prima banca de celule stem din Romania
A aparut prima banca de depozitare a celulelor stem din Romania!Este la Cluj.eu azi am aflat de ea si m-am gandit sa va spun si voua.au si un concurs ce are drept premiu o recoltare gratuita, valabil pentru cele ce vor naste in intervalul martie-decembrie 2009.
iata linkul:http://www.cordcenter.ro/contact_ro.html.vor veni si la targul din februarie BabyExpo.
Gabrilici graviduta in 20 saptamani
Raspunsuri
furnik spune:
nu am auzit de asta! e privata sau publica?
daca e publica e f bine pt mamicile care nu au bani sa faca prelevare pt copii lor macar sa doneze sangele ala altor persoane care ar putea avea nevoie de celule stem. e o initiativa f buna daca e asa...
Eu mi-am depozitat deja celulele recoltate la nastere in banca din Varsovia, Polonia. Am colaborat f bine cu cei de la Biogenis. Dar asta e banca privata. Am facut asta pt copilul meu si sunt foarte fericita de alegerea facuta! Daca va intereseaza subiectul puteti sa cititi mai multe si pe siteul celor de la Biogenis www.biogenis.ro.
Numai bine!!
Ciresica5 spune:
Gabrilici, cred ca este vorba de Cord Blood Center din Cluj, nu? Pai daca este asa, nu a aparut acum, ci in anul 2003. Aceasta banca asigura recoltarile in Romania, dar congelarea si depozitarea sangelui ombilical se face in Slovacia, in colaborare cu organizatia nonprofit Eurocord.
36+ cu
Gabrilici spune:
Tocmai asta era noutatea:se pare ca se depoziteaza la noi, la Cluj.Eu asa am inteles.
Si da, despre Cord Blood Center e vorba.
Gabrilici graviduta in 24 saptamani
Ciresica5 spune:
In contractul pe care l-am semnat eu cu ei, spune foarte clar ca depozitarea sangelui ombilical se face in Slovacia.
Am vorbit cu ei si la Baby Expo si intr-adevar mi-au zis ca se vor extinde, dar nu pe plan local. Acum, nu stiu ce sa mai zic...
Important este ca puiutii nostri sa fie sanatosi si sa nu fim niciodata nevoiti sa apelam la celulele stem.
37+ cu
Gabrilici spune:
Ai dreptate.Bine ca exista acest Cord Blood Center si la noi, indiferent unde se depoziteaza celulele.Si da, sa dea Dumnezeu sa nu avem de ce sa apelam la aceste celule vreodata.Cred ca sunt singurii bani de care m-as bucura ca "au fost aruncati pe fereastra".
Puiuti sanatosi tuturor!
Ma bucur ca putem schimba opinii pe aceasta cale!
Gabrilici graviduta in 24 saptamani
Flory_28 spune:
eu am nascut in octombrie 2008 si dr. Parvu mi-a recoltat. Eu cred ca este acceptabil ca pret, se poate plati suma si in 3 rate, vreo 3200 ron in total. Nu le fac nici o reclama celor de la Cord Blood Center, dar nu pot decat sa le multumesc ca si oamenii cu venituri medii isi pot permite acest lucru.
Sa speram ca nu vom avea nevoie niciodata de aceste celule! Sa fie bani pierduti! Am vazut saptamana aceasta un material cu un reprezentant al lor, care spunea ca anul acesta vor deschide si la Bucuresti o reprezentanta.
Va recomand sa recoltati, se merita si cred ca se poate face un efort...
ionica spune:
Da,si noi am semnat un contract cu o companie privata aici in germania,diferenta este foarte mare la pret,noi vom plati 2450euro , pe langa 1000euro in romania.
Este o asigurare in plus de sanatate a copilului si a familiei,ieri chiar,vorbeam cu doctora mea si-mi spunea ca din celule stem au reusit sa re-faca un pancreas si o ureche pt.un copilas,a mai adaugat ca nu se joaca de-a Dumnezeu,dar daca avem sansa sa putem face miracole ,de ce sa nu o facem.
