Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (73)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

uitati ce am gasit despre avocado si cateva retete
Fructul de avocado reprezinta un aliment perfect care poate inlocui cu succes carnea, ouale si branza. Avocado contine o cantitate mare de acizi grasi si proteine usor de digerat. Tot in continutul acestui fruct se afla si 14 minerale care regenereaza si stimuleaza cresterea.

Fructele de forma ovala, verzi, se gasesc in 400 de soiuri. Avocado este fructul cu productia cea mai mare de ulei. Plin de enzime, avocado este o sursa de grasimi usor de digerat. Amestecat cu alte fructe si legume, el reprezinta un aliment ideal pentru copii.

Avocado este o excelenta sursa de fier care ajuta si la regenerarea celulelor din sange. Cu un continut de zahar scazut, avocado contine sodiu si potasiu, substante excelente pentru echilibrul sanguin. Vitaminele aflate in acest fruct sunt: A, B1, B2, B3, C, fosfor si magneziu. Avocado contine si vitamina E, fapt care incetineste procesul de imbatranire. Pasat, acest fruct poate inlocui cu succes untul, pe paine. Sosul de avocado se poate adauga peste legume sau peste paste.

sursa idieta

Conservarea fructelor de avocado

Frigider
Fructele de avocado pot fi tinute la frigider pana la 5 zile daca nu au fost folosite. Odata taiate, se stropeste "carnea" fructului cu zeama de lamaie si se fune intr-o punga foarte bine inchisa. Astfel pot sta in frigider pana la 2 zile

Congelator

Singurul mod de a congela fructele de avocado este sub forma de piure. La un fruct de avocado se adauga o lingurita de lamaie.
Congelat, piureul poate fi folosit in maximum 5 luni.

Peste cu sos de avocado - 6 luni

20g de peste
1 avocado
1 iaurt simplu (daca nu ati oferit copilului iaurt, fara este la fel de bun)
oregano/patrunjel/busuioc

pestele se face in folie de aluminiu. Cand este gata se pune cu avocado, iaurt si oregano in blender. Se poate adauga si o lingurita de cereale (de preferinta cele care nu au gust dulceag) pentru consistenta.

Piure de legume cu avocado - 6 luni

1 cartof mic
1 dovlecel
3 buchetele de brocoli
o jumatate de avocado
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
patrunjel sau busuioc

cartoful se coace in coaja. Dovlecelul si buchetelele de brocoli se fierb timp de 15 minute in apa sau in abur cu patrunjel sau busuioc.
Cand legumele sunt facute se adauga jumatatea de avocado. Se pun in blender si se fac piure(pentru piticii pana in 8 luni, dupa aceea se pot strivi sau taia in bucatele). Inainte de servire se adauga o
lingurita de ulei de masline extra virgin.

Avocado cu fructe

1/2 avocado - 2 piersici
1/2 avocado - mango (asta e preferata mea si Rares nu se supara)
1/2 avocado - 1 banana (aici daca se adauga cereale s-ar putea ca bb sa se constipe asa ca ar fi o idee sa se ofere un suc de mandarina dupa masa)
1/2 avocado - 1 banana 1 felie de pepene galben
1/2 avocado cu mar copt este o mancare de soc pentru combaterea diareei.

eu in seara asta i-am facut o jumate de avocado cu o jumate de mango si 2 linguri de iaurt si a papat binisor.Cand cumpar peste proaspat am sa incerc si reteta cu peste.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

bebe nr 3 va fi fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

inca cateva retete si gata.Par bune,sper sa ii placa cand i-oi face din ele

Avocado cu cuscus brocoli si conopida (de la 6 luni)

o jumatate de avocado
3 buchetele de conopida
5 buchetele de brocoli
3 linguri de cuscus
1 lingura de ulei de masline extravirgin

1. Se fierbe cuscus-ul timp de 10 minute
2. Buchetelele de conopida si brocoli se fierb in abur timp de 15/20 minute
3. Se amesteca brocoli, conopida si avocado crud cu lingura de cuscus si se dau prin blender.
4. Se adauga uleiul de masline si cuscus-ul si se amesteca.

Se poate adauga si patrunjel sau oregano sau busuioc.

Pofta buna !

Explicatie: cuscus-ul nu l-am dat prin blender pentru ca vreau sa aiba bucatele care sa il provoce sa invete sa mestece chiar daca are un ciot minuscul crescut. A fost un sfat al pediatrei noastre si se pare ca piticul se distreaza teribil cand are cuscus sau orez fiert moale sa molfaie.

Somon cu legume in folie de aluminiu cu piure de avocado

- 20 g de somon/peste
- un cartof
- un morcov
- o mana de mazare
- marar
- o lingura de ulei de masline
- o jumatate de avocado

Se curata si se taie cubuletze (zaruri) cartoful si morcovul eventual si pestele.

