dece romanii?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu una vad ca nu se vorbeste peste tot doar de romani:

"Those arrested came from Eastern Europe, Greece, North Africa and China."

desi cei din poze cel putin seamana tare bine cu anumiti romani.

Ma refer la articolul pus pe o pagina anterioara:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-566599/Italy-rounds-hundreds-illegal-immigrants-vigilantes-set-gipsy-camps.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB
Bineinteles ca le-au vazut corturile, dar in afara faptului ca incercau sa le integreze copii in scoala, in rest fiecare are liberatatea lui... eh si aceea se opreste cand o calca pe a altora nu mai devreme.

Ei, eu n-am inteles ca erau intr-un camping si nici n-am auzit sa ai libertatea sa pui cortul unde-ti trazneste asa Dar daca tu zici, asa o fi!

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Nu trebuie mai ales sa intelegem,/trebuie mai ales sa fim;/dar mai ales trebuie sa fi fost/intr-adevar mai ales sa fi fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimonix
Imi pasa, sigur ca imi pasa mai mult cand sunt acasa...pentru ca stiu ca daca patesc ceva acolo, POATE apare politia si ma protejeaza....daca mi se intampla ceva acasa, politia NU APARE pentru ca fie e inteleasa cu ei...fie nu are resurse (masini, gloante, benzina, etc )...oricum, din varii motive aici, in Romania, e "care pe care" si nu prea am luat lectii de judo cand eram copil Plus ca aici imi pasa ca totul se intampla pe banii mei...

Dar ce nu inteleg eu este de ce nu pot ei (italieni, francezi, etc)sa controleze aceasta situatie...ei care ne invatau pe noi Hm, cam ciudat!

Deci recunosti ca ai mai multa incredere in politia italiana care, desi e acuzata de complicitate cu mafia, e mai de soi decat cea romaneasca.

Nu e ciudat deloc, hai sa gandim logic. Tu ai pretentia de la autoritatile italiene, franceze etc sa controleze o situatie noua pt. ei, de care nu se fac vinovati, in timp ce Romania nu a gasit solutii timp de zeci de ani la o problema a sa personala. E ca si cum eu vin la tine cu pretentia sa-mi rezolvi problemele pt. ca esti mai instarita, sa zicem, pe cand eu am ales sa tai frunze la caini. Pai asta e corect din partea mea ?

Tarile invadate de romanii fara capatai au si ei problemele lor cu cetatenii si emigrantii lor care nu sunt putini, lucru deloc usor. Pe cand Romania nu poate, nu stie sau nu vrea sa rezolve problema propriilor cetateni pe care-i lasa de izbeliste si in afara granitelor, dar si in interiorul lor. Nu poti sa faci comparatie intre cele doua situatii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

mariamunteanu-ai multa dreptate ėn ceea ce spui.
Eu cred ca presa si televiziunea nu exagereaza deloc pt.ca zilnic sėnt romėni care fac fel si fel de lucruri urėte .Si italieni cu criza economica nu-si permit sa puna un politist pt.fiecare emigrant.
Daca tu esti o persoana fara constiinta,nu vrei sa lucrezi ,sa te adaptezi legilor altui stat ce cauti aici?Si daca tot putem beneficia de aceasta libera circulatie si nu ne place ėn it.de ce stam aici pt.ca nu ne tine nimeni cu forta.Faptul ca italieni bat straini pe aici mi se par destul de sxagerate ,eu locuind aici de 11 ani pot sa spun ca nu am avut nici un fel de problema cu ei si lucrez cam tot de atėta timp numai cu it.fara sa fiu tratata ca un strain.Poate ca este mai greu sa te ėntelegi cu romėnii care odata ajunsi aici si ėi ėntrebi ce stiu sa faci (ma refer la lucru)spun fara lipsa de modestie ca stiu sa faca tot.Spun asta fara sa generalizez pt.ca am cunoscut si persoane destul de realiste.
ėntradevar it. au si ei vina lor ,au devenit destul de rasisti dar daca tu ėti faci treaba ta nu are nimeni nimic cu tine.Ei sėnt un popor care au destule probleme interne si atunci cėnd mai vin si altii care fac lucruri lafel de grave nu-i bucura deloc.ėn plus ėn afara de mafia care face nenumarate crime ei pot sa te ėnsele ,sa nu te plateasca pt.un lucru pe care l-ai facut dar nu sa te omoare ,ėn schimb romėnii au comis multe crime,violuri ,scandaluri.Chiar vi se pare putin?Nu vi se pare ca este destul de grav faptul ca dupa ce ėti fura banii ,te violeaza,te bat te mai si omoara. Albanezii erau ėn urma cu 10 an spaima italienilor ,a trecut destul timp de cėnd s-au potolit si fara suparare ca sėntem criticati parerea mea e ca au dreptate.