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
furnik spune:
la Biogenis www.biogenis.ro eu am platit 4400 de lei in 3 transe, ca poti sa platesti si in rate daca vrei. 1500 la semnarea contractului si apoi cate 1000 de lei in urmatoarele 2 luni de la nastere si 900 in a treia. Daca nu se poate stoca proba primesti toti banii inapoi. Am inteles ca exista firme care opresc avansul.
Cei de la Biogenis mai au si o oferta pentru cei care vor sa plateasca in avans pe 18 ani de 5800 de lei si beneficiezi de o reducere subtantiala fata de prima varianta. Dar eu am ales-o pe prima pentru ca mi-a venit mai usor la plata si de la anu voi plati doar 140 de lei pt stocare(primul an a fost inclus in pret).Pana acum am fost multumita de serviciile lor fapt pentru care va si scriu acum aici si vi si recomand din suflet!
Pupici!!
furnik spune:
mare tamtam!!!!pentru nimic. A aparut prima banca de depozitare a celulelor stem din Romania!Este la Cluj.eu azi am aflat de ea si m-am gandit sa va spun si voua.au si un concurs ce are drept premiu o recoltare gratuita, valabil pentru cele ce vor naste in intervalul martie-decembrie 2009.
iata linkul:http://www.cordcenter.ro/contact_ro.html.vor veni si la targul din februarie BabyExpo
Astazi pe prima pag in ziarul Evenimentul zilei titlu mare
MOGULUL CELULELOR STEM
CONFLICT DE INTERESE. Victor Zota, directorul institutiei, este implicat în actiunile singurei firme din România pe care a autorizat-o sa devina banca de celule stem.
Conflict flagrant de interese: directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant (ANT), care avizeaza stocarea de celule stem, este membru fondator al unei fundatii în care se regaseste si singura firma din România autorizata în acest domeniu.
Victor Zota, directorul executiv al ANT, îsi asociaza numele cu cel al Fundatiei Eurocord România. ONG-ul a fost înfiintat de Zota, de compania Cord Blood Center RO (CBC) - unica banca de celule stem din tara, dar si de actionarii plus managerul CBC. Firma în cauza, cu sediul în Cluj-Napoca, nu detine nici aviz pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
..........
Directorul executiv al ANT, Victor Zota, admite ca formularea „banca de la Cluj (...) functioneaza sub girul Agentiei Nationale de Transplant” este una „abuziva si incorecta”.
................
ANT este condusa de un director executiv numit prin ordin al Ministrului Sanatatii si un consiliu stiintific din care fac parte personalitati din
domeniul medical. Victor Zota, directorul executiv al ANT, are calitatea de ordonator tertiar de credite si este membru de drept al consiliului
stiintific. Personalul agentiei este contractual angajat pe posturi finantate integral de la bugetul de stat.""
Mi se pare incredibil cat de corupta poate fi tara asta!
Sanatate multa va doresc la toate!
catalinapr spune:
Just! Cord Blood Center este Prima banca de celule stem din Romania si a fost infiintata la Cluj in 2004, insa intre timp, tot ei, au infiintat si Prima banca de celule stem din Bucuresti, in martie 2009.
Eu am nascut anul acesta si am facut recoltarea cu ei. Totul a decurs perfect si am reusit sa stabilesc o legatura buna cu ei, astfel incxat pentru orice nelamurire puneam mana pe telefon si ii intrebam, iar raspunsul venea de fiecare data f prompt. Nu puteam sa nu apreciez asa ceva, mai ales ca totul se intampla in perioada sarcinii cand eram extrem de stresata.
Dupa cum ati spus si voi, aceasta firma asigura si depozitarea sangelui nu doar in afara tarii, ci si in tara. Sangele se depoziteaza atata in laboratoarele din Cluj sau Bucuresti, cat si in laboratorul din Slovacia.
Ceea ce mi-a placut la ei a fost faptul ca de indata ce am nascut au venit si au ridicat proba (evident, dupa ce i-a sunat sotul meu) iar apoi, la aproximativ 2-3 luni dupa nastere mi-au sosit rezultatele de la laborator, exact dupa cum imi spusesera ei inainte. Prin urmare, si-au respectat termenii intelegerii, lucru care mi-a oferit mie o mai mare sigurantra.
Acum pot sa stau linistita, rezultatul recoltarii a fost destul de mare iar copilul meu este "asigurat" in fata mai multor boli.