Copiluti de mai-iunie 2005 (97)
Raspunsuri - Pagina 17
lucas spune:
mercedes sunt cu gindul la voi, si suntem alaturi de tine. daca doctorii au decis ca e mai bine cu operatie inseamna ca este spre binele Biei. se fac operatii chiar daca nu este factura deschisa. totul va fi bine, sunt convinsa, daca totul e ok, in 2-3 zile este acasa.
danelutza sanatate mult la sotz, probabil este o infectie, daca are febra de 3 zile asa mare. tare greu este sa stai sa astepti telefonul.
elisor nu-l certa prea tare!!!
elisor spune:
Ma tampeste de ma urc pe pereti durerea de masea, nu mai stiu ce sa-i fac, am bagat o fiola de algocalmin si nu cedeaza, pana maine ma ia aghiuta
, inainte sa ajung pe scaun imi fac un film sa vedem ce-o fi acolo de ma tine numa-n fibrilatii.
Daniela sanatate soatei, si Dan a ajuns anul trecut la urgenta din cauza febrei si-a furnicaturilor de ne-am speriat si-am chemat ambulanta (l-a si certat asistenta de pe salvare ca ei nu sunt taxi, ca domnul meu isi pregatise bagajul si cum ambulanta nu mai sosea s-a gandit sa-i astepte in fata blocului
), l-au internat ca avea puroi pe amigdale si l-au bagat pe injectii urgent, asa ca sigur e vreo infectie urata daca nu-i mai scade febra.
Daca nu e totul ok cu Isa trebuia s-o tii acasa, e mare lucru ca poti sta cu ea fara sa te bazaie seful.
Beatrice sanatate puiului, bag acusica ochii pe site si-ti spun.
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Danelutza spune:
Elisor Isabella se simte bine, chiar foarte bine, de-mi scotea peri albi, cu sotul mi-e teama. Am sunat pe celular si vad ca e inchis. La el e problema, ca are sistemul imunitar foarte scazut, din cauza medicamentelor pe care le ia de aproape patru ani
. Doamne ajuta sa fie bine, eu deja tremur toata, am picioarele gheata si-mi vine sa pling 
Beatrice am vazut aseara pozele, sint absolut minunate 
Florentina nu mai spui nimic, cum au iesit analizele Mayei ?
Cloreta si noi o lasam pe Isabella fara centura, foarte, foarte rar si asta pe o distanta de 500 de metri nu mai mult, cit e de acasa pina la gradinita. Cind era mica si trebuia sa o alaptez, o mai luam in brate, dar totdeauna o prindeam si pe ea in aceeasi centura cu mine.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

onixone spune:
Daneluta: multa sanatate sotului.parca Tito a mai fost in spital de curand.Ma gandesc la tine.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Tdi spune:
Ciao!
Am intrat sa vad daca sunt vesti despre Bianca lui Mercedes, nu stie nimeni nimic? Doamne ajuta sa fie bine, Gabi, ne rugam pentru voi!!!
Danelutza, linisteste-te ca va fi ok, daca s-a simtit in stare sa mearga singur inseamna ca nu e chiar asa rau precum pare...banuiesc ca dureaza pentru ca la urgentze se sta cu orele
.
Nelia, felicitari Tudorei si multa sanatate la toata familia! Orezul indian l-am luat de aici de pe forum, la sectiunea de gatit, era un subiect la lui ML cu "ce faceti cu curry?" sau cam asa ceva, daca nu-l gasesti zi-i si ma apuc sa scriu reteta aici.
Noi avem meciuri cu centura
, aici e obligatoriu si Aly a avut de la inceput scaunele adaptate varstei (ma rog, kilelor) insa nu suporta centurile, eu duc munca de lamurire cu ea insa tac-su e mai permisiv si-mi strica mie munca, e destul sa o lase odata fara si apoi clar nu mai vrea. Avem regula batuta in cuie: daca e in masina doar cu unul din noi obligatoriu in scaunel si centura pusa; daca stau eu cu ea in spate imi pun eu centura si pe ea o las libera cand vrea pentru ca o tin intotdeauna cu o mana si sunt foarte atenta; cu altcineva nu merge in masina si nici nu am de gand s-o las, prefer sa ne deranjam noi decat sa stau cu grija.
