In urma unei operatii la san, tumoare maligna, soacra mea trebuie sa urmeze tratament, radioterapie mai exact, in fiecare zi de luni pana vineri timp de o luna jumatate. Prima sedinta, cred eu ca a fost de chemio, i-au facut o injectie in vena cu un lichid albastru (contraziceti-ma daca nu e adevarat, ea sustine ca nu). In fine, problema e ca as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez cu baietelul meu de 2 ani. Putem merge sa o vizitam? Ea face tratamentul in fiecare zi, sunt probleme de radiatii? Astept pareri. Soacra mea spune ca nu comporta nimic, in fine i-am spus sa intrebe. O inteleg ca e o situatie dificila si pentru ea, de asta nu vreau sa deschid subiectul asta cu ea.
Nu exista nici un risc. Pe toata durata radioterapiei pacientul poate avea o activitate normala, nu este "radioactiv" daca asta te intereseaza.
Multa sanatate soacrei tale!
OK, mersi pentru raspuns. Desi, pentru injectia facuta i s-a spus sa fie precauta in ceea ce priveste copiii si femeile insarcinate. Oricum, la urmatoarele sedinte de radioterapie ea o sa intrebe. Insa, cumnata vecinei mele a avut acelasi tratament pe parcursul caruia nu a putut sta cu fiica insarcinata in ultimele zilei si nici dupa nu putea sa isi vada nepotul de-abia nascut. Deci, ce sa zic, asteptam sa vedem ce vor spune medicii.
Analessya, imi pare rau pentru soacra ta si pentru diagnosticul ei.
Cel mai bine ar fi sa intrebe medicii despre precautiile din timpul radioterapiei. Noi am avut un caz recent in familie (din nefericire), iar medicii au spus clar ca in timpul si inca doua saptamani dupa radio trebuie evitat contactul cu copiii.
Si nu erau medici romani, altfel as fi zis ca poate sunt in urma cu tehnologia.
Inca o data imi pare rau, multa sanatate si putere va doresc.
E greu pentru bunica sa stea departe de nepotel o vreme (mai ales intr-o perioada atat de grea). Roag-o totusi sa intrebe medicii.