Consult oftalmologic - la ce varsta?
Buna ziua,
la ce varsta este indicat sa duci copilul la un consult oftalmologic?
Jean-Marc are 3 ani si 8 luni si as vrea sa stiu daca e indicat sa il duc la un consult oftalmologic acum???? Voi mamici ce parere aveti? Cum ati procedat cu copii vostri? Sau daca nu se planga ca nu vede bine nu trebuie dus?
O seara buna,
Dana & Jean-Marc
Raspunsuri
mirelam spune:
Eu am fost cu copilul meu prima data la 6 ani si l-a gasit cu probleme. Cand m-a intrebat daca am mai fost cu el pana la acea varsta la oftalmolog, iar eu i-am spus ca nu, m-a cam certat. Mi-a zis ca un copil trebuie dus prima data la consult la 3 ani chiar daca noi credem ca copilul vede bine.
Chiar a ramas uimita ca medicul de familie nu mi-a recomandat sa duc copilul la consult la 3 ani.
szivarvany spune:
Noi am fost la 3 ani si repetam acum la 5 ani.
Nu au fost probleme pana acum, sper sa trecem cu bine si acest control de rutina (am eu paranoile mele ).
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
madau spune:
Miruna era suspecta de usor strabism asa ca la 6 luni am fost cu ea la oftalmolog. Ne-a spus ca e ok dar sa revenim musai la 3 ani pt o reverificare. Am fost, i-a facut o derie de teste si a fost bine. Eu zic ca undeva pe la 2.5 - 3 ani trebuie mers cu el....macar sa stii ca e bine si sa stai linistita.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Lori_75 spune:
Pediatrul mi-a spus ca primul consult oftalomologic se face la 3 ani.
Baietelul prietenei mele avea un usor strabism, s-a dus cu el la control la 2 ani dar i-a spus medicul sa revina la 3 ani, pentru ca pina la aceasta virsta muschiul ochiului este inca in formare.
unombun spune:
daca un copil colaboreaza se poate face de oricind,ca sa zic asa.Daca e nevoie se face si de la 3 luni,stie ce sa faca oftalmologul.E totusi important sa colaboreze copilul,dar se poate face de mititel,teoretic.