Alcoolul...ocazional
Raspunsuri - Pagina 4
mimitete spune:
pepene, ramii cu valorile tale. Orice om indiferent de sex ar trebui sa-si cunoasca limitele la bautura si sa se opreasca cind trebuie.
Nu este acceptabil deloc in cercurile profesionale in NA chiar si la happy hour si eu n-am vazut decit o singura data pe cineva pilit si ala era rus. Faptul ca se tolereaza nu le face acceptabil.
pisigri spune:
pepene,
dupa cum au spus si fetele, este treaba ta ce principii si valori ai in viata, si daca ai linga tine oameni care se muleaza dupa aceste principii cu atit mai bine. daca ai un sot caruia o data pe an ii place sa se ameteasca la un pahar de vin in plus, iti inteleg interesul de a invata sa accepti aceasta "dambla" si mi se pare de apreciat. daca ocazional inseamna cu adevarat ocazional si daca in rest omului de linga tine nu ai a-i reprosa nimic important, aceasta mi se pare calea buna de urmat - acceptarea, intelegerea.
in rest...eu cind am afirmat la inceputul topicului ce am afirmat am fost cit se poate de sincera si m-am asteptat sa fiu combatuta mult mai direct si mai...efervescent. cred insa ca ar fi cazul sa incercam cu toatele sa nu fim mai catolice decit papa. "pileala" cum ii spuneti voi are multe "grade" - poate mai potrivit ar fi stadii - si nu e musai sa ajungi sa iti vezi partenerul mergind pe 3 carari si cu ochii sticlosi. majoritatii bautorilor ocazionali le este suficient sa bea atit cit sa devina ceva mai extrovertiti, fara a deranja pe nimeni si prin nimic.
si nu, nu cred ca un bautor ocazional este pe drumul cel bun catre alcoolism - si tot ce mai deriva din asta. exista muuulti alti factori care intervin
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
A_Iulia spune:
Eu n-as putea aplica ce sugereaza Pisigri (acceptarea celuilalt pilit, in cazul in care nu se intampla frecvent), desi sunt o persoana foarte toleranta.
Fata de un om pe care il vad baut/pilit eu nu mai am respectul necesar de a-l accepta ca partener de cuplu, si atunci la ce bun un pertener pe care sa nu-l respect?
Sunt unele chestiuni pe care le poti accepta in viata, pe altele nu. La mine alcoolul are 5 stele pe lista defectelor
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Fata de un om pe care il vad baut/pilit eu nu mai am respectul necesar de a-l accepta ca partener de cuplu, si atunci la ce bun un pertener pe care sa nu-l respect? |
pepene spune:
Adina si maria,
cred ca asta e explicatia. m-ati pus pe ganduri cu asta. s-ar putea sa fie cheia pe care o caut de ani de zile.
monabella spune:
ce inseamna pilit la voi?
daca pilit e sinonim cu beat atunci no way. Eu ma refeream la consumul de alcool in limita "mai putin de pilit" adica sa nici nu se cunoasca.
A_Iulia spune:
Pilit inseamna ametit. (si aici intra si cei din categoria " beau ca sa ma binedispun", intrucat isi modifica comportamentul "cu ajutorul" bauturii)
Daca e din categoria care poate sa bea fara sa se cunoasca, pai atunci poate sa bea din partea mea si un butoi cu vodca (in fine, exagerez, insa pe mine nu bautul in sine ma deranjeaza, ci manifestarile)
andrusca13 spune:
Adina Iulia foarte bine spus. Nu este de aceeptat nici macar ocazional. Haideti sa va povestesc ceva. O prietena foarte buna de-a mea in uram unor probleme sentimentale a inceput sa bea ocazional, asta insemnand de cateva ori pe an se pilea bine in rest bea la o saptamana cate un paharel. In trei ani a ajuns alcoolica, nu se mai intelege nimeni cu ea. A fost si la dezalcolizare luni bune iar cand a iesit de acolo a fost si mai rau. Familia este terorizata, are un baietel de 14 ani care o roaga sa nu mai bea. Este ingrozitor. Ea este constienta dar nu poate face nimic, daca nu bea se simte foarte rau. Asa am ajuns si eu sa urasc alcoolul, pacat ca sotul nu ma intelege si mai sare si el calul. Cu alcoolul nu este de glumit, distruge familii si sanatatea chiar si a celor din jur.
monabella spune:
Parerea mea e ca nimeni nu devine alcoolic daca bea un paharel la o saptamina. Nimeni nu devine alcoolic bind bere. A fi alcoolic inseamna a nu te putea abtine. Inseamna ca atunci cind bei un pahar sa nu poti rezista fara a bea pina cazi jos sau undeva pe acolo. Nimeni nu ajunge la alcoolism de la un paharel pe saptamina. Atunci ar insemna ca tot poporul francez sa fie alcoolic!
probabil ca prietena ta a inceput sa bea tarii mult si zilnic. Tariile duc in general la alcoolism. am si eu un fost coelg de liceu care adevenit alcoolic in felul asta - bea tarii in fiecare zi la servici. Si pe mine ma deranjeaza comportamentele modificate de alcool, de asta zic ca oamenii normali isi stiu limita unde sa se opreasca. Cu toate acestea inclin sa cred ca a bea un pahar de vin la masa, cum fac francezii e ok, nu te ameteste si nu schimba comportamentul. ce dumnezeu, am fost la intilnirea de la liceu si facultate si majoritatea colegilor mei au baut nu gluma dar nimeni (cu exceptia unuia) nu si-a dat in petic (de ex).
Personal imi place vinul de buna calitate. De cel prost nici nu ma ating; nici macar nu gatesc cu el. Imi place cum miroase, imi place sa-l asezonez cu bucatele corespunzatoare. Imi place sa pregatesc cocteiluri si sa fiu gazda. Ce e rau in asta?
lorellay spune:
Monabella daca te-ai confrunta cu problema ai intelege ce inseamna alcoolul ocazional pentru anumiti oameni!
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]