LISTA GRADINITELOR FARA AUTORIZATII DIN BUCURESTI

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Ana, corect! Dar nu m-ar mira din partea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Daca fac gradinita obligatorie sa vezi atunci spagi ca sa fie copilul "pe lista" fara sa treaca pe acolo

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu_d2001 spune:

Se pare ca nu m-am facut inteles.NU jigneam pe nimeni , nu asta era intentia.NU am blamat niciun parinte ca isi duce copilul la gradinita privata.Spuneam doar ca pe mine ma deranjeaza astia care functioneaza ilegal si spun ca sunt legal.Eu am patit-o.Am intrebat la telefon , inainte sa ma duc sa vizitez o gradinita, daca au toate avizele si mi-au spus ca DA.La fata locului le-am cerut si au inceput sa dea din colt in colt.Bineinteles ca nu le aveau.Si de asta spun ca se bazeaza pe ignoranta nostra si ne prostesc cum vor ei...si culmea unii se mai si lasa prostiti.Dar asta e problema lor.
Sorana, tu te-ai duce sa mananci la un restaurant care nu are aviz de functionare de la sanepid? Unde nu stii cum se tine mancarea, cine o face, in ce conditii?Atunci cum ti-ai putea lasa copilul sa manance intr-un loc asemanator?
Ai cumpara o masina furata, doar ca are un pret bun si functioneaza bine?
La asta ma refer...
Nu cred ca s-a inteles f bine...Nu am nimic cu gradinitele particulare.Sunt o alternativa foarte buna din multe puncte de vedere.
Insa trebuie alese cu grija.La inscrierea in clasa I se cere o adeverinta de la gradinita ca piticul a urmat grupa pregatitoare.Ce adeverinta iti poate da o gradinita care ptr MEC nu exista?
Si altceva...Am vazut ca sunteti multumite ca vi se schimba copilul de pampersi..Acest lucru este normal.ASTA E JOBUL LOR : SA AIBE GRIJA DE COPIII NOSTRII!! De ce ajung lucruri absolut normale sa ni se para exceptionale?Chiar credeti ca vi se face o favoare? Astea sunt asteptarile noastre, sa ne luam copilul inapoi curat, sanatos, ingrijit,hranit etc...Nu face nimeni nimic in plus pentru voi.Fac ceea ce trebuie sa faca.
In alta ordine de idei, m-am interesat la prietena cu gradinita.Articolul nu e tendentios.O gradinita poate ajunge la acea suma de afaceri f simplu.Daca o gradi are capacitatea de 40 locuri si percepe lunar o taxa de 1200 ron..facand o socoteala simpla, se ajunge la suma mentionata in ziar.Ce spui tu cu after school-ul e un plan f prost facut.In primul rand ca nu platesti chirie 200 de euro nicaieri...nici macar intr-o garsoniera.Si cine isi prognozeaza 15 clienti pe luna se gandeste la o carpeala , nu la o afacere.Dar in fine, asta este o alta discutie.Nu ma intereseaza cine si cat castiga.
Insa ma intereseaza unde imi duc copilul si mai ales cine raspunde de el si in fata cui...
Eu va mai dau o data exemplul pe care l-am mai dat la un alt topic anul trecut.M-am dus la KIDS FIRST.NU aveau avize, desi mi s-a spus ca aveau.Caloriferele erau inchise, cam frig...directoarea a motivat ca din lipsa de fonduri mai inchid din ele.Unii copii tuseau , le curgea nasul, desi mi s-a spus ca nu sunt primiti daca sunt bolnavi.Educatoare nu aveau.Ingrijitoarele faceau activitati cu ei.Erau amestecati in grupa copii de varste diferite.Va dati seama ca fie cu programa, fie fara, nu poti face o activitate comuna cu un copil de 2 ani si unul de 5.Unii au nevoie sa se joace, altii mai au si de invatat una alta.Dimineata le dadeau mezeluri pe care le achizitionau naiba stie de unde si le conservau naiba stie cum.IN plus o mama care si-a restras copilul de acolo, venind mai devreme la ora pranzului,a nimerit chiar in momentul in care se aducea mancarea.A vazut ca sunt putine portii si a intrebat directoarea.I s-a spus ca se injumatatesc deoarece portiile sunt prea mari si copiii nu le mananca...Oare? Sau alta economie din lipsa de fonduri? SI daca nu ma credeti, urmariti mesajele pe care le-am dat pe acest forum si o sa vedeti exact raspunsul directoarei la ceea ce eu am scris.NU A NEGAT NIMIC , ci a gasit doar niste scuze patetice.
Asta e un exemplu.Duceti-va si reclamati undeva ca la aceasta gradinita nu sunt indeplinite normele igienico-sanitare.O sa aveti surpriza sa vi se spuna ca aceasta gradnita nu exista si ca deci nimeni nu merge in control.Daca asta vi se pare normal...inseamna ca traiesc eu in anormalitate si aproape ca imi vine sa cer scuze ca v-am semnalat niste nereguli, ca sa luati seama.Insa nu o sa o fac
Sper, in continuare ca vor citi si parinti interesati cu adevarat de informatia oferita si vor tine cont de ea in alegerea unei viitoare gradinite pentru puiul lor.
Cu drag doamnelor,

Mergi la inceput

http://schimbarea.blogspot.com/2007/08/condamnati-la-gradinita.html
Si un link util.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Ovidiu are dreptate.Nu confundati acreditarea cu autorizarea.Gardinite particulare acreditate nu sunt foarte multe, dar autorizate trebuie sa fie toate.
Birocratie e peste tot,in toate domeniile,dar asta nu inseamna ca fiecare face cum crede el doar pt ca e greu sa stai la coada sau sunt taxe mari.

Mergi la inceput

Sa pricep si eu: O gradinita care nu e acreditata nu are nici aviz de functionare, nici aviz "sanepid" (ma rog, nu stiu cum se cheama exact).
Eu credeam asa: Acreditarea este de la MEC si se refera strict la respectare programei MEC. Nu are legatura cu mancarea si restul.
Poate ma insel ...
Exemplu: Daca o gradinita vrea sa ofere o educatie alternativa (step-by-step, intensiv germana sau orice altceva) si NU respecta programa MEC, asta inseamna automat ca mancarea e proasta????
Sau ca nu-i controleaza NIMENI?
Mie mi se pare usor amestecata chestia asta.
Mi se pare absolut normal sa verifici ca gradinita are aviz de functionare de la Ministerul Sanatatii. Acreditarea de la Ministerul Educatiei ... depinde ce vrei. Repet - eu am copilul la o gradi acreditata. Pentru ca va urma o scoala de stat si pentru ca mie mi se pare ca trebuie sa stie ceea ce in programa MEC ca sa nu avem probleme la scoala.
DAR nu vad legatura cu mancarea proasta sau in conditii insalubre. Se poate sa fie acreditata, sa respecte si mama programei de invatamant si ... sa aiba gandaci, sau mancare proasta sau ..... Si invers, sa fie curata, cu toate avizele de sanatate si sa nu respecte programa de invatamant. Pentru ca are un program propriu, dupa o metoda alternativa.

Exista o lista a gradinitelor care NU au aviz de la Ministerul Sanatatii? Aia ar fi cu adevarat interesanta.

Si inca ceva: Ministerul Sanatatii da aviz de functionare. Exista si organism de control? Exista gradinite sanctionate ca n-au respectat normele in ceea ce priveste mancarea si curatenia? Probabil Directia de Sanatate Publica se ocupa de asta.
Unde reclami chestia cu mancarea de exemplu? La MEC? La Min San? La DSP? La OPC?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Inca ceva ... Gradinitele alea din lista ... zici ca daca reclami nu vine nimeni pentru ca nu exista inregistrate. Esti sigur? Adica nu au nici CUI? Nu sunt inregistrare ca si gradinite nici macar ... fiscal? Nu au nici un aviz de functionare? Nici de sanatate, nici de pompieri nici de ... nimic? Pentru ca atunci e chiar ciudat ....

Probabil ca am inteles eu gresit. Daca nu au aviz de la Ministerul Sanatii e chiar grav. Daca nu respecta programa de educatie ... ma rog, depinde ce vor parintii pentru copilul lor, daca nu-i dau la scoala de stat, daca se muta in alta tara, daca vor doar sa-i lase la joaca acolo si or vedea ei cand vor ajunge la pregatitoare ... poate fi ok. Dar daca nu se respecta normele de igiena si cele care privesc sanatatea copiilor atunci e intr-adevar grav.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Uite - m-am uitat pe site-ul gradinitei "Ingerasul meu". Cica e gradinita de germana. Fac germana intensiv. Probabil ca nu au acreditare ca nu au cum sa respecte programa si nici nu-si propun asta.
Cei care isi duc copii acolo vor sa vorbeasca copilul germana. Nu sa stie silabele si mai stiu eu ce in romana, ca in programa de invatamant romaneasca.
In general la gradinitele cu limba straina intensiv nu prea ai cum sa respecti programa de educatie. Ca nu poti si sa-i vorbesti tot timpul in germana si sa-l inveti sa scrie in Romana.
Asta inseamna automata ca nu sunt controlati la partea cu alimentatia si sanatatea? Daca da - e o buba legislativa pe undeva ...

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Finally...cred ca acum am explicat mai bine! Acreditarea e una dintre probleme.Avizele de functionare, alta.Pe unde am fost eu in sectorul 2, ca acolo ma interesa sa caut gradinita,cele care nu aveau depuse dosarele la acreditare, nu aveau nici avize de functionare.Pe mine problema cu avizele ma intriga mai mult decat problema cu acreditarea. Mai ales la gradinitele care au bucatarie proprie...nici nu vreau sa ma gandesc.De asta tot insist sa cerem avizele de functionare( care in mod normal are trebui afisate undeva la vedere).Astia isi fac o asociatie , gasesc un sediu, iau 3 scaune din plastic si niste desene autocolante si cica au gradinita.Eu cu astia am ce am.Si cu faptul ca incearca sa te duca cu vorba...ti-am spus la telefon daca ii intrebi au avize si cand te duci si le ceri iti vand o poveste;probabil nu se asteapta ca cineva sa le ceara,asa cum am facut eu.

Mergi la inceput

Si inca ceva.Articolul se refera la avize ,nu la acrediatare.Deci aia e lista cu gradinitele fara autorizatii.

Mergi la inceput