se mai simt chiar asa de obligati la nesfarsit.
Maria
XIO spune:
Angelli , daca divortezi tu cam ce crezi ca se va intampla mai departe?
Veti ramane in acelasi apartament , ca el isi iubeste copilul si stie ca tu nu ai unde sa mergi.
Se va indragosti de altcineva , tu de altcineva , ce veti face? Cu schimbul ii aduceti acasa?
Trebuie sa te gandesti ca va trebui sa nu mai stai cu el .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
popescudora spune:
Vorbeste cu el. Daca vrea sa fie liber si fara obligatii, poate te ajuta financiar cat sa poti sa inchiriezi o garsoniera. Poate ca bunurile si casa sunt ale lui, dar copilul oricum are dreptul la jumatate, plus ca va fi obligat sa plateasca pensie alimentara pentru ambii copii. Parintii lui mai traiesc? Ideea de a locui separati in aceeasi casa e proasta, vorba fetelor, poate isi mai aduce si el o femeie, plus ca psihic vorbind e foarte greu sa suporti prezenta cuiva pentru care ai resentimente, frustrari, care nu te-a respectat etc.
E neaparat necesar sa rezolvati asta pe cale amiabila.In timp poate te angajezi si tu, e un proiect de lege legat de asigurare de bone platite de stat, poate se aproba...poate iti faci credit la propria casa dupa 1 an-doi...Dar pana te aranjezi ai nevoie de sprijinul lui. Material. Si in schimb ii oferi libertatea mult dorita...poate in timp o sa constate ca a avut ceva nepretuit si o sa ii para rau ca v-a dat cu piciorul.
In ce privese copilul...fa cum simti.
Alexa Ioana spune:
citat din mesajul lui cristoiu Cit despre parerile celor care nu pot avea copii si sunt invidioase si urasc pe cele care fac avort, sau a celor care vad viata ca pe un balon de sapun cu "daca alaptezi nu costa nimic" - poate se trezesc un pic la realitate si incearca sa se puna cu adevarat in locul celor pe care ii sfatuiesc asa de bine. |
dragutzo, eu as avea putin mai multa grija cu modul in care imi aleg cuvintele...
poate doar invidia si faptul ca nu's trezita la realitate ma face sa ma cutremur cand cineva isi pune problema sub forma "intre avort si divort"...
si nu'mi spune ca solutii nu exista... intotdeauna exista solutii. trebuie doar sa vrei din tot sufletul.
si inca ceva. fiecare sfatuieste cum stie si cum poate. daca fata nu voia sa ne dam cu parerea, nu posta pe forum...
diala spune:
citat din mesajul lui angelli Nu se pune problema de dat afara din casa, isi iubeste enorm copilul si stie care este situatia mea. |
Ba eu mi-as pune foarte serios problema datului afara. Daca isi iubeste asa mult copilul si stie care e situatia ta, s-ar putea sa stie si ca in cazul unui divort iti poate lua copilul. Nu ai casa, nu ai venit, copilul ii va fi incredintat lui fara doar si poate. Si atunci ce faci cu un bebe mic? Unde mergi? Cu ce il cresti? La partea cu "te ajuta Dumnezeu" sunt de acord 100% cu XIO, nu va veni Dumnezeu sa-ti dea nici scutece, nici lapte, nici fructe, nici medicamente. Si, crede-ma, daca Dumnezeu nu-ti va da toate astea, oamenii nici atat nu o vor face.
Fa-ti o imagine cam cum ar fi viata ta fara sotul tau, inclusiv cu pensia alimentara pe care ar trebui sa ti-o plateasca pt. 1 sau pt 2 copii, vezi daca te descurci si apoi hotaraste ce e mai bine. Si nu uita ca ai deja un copil, esti responsabila si de ce i se intampla lui.
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui popescudora Poate ca bunurile si casa sunt ale lui, dar copilul oricum are dreptul la jumatate, |
Casa este a mamei lui. Si chiar daca era a tatalui, copilul nu are dreptul la nimic din proprietate, doar la mostenire.
Maria