Mergi la inceput

Marumiha, tu vezi situatia din interior si sigur ca percepi lucrurile altfel decat cei care vb. din ziare si din pareri proprii, cei care se simt afectati doar la imagine, fara sa simta pe pielea lor neajunsurile de care vorbim. Cei mai afectati sunt romanii de treaba din Italia si tot ei stiu si cel mai bine despre ce e vorba.

Mimonix, libertatea presupune si responsabilitate, nu inseamna doar sa faci ce vrei. Pe asta au mizat cei care au pledat pt. libera circulatie, numai ca sototeala lor de acasa nu se potriveste cu realitatea. Daca se ajunge la a face razii si a tine sub observatie toti strainii care intra in tara, a-i privi ca pe potentiali rau-facatori, ne duce cu gandul la stat militar si dictatura. Cu ce sunt ei vinovati ca romanii sau altii fac ce fac in virtutea libertatii de circulatie care li s-a dat ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu Cei mai afectati sunt romanii de treaba din Italia si tot ei stiu si cel mai bine despre ce e vorba.
Corect. Romanii care-si vad de treaba lor resimt ca orice italian starea asta de nesiguranta si frica pe strazi. La care se mai adauga si lipsa aia de "imagine". Nu mai stiu care zicea ca romanii respectivi se simt cu sacii in car si de acum doresc nedrept conditii mai stricte de emigrare. Incorect. Unui om care respecta legea nu ii este teama de conditionarile acesteia: job, casa, asiguare. Asa e si prin alte tari si un roman cu bune intentii intii munceste sa indeplineasca acele conditii si pe urma isi face un rost, stringe bani,, face mici "averi". E adevarat ca exodul asta spre Spania si Italia si Franta (dar cred ca mult mai putin), e datorat atractiei ce o reprezinta o limba mai usoara, probabil ca si conditiilor meteo ca altfel iti pui un cort la mediterana si altfel mai in nord, dar in cea mai mare masura e datorat permisivitatii. Deja lucrurile is prea departe duse, asa ca legile ar trebui adaptate. Copiii rromi, romani is trimisi la furat de adulti, politia le da drumul, pt ca nu ar avea ce altceva sa faca, cind distrug asezarile cu corturi tipa altii ca-s incalcate drepturile omului. Daca in fiecare an vin din ce in ce mai multi, printre care si multi infractori, pt ca cei ce vor sa munceasca stiu deja ca Italia nu mai e un loc bun pt asta, italienii de rind, ziarele au tot dreptul sa traga semnale de alarma. Romanii care vor sa emigreze pt o viata mai buna, linistita, nu mai merg in Italia. Multi romani de bine si-au abandonat job-urile si casele din Roma(care a stat mai mult de o luna acolo stie de ce.. cu toate ca se vede cite ceva si la prima vedere) si s-au retras in localitati mai mici/ sate chiar, care nu-s asa atragatoare pt tot felul de infractori. De fapt romanii aia de bine is satuli si de romani si de italieni, ceva de genul asta. E pacat sa vezi oameni care s-au spetit cit au fost tineri sa se integreze undeva, care au venit cu entuziasm pt o viata civilizata sa ajunga in asa situatii. Si da acum 5-8-10 ani, romanii erau inca vazuti bine, erau respectati pe cind albanezii conduceau in topul raufacatorilor si erau destul de ocoliti. Acum ordinea in top s-a schimbat si de asta se vb numai de romani. Nu e vreo conspiratie, e chiar realitate. Eu am intelegere pt italieni, stiu integrarea celor defavorizati cere timp si bani si experienta pe care nu prea o au, dar infractionalitatea e azi, acum. Si da, mai stiu ca-s prea nationalisti, ca par a fi rasisti, galagiosi, au darul sa exagereze si sa se minuneze, le lipseste calmul englezesc si spiritul organizatoric nemtesc si poate le mai lipsesc multe dar toatea astea la un loc nu egaleaza crimele, violurile, furturile si frica data de toate acestea.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Vikinga, pt. obiectivitate si realism !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Uite cum cred eu ca stau lucrurile....cand dupa nspe mii de sfaturi si conditii/controale Romania s-a integrat in UE , Romania nu era altfel...era asa cum o stim si cum este. Nu pot sa cred ca vreun inalt responsabil pentru integrare s-a lasat pacalit...nu nene, coruptie, mizerie, lipsa autoritati, faradelegea la ea acasa ....De ce ne-au "adoptat"? Din alte motive..economice, politice, strategice militare, naiba stie...ca de buni si frumosi in niciun caz ! Intrebarea mea este: erau ei pregatiti sa faca fata acestui val de nenorociti? Se pare ca nu! Se pregatesc ei cumva , iau masuri? Nu stiu...dar se pare ca e mai usor sa se eschiveze si sa generalizeze si sa-i trimita pe toti inapoi acasa ...pai e corect asa? Mie corect mi s-ar parea sa puna umarul si sa faca ordine, fiecare la el acasa...ca infractorul n-are mama , n-are tata...daramite tara ! Ia-l, chestioneaza-l, judeca-l, inchide-l...care-i treaba? Era mai simplu daca era un infractor italian, francez, american? Nu! Si ce daca-i roman? Unul cate unul vor fi "eradicati"....
Nu-s deloc subiectiva, incerc sa ma pun in pielea oricarui cetatean inocent din tarile respective...nu-i placut, ei nu sunt obisnuiti! O sa se calmeze pana la urma, o sa faca din nou ordine...Dar daca vor avantajele (oricare ar fi ele) integrarii Romaniei in UE trebuie sa puna si ei osul la treaba sa faca ordine.

