America (148)
Raspunsuri - Pagina 12
AB spune:
Miere as vrea eu...
dar al meu n-are vacanta si cred ca daca-l mai las cu pruncii singurel acum il apuca plansul
Pentru treaba indura el panica cu cei doi care fiecare vor altceva, dar pentru distractie ...:))) nu ma vad invoita. Decat daca-i iau cu mine:)) Iar eu singura cu ei...is ca vanatorul dupa doi iepuri :))...
Da om veni noi mai prin primavara prin zona si poate va vedem si pe voi, ca Sanzi s-a pus pe lista :))
Ramona brrr furtuna si anunt de tornada. Noi numai cand vedeam prin Florida semnul acela de ciclon si cum ca pe acolo trece busul sa te recupereze in caz de ceva... brrrr
Da grevele se tin lant. In mediul universitar chiar cred eu ca au partial dreptate. Necazul cu dreapta in Franta e ca e o dreapta aristocratica nu liberala... asa ca io liberala ajunsei sa dau dreptate partial grevelor. De fapt decat sa traiesc in social-aristocratia franceza prefer liberalismul US. Sa protejezi cei cu necazuri sau putine resurse e uman, dar sa ingrasi un sistem bazat pe proprietati funciare si sa nu poti prin indiferent ce competenta si indiferent ce salariu sa accesezi clasa medie si peste mi se pare flagrant. In fine n-are sens sa ametesc lumea cu chestii frantuzesti.
Cu mizeria din .ro si fi-mea e marcata asa de cate o chestie
. Iar baietul...e si mai si... Cert e ca daca-i pui "Wall-e" ai rezolvat-o cu el... la cat munceste robotelul sa stivuiasca gunoaiele Alexandru se face ecologist:)
Asa-i msl1 dupa vaccinarea BCG reactia tuberculinica e prezenta si la vaccinati si la bolnavi si pentru a-i distinge se verifica prezenta de leziuni.
In Franta nu e mai obligatoriu BCG-ul decat daca parintii sunt atat de saraci incat ii acopera CMU- acoperirea medicala universala sau daca pruncii vin in contact cu adulti cu risc crescut... si brrr Europa de Est e in frunte.
In Olanda insa a fost cel mai rau ma radiografiau anual ca sa vada cum sta situatia cu mine...pana am inteles cum vine treaba si eram mereu insarcinata
No treaba lor daca n-au vrut sa priceapa ca-s vaccinata si nu traiesc in ceva insalubru si nici nu ma hranesc din resturi ![]()
Nu stiu cum fu la voi pentru GC dar eu cu foaia de vaccinari din .ro am scapat de testul tuberculinic, de repetat vaccinele si la cele la care am avut dubii am platit testele de detectare de anticorpi, asa ca m-am ales doar cu un anti-polio... brr si tare rau a fost...mi-a intepenit mana vreo saptamana.
Alintaroma cu placere... asa am ajuns si la medicina... din stressul provocat de pustoaica... si sa zicem peretii muti de care ma izbeam. Dar copii au crescut si pasiunea mea s-a domolit vizibil ![]()
miereamara spune:
Va invit la o cina romantica de Valentine's Day
!
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
AB spune:
Arminad eu habar n-am cum e taxele in .ro![]()
In Franta nu se face impozitarea la sursa decat pentru angajator nu si pentru angajat.
Dpdv al angajatului e relativ simplu. Adica primesti lunar salariu. La sfarsitul anului se cumuleaza tot venitul (salarial+actiuni+renta imobiliara+venit in afara Frantei) si se stabileste cota de impozitare. Apoi venitul castigat in Franta se impoziteaza conform acelei cote.
Apoi exista impozitele locale. Taxa de rezidenta daca locuiesti undeva si impozitul funciar daca esti proprietar.
Nu exista diferente intre tipurile de actiuni. Renta imobiliara si impozitul funciar sunt reduse sau scoase pentru l;ocuintele noi un numar de ani. Daca e zona defavorizata iti poti scoate din castig ce ai platit in acel pentru proprietate. De cand cu Sarko poti scoate din venit o parte a creditului pentru cumpararea primei locuinte. Pentru cumpararea celei de-a doua puteai orucand sa-l scoti (zisei eu ca-i aristocratie).
Poti scoate din impozitul funciar aceea parte a locuintei care-i folosita pentru profesie: profesorii/avocatii... un birou, agricultorii dependinte. Etc.