Gata, ma duc la treaba, v-am
si multa sanatate tuturor!
Tdi spune:
Nelia, uite aici reteta, am copiat bucati din post (alinah):
Eu curry folosesc la o mancare indiana: orez basmati cu pui, ananas si curry sos.
Orez basmati, fiert pe jumate la foc deschis, apoi golita aproape toata apa din vas, pus capacul si fiert in continuare la foc foarte mic, la abur.
Carnea, piept de pui sau curcan, taiata cubulete, pusa la prajit in ulei putin pana incepe sa se rumeneasca. Scot carnea pe o farfurie si in aceeasi tigaie (tigaia sa fie inalta, de preferabil wok) fac sosul. Arunc in tigaie unt (nu mult cam 0,5 cm grosime), lapte cam 3/4 de pahar, smantana cam 200-250 g. Foc mediu, apoi mic, adaug curry (ai grija sa-l testezi inainte sa nu fie foarte iute), cam o lingura, sare, piper, dupa gust, si amestec des. Daca e prea gros ii mai poti pune lapte/apa, iar spre sfarsit mai pun intr-un pahar un pic de apa cu faina si le torn peste sos. Bucatile de ananas, mici taiate si stoarse putin de suc, se pun in sos spre sfarsit impreuna cu carnea si se mai lasa un pic la foc.
Carnea nu trebuie neaparat sa fie pusa si ea in sos, e dupa gusturi, mie imi place mai crocanta, spre exemplu, si imi las mereu carnea langa sos.
PS. La sos mai poti pune putin ginger si coriandru. Si mai poti pune un pic de ginger si curry chiar in apa in care fierbe orezul (basmati sau ar mai merge iasmin (tailandez))
Ps. eu amestec la sfarsit toate cele, adica orezul cu sosul si carnea, iese un "risotto" bun!
OlgaTarziu spune:
Salutare.
Am intrat foarte pe scurt.
MERCEDES multa sanatate puiutei dragi. Exact asa am avut eu accident cand eram in 9 saptamani insarcinata. Un nebun mi-a taiat calea. Norocul meu ca eram singura. Va pup.

Cuscra- 
nelia spune:
Tdi, multumesc! Cred ca il stiu, l-am mincat odata undeva, il voi face si eu cind mai iau pui, ca acum abia l-am gatit. Iar despre tinut cu mina in loc de curele, nici asa nu e suficient pentru ca, doamne fereste, in caz de un accident, in caz de frine puternice, nu o vei putea tine. Stiu ca primul reflex este sa-ti aperi copilul, dar socul e atit e puternic incit pur si simplu va fi mai puternic si decit reflexul tau de mama. Am vazut un film odata in care explica nu mai stiu in ce context momentul impactului si socul pe care il sufera omul, adica vreau sa spun ca nu te poti baza pe asa ceva, desi unii oameni (v. OlgaT) pot avea reflexe foarte bune in aceste momente. Tudora la noi urla si inca mai face figuri cind punem centurile, dar regula e regula: nu se urca nimeni in masina si la nimeni fara scaun si fara centuri. Ti-am spus ca noi am avut citeva scapari, adica din lipsa de timp tot ii puneam in fuga in masina, mi s-a intimplat de doua ori sa-l scot pe bebe si sa-l pun la titza... Octav e cel care se supara rau de tot. Cind il suparam tare zice: in masina mea, cit conduc eu... si apoi urmeaza regula.
Mercedes, astept vesti despre Bianca! Sper ca e totul bine!
OlgaT, tu cum mai esti? Mai esti umflata? Ai citit mesajul scris de Try?
Elisor, tare te mai inteleg cu durerea de masele. Acum am scapat, dar toata viata mea am tras-o cu ele. Sanatate si sa rezolvi cit mai repede problema. Si sanatate Biancai!
Danelutza, ma gindesc la tine si la sotul tau!
Sper sa nu fie nimic grav, sa i se dea tratamentul adecvat si sa se faca bine. Asteptam vesti!