www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Nu trebuie mai ales sa intelegem,/trebuie mai ales sa fim;/dar mai ales trebuie sa fi fost/intr-adevar mai ales sa fi fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Uite cum cred eu ca stau lucrurile....cand dupa nspe mii de sfaturi si conditii/controale Romania s-a integrat in UE , Romania nu era altfel...era asa cum o stim si cum este. Nu pot sa cred ca vreun inalt responsabil pentru integrare s-a lasat pacalit...nu nene, coruptie, mizerie, lipsa autoritati, faradelegea la ea acasa ....De ce ne-au "adoptat"? Din alte motive..economice, politice, strategice militare, naiba stie...ca de buni si frumosi in niciun caz ! Intrebarea mea este: erau ei pregatiti sa faca fata acestui val de nenorociti? Se pare ca nu! Se pregatesc ei cumva , iau masuri? Nu stiu...dar se pare ca e mai usor sa se eschiveze si sa generalizeze si sa-i trimita pe toti inapoi acasa ...pai e corect asa? Mie corect mi s-ar parea sa puna umarul si sa faca ordine, fiecare la el acasa...ca infractorul n-are mama , n-are tata...daramite tara ! Ia-l, chestioneaza-l, judeca-l, inchide-l...care-i treaba? Era mai simplu daca era un infractor italian, francez, american? Nu! Si ce daca-i roman? Unul cate unul vor fi "eradicati"....
Nu-s deloc subiectiva, incerc sa ma pun in pielea oricarui cetatean inocent din tarile respective...nu-i placut, ei nu sunt obisnuiti! O sa se calmeze pana la urma, o sa faca din nou ordine...Dar daca vor avantajele (oricare ar fi ele) integrarii Romaniei in UE trebuie sa puna si ei osul la treaba sa faca ordine.

poze

Simona, nu baga toate tarile din EU inaceiasi oala. In Italia nu stiu ce se intampla, dar in alte tari vestice situatia este tinuta sub control, se aplica legea , cu absolut orice infractor, roman sau nu.

Si nu crede ca romanii au inventat crima. Inainte ca romanii sa scoata capul de sub plapuma, italienii migrau in Germania si ghici ce faceu acolo, unii din ei, turcii migrau si ei spre Germania, iugoslavii pe unde puteau si tot asa.