Pentru angajatori e diferit. Platesc impozitul salarial la sursa. Practic cand dai un salari de x cuiva platesti aprox 2x :x persoanei si aprox x statului. X-ul statului se duce la CAF Casa de Alocatii Familiale. Aceasta CAF plateste ajutoare de somaj, de maternitate, ajutor pentru o locuinta cu taxa de locatar redusa. Pentru anumite cazuri CAF nu cere aceasta taxa PMI-urilr adica intreprinderilor mici si mijlocii. Conditia cea mai des intalnita e sa nu faci angajatul sa lucreze mai mult de 40 de ore pe saptamana. :))
Despre impozitul pe profit nu stiu cum se face
ca-n Franta am fost mereu in deficit. Intreprinderea cu sef, eu, si angajat ,asistenta maternala, era intr-o degringolada totala ![]()
AB spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Va invit la o cina romantica de Valentine's Day |
philip spune:
ca doar sunteti cu toate mamici, ce sa-i mai fac lui philip sa adoarma cand trebuie si sa doarma bine. el nu mai doarme la pranz de mult timp desi cred ca e obosit, insa nu suficient de obosit la 11.30 cand ii culca la gradi, apoi seara incepem ritualul de adormire (baita, carti etc) pe la 7-7 juma in speranta ca adoarme pana la 8 jumate. desi e frant, cearcane, casca, nu se poate linisti si adormi. aseara a adormit pe la 9 jumate si in patul nostru, la 5 dadea trezirea insa l-am ignorat si a adormit inapoi. la 7 jumate era obosit varza.
cu ce gresesc? ce sa mai incerc? am incercat si sa fiu cat mai draguta si autoritara, sa-i confisc cate ceva. si eu ma odihnesc prost cu sarcina, acum si el cu somnul, nu-s ce sa mai fac.
ab, bine ai revenit.
philip
24weeksbabyboy
mommyandreea
Ramona J spune:
AB, desigur ca si Alexandru e fan Wall-e. Cind era mai mic isi dorea sa se faca gunoier.
Ca era un subiect despre impinsul copiilor de la spate - ma gindesc cum sa-i explic ca si gunoierii au nevoie de matematica.![]()
Cu tornadele astea e diferit. Tre' sa tii "your fingers crossed" sa treaca pe ulita vecina si ai scapat.
Andreea, din cite spui cred ca ar trebui sa-l pui si mai devreme in pat. Ideea e sa se trezeasca singur dimineata la ora la care ar trebui. Cite ore doarme in weekend, de cite ore are nevoie intr-o noapte? Calculeaza la ce ora ar trebui sa adoarma ca sa-si faca numarul ala de ore si lasa-ti timp si pentru ritualul de seara. Daca-i gasesti ora potrivita adoarme instantaneu.![]()
Ramona J spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Va invit la o cina romantica de Valentine's Day www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank"> An amazing journey www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery |
Ce tare!
AB spune:
Philip
io-s din aceea dusa cu attachment parenting :)) asa ca ma abtin de la sfaturi mai precise
. Ai mei dorm inca la amiaza si seara pana asta vara adormeau cu mine ca sa stiu eu ca-i liniste repede si calm.
Dar asa o plimbare lunguta pe afara seara dupa ce mancati. Daca nu adoarme ca-i agitat... agita-l tu max cat sa-l epuizezi complet. Un super mega-gadilici pana cere el gata-gata. Ideea mea e sa fie praf si fizic nu doar de agitatie 'telectuala'
Si seara sa manance bine-bine. Mai cu lugu-lugu mai cu nu stiu ce... pentru ca la ai mei de le ratez masa de seara dracusorul cel mic se trezeste in zori cu soriceii rontaind si apoi pas de-l mai adoarme. Aseara il durea in gat si n-o mancat drept care s-a foit in pat a dormit tarziu si la sase ne trezea. Noroc ca abia venita eram decalata asa ca eram treaza.
editai: ca-ncepui sa scriu franco-romano-engleza...
AB spune:
Ha ha pai Wall -e stia multa mate. Facea palelipipede perfecte, calcula inaltimi, drumuri optimale... era arhitect gunoier... si-n viitor sigur la asta se ajunge ![]()

Da tii degetele crossed pentru tornade si capul in pivnita. Mie si furtuna mi-a dat fiori... dar m-am ales fiind pe malul marii cu ceva fain. Cat am fost eu la conferinta 'otul a luat de pe plaja o cochilie gigantica. Cam distrusa, dar cea mai frumoasa pe care am posedat-o vreodata.
Io atat am cerut de la patria adoptiva: sa fie fara cutremure si furtuni.

Carmenbr spune:
Msl, multumesc din suflet pentru explicatii.
Pe hartiuta mea scrie ca am fost vaccinata pt
- BCG - 1 time
- AV - 1 time
- AP - 3 times
- Di Te Per - 5 times
- Antigripal - 1 times
- Rujeola - am facut rujeola la 4 ani
Sa sper ca mi-au facut vaccinul in lista de analize pentru emigrare. Eu am facut si testul de sange sa vad daca am anticorpi pentru varicela, dar astia mi-au zis ca imi dau rezultatul in 7 zile.
Rugati-va pentru mine sa nu fac varicela, ca o iau razna!![]()
Rad eu rad, dar nu e rasul meu. Ufff, asa e cu copii mici.
Multumesc mult pentru sfaturi.
Miere, super cina romantica. daca mai aveai si niste rosii, eu ma bagam.![]()
Acusor, bine ai revenit. Vreau sa vad si eu poze, ca data trecuta le-am ratat. Daca se poate!
Pup toate fetele,
4 anisori...uraaa!