CURATARE TIGAI PE PERETII EXTERIORI

CURATARE TIGAI PE PERETII EXTERIORI | Autor: ioana2004

Link direct la acest mesaj

Am avut o multime de tigai pe care le-am aruncat din cauza ca nu puteam sa le curat peretii exteriori..am incercat cu tot felul de solutii,,,degeaba
Acum vreau sa renunt la cea pe care o am ,e una din tuci si sa imi iau alta tot de teflon dar sigur voi pati la fel.
Ce imi recomandat sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Nu inteleg cum au ajuns tigaile asa de murdare pe exterior, incat nu ai reusit sa le cureti si le-ai aruncat...

Eu dupa fiecare folosire le spal si nu am avut probleme pana acum...

Poti sa le pui in apa fierbinte/calda, cu detergent de vase (incearca sa pui detergent pentru masina de spalat vase, este mult mai bun), Murdaria se va curata in cea mai mare parte daca fierbi apa in care pui si tigaile, astfel incat sa fie complet scufundate in lichid.

Pentru tigaile de teflon iti recomand sa folosesti bureteii aceia din plastic, nu din sarma. Chiar daca freci cu putere, acesti bureti nu zgarie teflonul absolut deloc.
In general, buretii obisnuiti de vase, care au o parte mai aspra (verde de obicei), nu sunt asa eficienti in curatarea teflonului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si eu la fiecare spalare le frec in exterior cu Bref pudra sau alt produs similar ( gen Tix). Bineinteles ca dupa un timp nu mai arata ca noi, mai raman pete, urme...dar nu-s de aruncat, am folosit o tigaie buna chiar si cativa ani.

Mami de fetita si de baietel 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Incearca cu LDC de la GNLD.
Este superconcentrat, ecologic, non toxic, si extrem de eficient pt orice grasime.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

poze

www.muntelesfinteitreimi.ro/Ianuarie%202009.htm" target="_blank">Muntele Sfintei Treimi- Mesajul Duhului Sfant din ianuarie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu le spal foarte bine dar cu timpul tot se inegresc pe exterior.
Eu le-am mai racait si cu lama cutitului cu grija sa nu iau si vopseaua. Se poate si inmuia cu Triumf si apoi freca cu Calinda si iau Triumf si iar frecat pana dispare incet incet dar e clar ca e de munca.
Da si eu tot de aia arunc tigaile de teflon, nu ca le zgarii teflonul cui ca se fac urate pe exterior si am observat ca si teflonul parca in timp incepe sa lipeasca chiar daca nu se vad zgarieturi pe el.
O intrebare:
Tigaile de teflon se pot spala la masina de spalat? Doar asa cred ca nu s-ar mai inegri in timp.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

eu spal cam ... toate vasele/ustensilele de bucatarie in masina de spalat vase, si nu am avut probleme deloc pana acum.
si da, e singurul mod pe care'l stiu de a curata cum trebuie exteriorul oalelor/tigailor (am oale pe care le bag in cuptor, si in timp s'au ars urat, si indiferent cat si cu ce le'am curatat normal, aratau oribil. acu', dupa cateva spalari in masina, efectiv arata ca noi... )

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Eu cred ca tigaile se murdaresc ėn exterior atunci cėnd se frige mult ėn ele si daca sėnt de calitate inferioara.Se spala bine ėn masina de spalat dar daca suprafata e smaltuita se albesc putin adica se cam duce luciul datorita temperaturi ridicate si nici sarea din masina nu le face prea bine.Cele care sėnt vopsite cu vopsea mata sėnt mai rezistente,si daca tigaia e titan chiar ca rezista destul de mult.Daca sėnt zgėriate parerea mea e ca trebuie sa le aruncati imediat.Eu am tigai pe care le folosec de 5-6 ani ,de fiecare data cėnd le folosesc le spal si le usuc cu prosopul dar nu mėncam fript.Se vede numai ca sėnt folosite dar nu murdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Crinuta, da-ne mai multe detalii.
Si eu muncesc la tigaile de teflon de-mi sar capacele si nu sunt de calitate inferioara.(nici eu ,nici tigaile)
Tigaile le folosesc clar pentru prajit(carne ,ceapa,cartofi,etc) dar datorita uleiului care se prelinge in exteriorul tigaii ,este foarte greu de curatat.Chestia cu buretelul din plasic e anecdota ,ca nici cu ferestraul nu se duce cleiul ala ars
Eu am descoperit alta metoda : Dau cu degresant spray,dupa ce tin vreo 10 minute tigaia pe foc( in tigaie am apa) apoi arunc apa ,dau cu spray si las asa vreo 5 minute>toata operatiunea se desfasoara cu geamul larg deschis deoarece e extrem de toxica,de aia m-ar interesa sfatul crinutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Oalele/tavile/capacele emailate le bag 1/an in solutie de Domestos concentata si le scot la lumina, dar teflonul mi-a fost frica. Am vre-o 3 tigai ieftine pe care le arunc cand ma enervez pe ele si cateva de calitate pe care le-a achizionat sotul meu si pe care tot el se straduieste sa le intretina. Cu toate ca le freaca zdravan, tot sunt patate in exterior.

Mergi la inceput