Existau lupte de strada, acte criminale, furturi, asasinari, bande mafiote, tot tacamul.Si nu era invazie de romani.

Italia niciodata nu a putut-stiut sa se organizeze impotriva criminalitatii,indiferent de cine erau criminalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
Imi pasa, sigur ca imi pasa mai mult cand sunt acasa...pentru ca stiu ca daca patesc ceva acolo, POATE apare politia si ma protejeaza....daca mi se intampla ceva acasa, politia NU APARE pentru ca fie e inteleasa cu ei...fie nu are resurse (masini, gloante, benzina, etc )...oricum, din varii motive aici, in Romania, e "care pe care" si nu prea am luat lectii de judo cand eram copil Plus ca aici imi pasa ca totul se intampla pe banii mei...

Dar ce nu inteleg eu este de ce nu pot ei (italieni, francezi, etc)sa controleze aceasta situatie...ei care ne invatau pe noi Hm, cam ciudat!

Deci recunosti ca ai mai multa incredere in politia italiana care, desi e acuzata de complicitate cu mafia, e mai de soi decat cea romaneasca.

Nu e ciudat deloc, hai sa gandim logic. Tu ai pretentia de la autoritatile italiene, franceze etc sa controleze o situatie noua pt. ei, de care nu se fac vinovati, in timp ce Romania nu a gasit solutii timp de zeci de ani la o problema a sa personala. E ca si cum eu vin la tine cu pretentia sa-mi rezolvi problemele pt. ca esti mai instarita, sa zicem, pe cand eu am ales sa tai frunze la caini. Pai asta e corect din partea mea ?

Tarile invadate de romanii fara capatai au si ei problemele lor cu cetatenii si emigrantii lor care nu sunt putini, lucru deloc usor. Pe cand Romania nu poate, nu stie sau nu vrea sa rezolve problema propriilor cetateni pe care-i lasa de izbeliste si in afara granitelor, dar si in interiorul lor. Nu poti sa faci comparatie intre cele doua situatii.

Maria

Cred ca gresesti cand zici ca ti se pare exagerata pretentia ca politia lor sa gestioneze situatia. In primul rand politia e platita sa faca fata infractionalitatii, asta este menirea de baza a acestei institutii. Daca nu sunt in stare inseamna ca sunt incompetenti.
In perioadele in care infractionalitatea e mai ridicata, legile se inaspresc iar politia va trebui sa le aplice.
Romania a aderat la Uniunea Europeana, proplemele tarii inclusiv infractionalitatea au fost expuse clar tarilor membre care au decis in cunostinta de cauza sa ne includa in uniune. Italia ca membru a aprobat decizia, nu fara un oarecare interes as putea adauga.
Acum suntem sub incidenta legilor europene si nu putem limita libera circulatie a persoanelor, asa ca sincer nu cred ca ii putem tine in tara nici sa vrem. Asa cum nici Italia cu toata gargara politicienilor nu-i poate oprii sa-i treaca granitele.

Pe de alta parte, de cate ori s-a pus problema pedepsirii rromilor care comit infractiuni in Romania de fiecare data apare in fata problema discriminarii. Ei nu sunt niciodata de vina, ei sunt persecutati. Pentru asta ipocritii din Europa sunt direct vinovati, numai ca spre deosebire de spanioli si germani, italienii au dovedit ca sunt clar depasiti de orice inseamna infractionalitate. Poate suna cinic dar violul, furturile si crimele sunt mai usor de combatut ca crima organizata.
Nu te amagii, ceea ce fac romanii este doar o mica parte din infractionalitatea din Italia. Este vizibila in principal pentru ca presa vrea rating iar politicienii voturi.

In viziunea ta ce mai poate face Romania pentru valul de romani "fara capatai" care invadeaza Europa? Sa le dea de munca? Pai ei nu pentru munca s-au dus acolo. Sa ii bage in puscarie? Pai ei n-au comis crima aici, si nu poti sa-i inchizi preventiv. Sa le dea ajutoare sociale? Pai asa se invata la bine si se inmultesc.

Romania trebuie sa se ocupe doar de cetatenii cinstiti care se gasesc in necaz in exteriorul tarii, nu de cei care sunt infractori. Infractorii trebuiesc lasati sa raspunda pentru faptele lor conform legilor din tara in care au facut fapta.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput