Nu ma inteleg cu mama orice as face
cred ca am primit raspunsurile necesare si doresc inchiderea subiectului.
multumesc,
Raspunsuri
mariamunteanu spune:
Pune-ti bona si nu te mai complica [] cu parintii sau cu socrii daca mai mult te nemultumesc decat te ajuta.
Maria
witeflower spune:
Sau daca nu-i posibil cu bona, atunci poate ai putea gasi o prietena, care are si ea copil/copii, si cu care sa va ajutati reciproc.
Sau o alta ruda - daca ai - sora, matusa, verisoara...
Iar bunicii sa fie doar ...bunici (supravegheati de voi, parintii...
)
maru spune:
bona
da sfoara in tara ca esti in cautare de bona si ai sa gasesti pe cineva sa te ajute, fara sa iti faci milionul de nervi
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
lisaelisa spune:
angajeaza o bona. Intre tine tine si aceasta lucrurile vor fi clare: ii vei spune de la inceput ce va trebui sa faca in privinta copiilor.
Poate ca te vei mai enerva cateodata, totusi, un angajat are un statut, o mama / soacra, un alt statut. Succes ! 
lisaelisa
Giana spune:
Din cate inteleg eu,tu stai acasa...deci nu lucrezi sau altceva.Deci nu ai motiv sa-ti fie teama de cine-stie ce face bona.
Eu am tot 2 copilasi de varste apropiate.Mie mi-a fost cel mai greu intre perioada 6 luni-1 an alcelui mic (respectiv 2,5-3 ani ai celui mare). Am angajat o persoana - ajutor in casa,o femeie in varsta care stia sa tina si un bebe in brate 30 min cat il culcam eu pe cel mare...stia sa-l si adoarma pe bebe si ma ajuta foarte mult si la treburile casnice.Nu era o persoana cu specializare si referinte,o femeie simpla dar care m-a ajutat foarte mult in perioada cea mai grea pe cand mama mea nici ea nu se dadea in vant dupa nepotei.
Multa putere si rabdare!
monabella spune:
Atit cit ma pricep eu pot sa iti spun ca mama ta nu are grija ta pt ca tu esti cea responsabila. are grija sorei tale pt ca stie ca nu e in stare sa isi poarte de grija singura. Parintii cu cit inainteaza in virsta devin tot mai chitibusari. nu o vei schimba tu pe mama ta din micile ei manii si idei fixe. daca vrei sa ai iniste ia-ti bona. macar femeia aia fiind straina nu iti va face capul verde cu scrii care ti-au furat sau mai stiu eu ce.
Iar pe mama ia-o asa cum e. de la o vorsta incolo tb sa iti spui ca devin ei insisi copii si au toane.
nelia spune:
Am intrat sa-ti raspund, dar mi-a luat-o Monabella inainte. Sint de parerea ei! Aam mai citit si pe la alte fete ca se plinga ca parintii, mamele in special nu le ajuta cu copiii. Tu esti tinara si esti mama copiilor, esti implicata suta la suta in ceea ce faci si de aceea ti se pare ca si mama ta, sau soacra, ar trebui sa fie. In realitate, lucrurile nu stau asa pentru ca ele au ajuns acum la o virsta la care un serial la televizor este mai important decit un copil mic, chiar daca este vorba de nepoti. Nu i-o lua in nume de rau, pur si simplu nu ai cum sa o schimbi, iti consumi energia inutil. Gaseste o femeie de incredere, nu neaparat bona, ci o femeie buna, harnica si saritoare si care, contra cost, te poate ajuta.
Eu le inteleg, sa stii. Eu am trei copii si pot sa spun ca i-am crescut singura, cu ajutorul sotului atunci cind e acasa si nu la munca sau scoala. Sint mici, au 71/2, 31/2 si 14 luni. Cind a ajuns cea mare la 3 ani, mi se parea ca sint atit de libera, incit e musai sa mai facem unul si l-am facut. Problema este ca atunci cind am nascut-o pe Tudora, deja ma obisnuisem cu libertatea. La aproape 4 ani cit avea Agata, se descurca singurica si timpul meu liber se inmultise: aveam timp de o baie, aveam timp de o carte, de DC
... Dar a venit pitica si timpul meu liber s-a imputinat din nou si sa stii ca a fost frustrant pina m-am obisnuit. Iar nu dormeam,, iar nu mai aveam timp de baie, iar si iar... si erau ai mei, nu nepoti. Si a mai venit si al treilea, si tot asa... Si acum, daca eu, ca mama, am simtit asta, iti dai seama cum se simte o mama care are fete atit de mari si de la perioada de cind era obisnuita sa fie intrerupta tot timpul de copii mici a trecut atit de mult timp. Faptul ca se gindeste numai la sora ta sau la ce e acasa cind lipseste ea, este doar un subterfugiu. Asa ca, elibereaz-o si las-o sa-si traisca virsta la care a ajuns cum se simte mai bine! O femei ca ajutor daca iei va fi pe bani si cind muncesti pe bani, totul devine dintr-o data altfel. Eu sint in continuare mai mult singura cu ei si daca mi-as permite, mi-as lua o femeie la curatenie, spalat, calcat si alte treburi de genul acesta, ca sa ma elibereze si sa am cit mai mult timp pentru copii. Nici nu-i indicat sa o lasi pe soacra ta sa-l plimbe pe micut, are dreptate, a fost sincera ca ti-a spus. Ea e batrina si copiii fug! Eu nu sint chiar atit de batrina, dar tot am un 40 acolo si vreau sa spun ca de mult ori imi este foarte frica sa ies cu toti pentru ca nu ma tin puterile sa alerg dupa ei. E periculos, in citeva secunde iti sare in fata unei masini, ca sa nu mai spun ca iti poate disparea din fata ochilor... Cind stiu prin ce stres trec eu cind ies cu copiii, nu am curaj sa-i las decit cu persoanele specializate sa iasa, adica la scoala si la gradinita, cu atit mai putin daca e vorba de o persoana in virsta.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
CristinaT spune:
Eu sunt de parere ca nici o bona nu face cat bunicii. Am avut bone peste bone, dar fetita este pur si simplu indragostita de bunica ei, care sta acum cu ea. Eu zic sa lasi bunica sa rasfete copii si sa te ajute asa cum poate. Iar pe bunica iubeste-o asa cum ti-ai dori si tu sa fii iubita in locul ei.
ne apropiem de 9 ani
si :)
rrox3 spune:
Emilia eu zic ca-i evident ca mama ta nu are chef sa mai creasca copii. Vrea sa stea la tv, sa se odihneasca. Si e dreptul ei. Nu ti-e datoare cu nimic, asa cum nici tu nu ii esti ei datoare cu ceva. Bunicii isi ingrijesc nepotii daca vor. E alegerea lor, nu obligatia. Da-i pace si ia-ti o bona.
Numai bine iti doresc 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
emiliapop spune:
Va multumesc din suflet pentru sfaturi si sincer si eu tot la bona ma gandesc ca ar solutia cea buna pentru noi si fara batai de cap si nervi inutili, ramane sa vad acum cat de norocoasa sunt in a gasii una cat mai repede si priceputa la copii.