M-am hotarat in sfarsit sa merg sa imi scot pietrele de la fiere ... de vreo 4 ani stiu ca le am(una de 15 mm si cateva mai mici), dar din cauza celor doua iedute mici nu am putut sa merg. De ieri mi-e rau binisor ... dureri de cap, greata, senzatie de voma si o stare de disconfort continuua.
Saptamana viitoare merg la spital ... astept sa-mi dea raspuns doctorul si operatie scrie pe mine.
Cele care ati trecut prin asta povestiti-mi si mie ce ma asteapta ... trebuie neaparat anestezie generala in coloana? V-ati revenit repede dupa?
Astept raspunsurile voastre.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)
nu se face anestezie in colona pt colecistectomie, se face anestezie generala cu intubare oro-traheala.
cel mai bine e sa faci operatia laparoscopic, dureaza cca 40 min. refacerea dupa este foarte rapida (daca nu apar complicatii se sta in spital doar cateva zile), inciziile sunt foarte mici si nu afecteaza musculatura abdomenului etc.
Saryta, imi pare rau ca ai probleme, iti doresc multa sanatate! Am facut si eu operatia respectiva, a fost foarte usoara, nici nu ma asteptam! Ideal e sa faci laparoscopic (e cu anestezie generala), ti se fac 3-4 incizii de cca 1 cm, recuperarea e rapida si in cateva zile nu mai simti nimic. Eu am stat in spital 2 zile jumate, marti dimineata m-au operat iar joi la pranz am plecat la volan, la scos fire m-am dus dupa o saptamana cu Alyssa in brate. Partea neplacuta din toata povestea e trezirea din anestezie, mie mi-a fost greatza si am vomitat de mai multe ori, plus ca eram ca beata si mi se parea ca se invarte patul cu mine toata ziua respectiva.
Multumesc fetelor de incurajari ... lunea cealalta pe 23 tre sa ma prezint la spital ... cica nu o sa-mi faca anestezie in coloana ci o sa-mi puna masca ... laparoscopic le scoate. Faza e ca sotului ii e frica sa nu se intample ceva ... barbatii.
Vom trai si vom vedea ... sanatate multa.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)