Se face o punguta din folie de aluminiu Se pun inauntru cubuletele de cartof, morcov, peste, o mana de mazare, putin marar, o lingura de ulei de masline si 3-4 linguri de apa (altfel se usuca mazarea). Se pune pe gratar sau in cuptor si se lasa in jur de 30-40 de minute la temperatura medie.

Separat se face un piure din avocado (la care eventual se adauga pestele pentru a fi facut pasta, daca bebele nu pofteste bucatzi de peste).

Somon cu piure de legume si sos de avocado (dupa 6 luni)

20g de somon (orice alt peste este bun)
2 cartofi
un morcov
brocoli
jumatate de avocado
ulei de masline
patrunjel

1. cartoful se pune in folie de aluminiu si se coace pe gratar, in cuptor sau pe plita

2. morcovii se fierb 20 de minute
3. se adauga pestele pentru 10 minute impreuna cu morcovul
4. se adauga brocoli si patrunjel 5 minute inainte de a fi toate fierte

5.se face un sos din jumatate de avocado si o lingura de ulei de masline

6. se pot amesteca toate la final sau se pot face 3 gramajoare cu cartofi, peste cu morcov si brocoli si o ultima gramajoara cu sos. Sau se poate pune sosul peste primele doua, sau cum vreti.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

bebe nr 3 va fi fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Uite ca de cus-cus uitasem, lui Andrei ii faceam, cand era nitelus mai mare, cred ca spre un an.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

Miss te ai hotarat la CORSICA,,???te astept pe la nice e la 5 ore cu feribotul de mine ce zici te bagi?

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Doloerss, mersi! Nu ma gandisem...

_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Hello scumpe mamici,

Ma pregatesc de partea a doua din Slumdog Millionaire, sper sa privesc "altfel" filmul in seara asta si sa ma concentrez si asupra altor detalii importante.
E clar ca sunt sensibila, am vazut un documentar facut de Andreea Marin in Africa ref. la o campanie de vaccinare a copiilor din Coasta de Fildes.....am plans de m-am umflat si parca am avut asa o revalatie si anume sa lucrez (cand ma voi duce ka munca, nu acum), pt copii. Nu stiu inca cum dar ramane sa ma gandesc.

Micaela, n-ai pt ce iubita, ma bucur ca ti-e de folos tipa si mie mi-a usurat mult existenta, mai ales cu calcatul ala pt care chiar mi-e arhi-suficient sa vina o data la 2 saptamani. Pt curatenie mi-ar trebui mai des, dar ma descurc , mai bag rapid un aspirator, un mop, dar altceva e cand vine ea si face totul cap-coada.

DanaH, imi pare rau de Theodora, sanatate multa va doresc!

Doloress, mi-am insusit critica si am operat schimbari la poze. Saru'mana mama soacra
In privinta sotului meu........asa astept si eu un veac pana apare la usa, dar al meu saracu nu se dichiseste ci se coieste pur si simplu, scuze, nu e o expresie urata, nu cred ca are legatura cu testicolele ci e o expresie inventata de bunica lui. Pur si simplu are nevoie de ANI sa iasa din baie....de fapt acolo citeste f mult, se gandeste, ia decizii nu stiu ce puii mei face dar ma scoate din minti. Macar de-ar fi ca al tau sa se dichiseasca, dar nici vorba

Socrate, n-am vazut unde scriai de atele, dar ma bucur mult pt vestea buna!

[b]Aingriv, multumesc mult de info ref la stimularea bebeilor. si eu i-am luat carti din carton gros cu animale si pare f interesat de ele.

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

I-am bagat si eu usturoi, a papat ceva, i-a placut, bravo, sunt incantata!

Ca_eric mai aveti o luna si plecati si voi in concediu...woa, ce frumos, eu numai la asta ma gandesc..
Doloress sa vedem pe cine mosteneste Patrickut, pe mami sau pe tati cu cochetaria??/
Alex&Sara merci de rtete, suna superbine asta cu peste...
Voi ce peste le dati, fetele??

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Alysh vizionare placuta. sa vezi ca partea 2 e mai optimista!
Eu n-am putut sa ma uit la Andreea Marin, mi se pare prea teatrala, nu pot!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna seara!

Am incercat sa recuperez

Simonacip, cred ca te invionavatesti si ai regrete, da suntem oameni, avem limite, si mai aleg cand esti bolnavo, obosit, esti mai irascibil, iti pierzi mai usor rabdarea.
Eu te inteleg perfect, esti o mama f. buna, sper sa va faceti bine cat mai repede - intrebam daca nu poti apela la un ajutor (mama, sora, soacra), pt. ca e mai usor cand iti mai ia cineva din responsabilitati.

Lorich, multumesc pt urarile de sanatate!

Socrate, ma bucur ca ati scapat de atele. sa nici nu mai aveti nevoie.
ce draguta ai fost cu alaptatul - chiar l-ai fi alaptat pana la 2 ani??

Doloress, asa imi place cum povestesti. Sotul tau e simpatic rau!
Am vazut ceva mesajul despre cremvursti - postarea anteriora insa cu intrebarea l-am sarit
Asa cum zici si tu, si eu stiu despre cremvursti ca sunt o amestecatura pasata din toate resturile mai mult sau mai putin sanatoase.
Noi mai mancam, insa incerc f rar.

Aelita, sa-ti traiasca nepotica Erika!

Sanatate puiutilor de Mihaser si Danah - cred ca in cazul daneih ar fi bine niste vit. sau ceva de intarire a imunitatii, febra asa mare nu-i a buna.

Inais, eu nu dau vitamine - vit. nu trebuie sa inlocuiasca mancarea, adica sa se sature cu vit. si sa nu mai vrea mancare. Insa sunt situatii cand sunt chiar necesare.
la raceli eu dau Vit. C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Buna seara mamicilor.Eu m fost azi la munci,am tras un nani la pranz si apoi am jucat remy cu barbatul si musafirul.Si cica sambata plecam si eu nu m-am apucat de bagaj,mai am de spalat,de dezghetat frigiderul,ca o sa oprim lumina,si mai avem o gramada de mancare in frigider si tare imi e mila sa o arund.Cred ca o donez la copii din caminul studentesc.
Aelita,da,suna tare bine matusica,eu sunt singura la parinti,si sunt fericita ca sotul meu are macar o sora,altfel nu as fi fost niciodata matusica.
Reallaura,da ai dreptate,ma marcheaza prea tare chestiile triste,acumvreo cativa ani nu eram asa de sensibila,cred ca imbatranesc.Multumesc de raspuns,am sa transmit mamicii sa duca puiutul la dentist,sa vada ce e.
MISS ;vrei sa faci concediu,adu copilul la mine,si gasiti voi ceva de inghiriat pe langa noi,o camera de hotel ceva,dimineata vii si vezi Daviducul,si pe urma toata ziua esti in concediu.
Miss,pana sa ma mai destept si eu mi se parea ca se foloseste termenul abuz doar pt abuzul sexual,apoi mai citind pe ici pe colo mi-am dat seama ca tot abuz fu si la mine,doar ca psihic.Eu am incercat sa inteleg de ce,de ce nu a fost buna niciodata,cu toate ca rezultatele mele la scoala au fost exemplare,si asta era tot ce conta.Si vad ca totusi eu ma schimb cu cat citesc si ma informez mai mult,si ma gandesc ca na,asa a fost viata lor.Tata e cel rau,care m-a terminat psihic si inca o face,dar nu ii dau de prea multe ori ocazi,si oricum nu imi mai pasa.Si cu toate astea,pe le i-l inteleg cel mai bine.Cand imi povestea ce batai lua el,i-l apreciez ca mie nu mi-a dat decat cateva palme in toata viata.El lua niste batai crunte de la mama lui,si relatie lui cu ei e la fel de rece ca a mea cu parintii mei,Si totusi ,la el apreciez ca macar nu m-a batut,cred ca i-a fost destul de greu.Pe mama insa nu o inteleg,ea nu ma certa,dar era total inerta la tot ce tinea de mine,si acum cand vorbim imi povesteste toate tampeniile,dar nu ma intreaba odata voi cum sunteti,aveti tot ce va trebuie,sunteti sanatosi,parca mai tare ma doare nepasarea asta.Eu cred ca am reusit sa fac pace cu sufletul meu,am inteles ca daca nu m-au iubit cum as fi vrut eu nu inseamna ca nu m-au iubit.Cumva i-am iertat pt ani de zile de plans in fiecare zi,dar,daca i-am iertat nu inseamna ca si uit,relatia mea cu ei e doar de suprafata.O sa merg acum acasa,si dupa vreo 5 ore o sa vreau sa plec,deja stiu,si nu am mai fost la ei de un an si vreo 3 luni.Am noroc ca familia sotului,e minunata,si o sa stam mai mult la ei,in Arad,si ma simt ca acasa la ei.Reactia mea la atitudinea parintilor a fost sa plec cu prima ocazie,si sa nu mai depind financiar de ei,la 18 ani la scoala,de pe la 19 ma intretin singura,si apoi in Germania,ca mi se parea ca tot nu sunt destul de departe.Nu am citit Alice Miller,8doar te citesc pe tine,ce imi mai trebuie si ea)dar sunt sigura ca o voi face.O gasesc pe net?
Vai Miss,si eu am colectie de pixuri,stilouri,carioci si toate chestiile,unde prind unul i-l iau,adica,de la banci si restaurante,nu conteaza,cine imi da ceva de scris e cel mai bun prieten al meu.
Aelita,si tu esti matusica,hiihih?Sa facem o odisee de
matusici.
Multumim ca ne-ai trecut pe listuta Gabitzam.
Fetelor,ati folosit vreuna gel cu progesteron pt nodulii la sani?Mie azi mi-a dat ginecologul,dar eu credeam ca e ca un tratament pt noduli,el mi-a spus sa ma dau doar cand ma dor nodulii,deci,eu cam deduc ca snt impotriva durerii de la noduli,hmmm,aveti idee?

Mergi la inceput