Cerber la servici

Cerber la servici | Autor: enachescug

Link direct la acest mesaj

Am un coleg special care se comporta cam asa.
Vine la servici la 7, 30 pleaca la 19.Programul este normal de la 8 la 16. Cat timp sta la servici tine usa deschisa si vede cam tot ce se intampla la ce ora ajungi la serviciu,la ce ora pleci, cand te duci la toaleta (asta ma deranjeaza!!). Oriunde mergi te cam observa. Nu stiu de ce tine usa deschis. E singur in incapere, deci nu i-ar perturba nimeni spatiul vital.Si ii mai toarna si sefului in ureche tot felul.
Intrebarea e: ce prevederi legale (daca exista) pot sa-i flutur pe la nas ca sa inchida usa si sa nu ma mai monitorizeze cand merg la toaleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui enachescug

Vine la servici la 7, 30 pleaca la 19.Programul este normal de la 8 la 16. Cat timp sta la servici tine usa deschisa si vede cam tot ce se intampla la ce ora ajungi la serviciu,la ce ora pleci, cand te duci la toaleta (asta ma deranjeaza!!). Oriunde mergi te cam observa. Nu stiu de ce tine usa deschis. E singur in incapere, deci nu i-ar perturba nimeni spatiul vital.Si ii mai toarna si sefului in ureche tot felul.
Intrebarea e: ce prevederi legale (daca exista) pot sa-i flutur pe la nas ca sa inchida usa si sa nu ma mai monitorizeze cand merg la toaleta.

Intrebare:

Cum adica te monitorizeaza cand mergi la toaleta?Te trece in caiet?Cat stai si ce ai facut acolo? Nu inteleg....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui enachescug

Il intrebi daca l-ar deranja daca ai inchide usa, pt ca este un curent ingrozitor din acest motiv si tu a-i dori sa-ti faci treaba si presupui ca el nu ar vrea ca din acest motiv activitatea firmei sa fie afectata. Ii multumesti si inchzi usa si pleci fara a astepta un raspuns. Daca va lasa din nou usa ii spui din nou ca presupui ca nu l-ar dernaja daca ai inchide usa pentru bunul mers al activitatii angajatilor si a firmei...

In particular, de ce bagi in seama? La ce iti ajuta? Oricum tu ai jobul tau cu, sau fara usa aia si fara ochii lui, nu ?

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Spune-i ca s-au inventat chesti noi ...tehnologie nene...cand am lucrat la sediul firmei montasera un dispozitiv la usa pe baza de amprenta ... era de ajuns ca chef sa selecteze o persoana,sa vada cand a venit/plecat si turele catre toaleta/tigara ... asa ca la tine e mizilic

Si Mihaita are nevoie de voi!

Bazar pentru Sonia si Andrei

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Gandeste-te ca sunt atatea firme in sedii open space, unde nu exista pereti, usi, sau altceva dupa care sa te poti ascunde, in spatiul respectiv lucreaza poate si 30 de oameni, si oricine din biroul ala poate vedea ce lucrezi, ce faci in fiecare moment, cand te ridici, cand te asezi

Singura solutie este sa te relaxezi. Poti sa consideri ca ai montata o camera de filmat in apropiere si atat, in rest ignora-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

poate sa-ti vada monitorul?
sa observe ca stai pe DC?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Raspuns pt. ladyJ: monitorizeaya in felul urmator. De cate ori ma indrept spre toaleta trebuie sa trec prin fata biroului lui si "isi arunca ochii" sa vada cine mai trece si incotro. Acum nu e doctor urolog sa-mi urmareasca diureza, dar parca prea numara iesirile la toaleta.
Marius nu pot sa-i spun ca e curent, pt ca e singur in incapere si un eventual curent nu m-ar afecta nic pe mine, nici pe altii.
Buli, nu mie coleg de birou (incapere) asa ca nu-mi vede monitorul!!! Hi, hi!
Din punctul meu de vedere o asemenea atitudine nu m-ar deranja daca sediul firmei ar fi spatiu deschis. Dar cand fiecare sta in cusca lui si isi vede de treaba, iar el sta cu usa deschisa si monitorizeaza si toarna la sef ca "unii stau mai mult la toaleta" (nu era vorba de mine!) ma apuca toti bazdacii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu sa fiu in locul tau, numai de-a naibii as merge la toaleta cu hartia igienica tinuta in mana, la vedere si insirata in urma mea, pe post de trena...sau cu pachetul cu absorbante la vedere...si daca ar indrazni sa se mai uite, i-as zice direct : d-le coleg, chiar nu aveti ce face decat sa contabilizati de cate ori merg la toaleta sau cand sunt in acea perioada a lunii ? stiati ca asta se poate numi hartuire la locul de munca ?

acum, serios, daca tu te simti deranjata si nu ai curaj sa-i spui nimic, dar chestiunea te roade, de ce nu-i pui frumusel pe birou sau trimite-i cu posta o scrisoare anonima, in care il atentionezi asupra acestui lucru...sa vezi ce reactie ar putea sa aiba...sau trimite-i un mail de pe o adresa necunoscuta...

sau faceti-i o farsa si montati un sistem de inchidere a usii, din acela cu brat hidraulic (cum sunt usile de la intrarile in bloc sau magazine, etc.). oricat ar vrea sa tina usa deschisa, se inchide singura la loc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Nu e vorba ca n-am curajul sa-i zic. Dar atitudinea mea este sa nu reactionez decat daca sunt calcata tare pe picior. Si de data asta nu am fost eu cea calcata. Dar ma gandesc ca as putea intra in vizorul lui oricand. Abia astept!
Faza cu bratul hidraulic e destul de greu de ralizat.
Cred ca o sa-i bat apropouri pana intelege.
Mi-ati dat o idee cu hartuirea la locul de munca! Cercetez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

tot eu...

sa stii ca n-am glumit cu hartuirea la locul de munca, in contractul nostru de munca este prevazut clar acest aspect (ce inseamna si ce sanctiuni se aplica celor care se comporta asa)

iar faptul ca "toarna" la sefi ca "unii stau prea mult la toaleta" poti sa-l intorci impotriva lui : "sta tot timpul cu ochii pe toti cei care trec prin fata usii, special lasa usa deschisa, inseamna ca nu-si face treaba pentru care ia salariu, pentru ca nu se poate concentra sa lucreze tot uitandu-se dupa noi; se preface ca lucreaza si de fapt numara cate drumuri la toaleta face fiecare coleg, zilnic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Posibil ca acel coleg sa fi fost angajat special pt. asa ceva. N-ai informatii despre asa ceva?...Bafta!

Mergi la inceput