Legat de boli, si eu sint trista, ff trista, pentru sora mea, care la nici 40 de ani trece printr-o perioada fff dificila. V-am spus ca sotul ei are cancer in git si e pe moarte, mama lui a avut si ea in toamna un atac de inima in urma caruia a paralizat si sora mea a avut grija de ea ca de mama ei. Asta in timp ce acasa o astepta un alt muribund, are doi copii la scoala, servici (la care are probleme si s-ar putea sa ramina somera), lucru suplimentar acasa caci altfel nu s-ar descurca etc., etc. Cind ma pling ca mi-e greu, imi fuge gindul la ea... si-mi trece plinsul, pentru ca nu as dori la nimeni sa treaca prin ce trece ea acum. Acum mi-a spus ca soacra ei a murit, simbata a ingropat-o, a facut singura inmormintarea, cu ajutorul mamei mele adica, dar singura, pentru ca nimeni din familia sotului nu s-a implicat, la fel cum nu o ajuta nici in situatia disperata in care se afla sotul ei (si sint multi in familie, frati, nepoti, verisori, unchi, matusi). Ma rog, bine ca i s-a curmat suferinta bietei femei, ca a fost cumplit in ultimele luni si, sincera sa fiu, ii doresc si fiului ei sa se termine cit mai repede, ca deja sufera inuman de mult... Ma gindesc la ei, mi-e mila, dar ma gindesc si la sora mea, ca ea si asa e fragila, toata viata a fost asa si nu are tocmai un organism rezistent, imi este atit de frica pentru ea sa nu se imbolnaveasca cu tot ce are de dus acum!
Asa o viata aiurea ce a putut sa aiba, noroc cu fetele superbe pe care le are! Mi se rupe sufletul de mila ei, are exact aceeasi viata ca mama mea!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Florentina G spune:
Salutare!
Nu am mai intrat pe DC de joi si azi m-am bucurat sa vad ca am de citit.... iar apoi mi-a pierit zambetul cand am citit de accidentul lui Mercedes si de operatia Biancai, apoi de ceilalti bolnaviori mici si mari.
Mercedes, ma gandesc la voi, imi dau seama cat de greu te chinuie gandul ca s-ar fi putut intampla si mai rau. Sper sa treceti cu bine peste aceasta experienta dureroasa si Bianca sa se vindece repede, fara urme.
Danelutza, imi pare rau de voi ca treceti printr-o perioda bolnavicioasa, sper sa nu fie ceva grav cu sotul tau si din asta sa ramaneti doar cu o parte buna, renuntarea la fumat.
pentru ca ai intrebat de noi!
Elisor, multumesc ca te-ai gandit la noi
. Imi pare rau ca a racit Bianca. Pt tuse incearca Cough-end de la plafar, noi l-am luat tot din BV anul trecut si mi s-a parut f. bun. O sa ma gandesc maine la tine, stiu ca ai emotii ca mergi la dentist dar o sa vezi ca doar primul pas e mai greu si o sa-ti para rau ca ai lasat durerea sa te chinuie atat. dan foloseste un spray lidocain care il ajuta sa scape de durere.
trimmit asta si revin
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
elisor spune:
Nelia multumesc
! Azi i-a schimbat medicatia si sper sa reactioneze mai bine si sa scape o data de crizele astea de tuse care o fac sa vomite. Condoleante pentru pierderea din familia voastra (prin alianta)! Cand bunica mea draga a avut accidentul cerebral i-am spus lui DD sa faca ceva, ori o minune prin care s-o vindece ori s-o ia la el sa-i curme suferinta. A ales s-o ia la el, dupa o luna de chin. Nu-mi venea sa cred ca-i doream moartea desi o iubeam dar mi se rupea sufletul s-o vad cat sufera.
Asa ca te inteleg perfect ca te gandesti la acelasi lucru legat de cumnatul tau. Sanatate sorei tale si putere sa-i dea DD sa faca fata evenimentelor triste ce-o asteapta! Nu pot intelege indiferenta prorilor rude.
Teddy te rugam in paginile trecute, asta apropos de retete, sa-mi dai si mie reteta TA e ciorbita minestrone, cand ai timp. Te rog sa nu mai faci nici un compromis cu centura si scaunelul de masina.
Daniela ceva vesti despre Tito?
Mercedes tot dau refresh sa vad daca ai aparut cu vestile
Dau o cautare pe google dupa chiftele, azi e musai sa le fac
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"