Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007(161)
Raspunsuri - Pagina 3
Vasari spune:
Adra, va pupam si noi ! Cum ati patit-o ? Si noi avem o vantaie pe obraz si una la nas. Mi-era frica sa nu i se umfle si ochiul, sa zica lumea ca o bat.
Tot incercam sa-i pun putina gheata si se tot ferea saraca si fugea de mine. :)) Isi inchipuia ca a innebunit mami.
Dany, si la noi e ciudat, ca sotul are un program tare aiurea, uneori ajungea dupa ce o culcam pe Maria. Iar perioadele in care isi dadea activ interesul au alternat cu cele in care trageam de el sau il trageam de urechi. Acum e foarte bine pt ca a citit cartile despre psihologia copilului din casa. 
Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice
anacami spune:
Buna!
of,of Adra! ce bine ar fi daca ar fi si invatare de minte,dar din pacate fac aceleasi nazbatii periculoase care se lasa cu semne..
Miha,la noi a fost crunt-crunt cu Sebi:extrem de incapatanat, facea doar ce vrea el, alintat peste masura ("daca nu-mi dai tu, imi da tati sau mamaia/tataia"; "parintii trebuie sa asculte si sa faca DOAR si ORICE zic copii"),evita copii (daca ieseam afara ne punea sa ii ocolim, nu dadea nimic dar voia totul chiar daca nu ii apartinea.
A avut o perioada mare (ca sa-ti faci o idee, asa vreo 3 ani
) in care numai tipa si urla
.
Daca ieseam afara 4 ore nu ii erau de ajuns, am plecat o data cu luna sus pe cer. Reuseam sa il mai pacalesc, il aduceam in casa dar cand isi dadea seama ca nu ii convine, incerca sa fuga pe usa.
Ii spuneam sa plece in camera lui, binenteles ca nu voia; daca il duceam venea inapoi, daca il lasam si plecam eu in alta camera- venea dupa mine; daca trageam aer adanc in piept,inchideam ochii si incercam sa-l ignor, venea si tragea de mine, imi deschidea pleoapele si tipa sa il vad eu cat de tare poate..de vreo 2 ori am inchis usa cu cheia pe care n-o poate descuia (avem 2 incuietori la usa de afara); batea in usa si striga :"ajutor, cineva sa ma salveze"
-parca era rapit,noroc ca ne stiau vecinii (eu nici macar nu eram langa el, plecam in camera alaturata, sa nu imi scape vreo palma la nervi..).
La gradinita a fost rau de tot in prima jumatate de an,l-am dus in tipete mult timp.El voia acasa cu mamaia,nu il interesa gradinita (si l-am dus la 3,5 ani,deci nu prea repede).
Acum s-a schimbat f. mult: iubeste copiii (cei din grupa sunt fratiorii lui
, ii iubeste pe toti si se inteleg excelent), dimineata se trezeste si ne grabeste el sa il ducem la gradinita, sa fie primul
.Dupa prima jumatate de an -cand mergea la program scurt- mi-a spus ca el ar dormi acolo,dar nu are pijama.A doua zi i-am dus tot ce a trebuit si asa programul s-a prelungit..
Cele mai multe schimbari pozitive le-am vazut dupa ce a ramas la program lung, la program scurt mai mult ne plimbam pe drum, nu il duceam bine ca trebuia sa ma pregatesc sa il iau..
Acasa nu mananca deloc orez,acolo mananca (chiar ieri au avut cu pui, nu-mi venea sa cred ca a mancat el asa ceva); si multe altele...
Doarme acolo din placere,probabil este incantat sa doarma langa ceilalti pitici-imi inchipui ce atmosfera este acolo.
Este mai ordonat,isi strange lucrurile si acasa, se imbraca dezbraca singur,le pune pune la locul lor, stie sa ceara frumos ceva, ce mai: respecta o multime de reguli din "setul celor 7 ani de acasa"..
Dar cel mai important, nu mai tipa si nu mai urla din orice.
Cred ca schimbarea lui in bine (sa nu iti inchipui ca nu mai sunt momente "tensionate",dar oricum muuuult mai putine) a fost in mare parte datorita gradinitei (de fapt a educatoarei care este extraordinara 
) si a faptului ca am inceput sa discutam f. mult despre comportamentul lui..
Mori de ras sa auzi discutiile noastre, el a invatat sa-si spuna toate pasurile, daca eu aduc argumente el spune "stiu,stiu,dar..."
Aaaa,si dezlipitul de mediul familial "full-time" a avut un aport, la noi am fost fost cei cu multe "moase": eu,tati,mamaia si tataia..intelegi ce vreau sa spun,nu am avut un comportament unitar, de multe ori ne "contram" in decizii in fata copilului (teoria este teorie,practica ne omoara..).
Acum are o noua pasiune:pictatul
.
Multumita unei mamici super-dragute de la papanasi, am gasit un curs de pictura unde l-am si inscris; va incepe din martie.De atunci deseneaza si picteaza acasa (asa, de incalzire
), aseara ne-a facut "2 portrete"
si doua tablouri gen Picasso
; a folosit acaurele din setul acela de la Cars...Era atat de mandru de operele lui, le-a pus l-a uscat si apoi ne-a rugat sa le pastram cu maaaare grija..
In legatura cu gelozia, si la noi mai sunt momente: el face cate ceva intr-un colt, noi ne jucam cu Stefania si "uitam" (nu il bagam in seama ca pana atunci) de el. La un moment dat il vezi cu vine si se cuibareste in bratele noastre ca un bebelus, se alinta si gangureste ca ei...Stefania este "fan" Sebi, unde este el se duce si ea,orice face el face si ea. Ii place sa ii ia hainele; caciula ei nu si-o lasa pe cap, insa o ia pe a lui, ne "roaga" sa i-o punem pe cap
si sta cu ea pana transpira...daca ii mai cade, o indeasa bine pe cap, peste ochi- merge cu capul ridicat spre bec, sa vada pe unde calca,dar nici gand sa o dea jos.
Poate ar fi bine sa il inscrii la unele activitati extra-scolare: dans,muzica,sport..Este mare si ii pot aduce multe schimbari in bine,ii "diversifica" personalitatea,il face mai responsabil
Bafta!
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
ancadragoman spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui pussi![]() Cate lichide beau copilasii vostri pe zi? Noi am ajuns la: - 150 ml lapte+ 100 ml apa+ 200 ml supa/ciorba+ 600 ceai...... e mult? e putin? si inca ceva.. voi va pedepsiti cumva copiii? gata merg la nani PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007Suntem mari DOAMNE AJUTA! ![]() |
pai la lichide mie mi-a zis dr ca un copil trebuie sa bea 180 ml/kg de copil.
Maria bea 640ml lapte +200 ciorba/supa +600-700 ml apa
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
anacami spune:
Miha,ref. la cum ne descurcam cu cei "incapatanati", ei trebuie sa aiba un set (chiar daca minim) de reguli pe care trebuie sa le respecte.
Am citit, mi-a spus si educatoarea, ca atunci cand nu au niste reguli este mai obositor pentru ei, sunt vesnic pusi sa ia "decizii" de moment, nu stiu ce se intampla dinainte.. sunt mult mai bine si se simt mai in siguranta cand respecta o rutina,cand consecintele sunt previzibile.
La inceput nu o sa vrea,dar daca i le repeti o perioada se acomodeaza rapid la orice (la varsta asta pot fi usor modelati).Trebuie doar sa fim noi fermi, sa nu cedam de fiecare data; daca cedam, stiu ca putem fi deviati usor si ne exploateaza toate slabiciunile.
Eu nu sunt cu militaria, dar totusi nu este normal sa imi explodeze mie inima cand fuge printre masini (se smulge din mainile mele sau ma urmareste sa-mi prinda un moment de neatentie), sa urle cand si unde i se pune pata,etc,etc.
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
bb_yasmi spune:
neata
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
ancadragoman spune:
buna frumoasa mea
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
bb_yasmi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancadragoman buna frumoasa mea ![]() anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca SA IL AJUTAM PE ANDREI BEBE 2 |
mah da unde incape atatea lichide in maria???
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
ancadragoman spune:
laptele are traseu separat![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
eladea2005 spune:
neata! ce fac fetele azi?![]()
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN IANUARIE 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
PRINTESA EMMA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...

ELENA &