Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

"Ochi de vultur"- Eseea, draga mea, credeam ca cei doi scumpi copilasi nu-ti lasa timp sa scanezi si pe aici... Eu te felicit pentru perechea ta nepretuita, sa fie sanatosi si norocosi!
Cat despre felicitari , merci - dar cifrele sunt ipotetice, am dat niste cifre la intamplare numai pentru a vedea care e modalitatea de calcul, daca le-as fi scris pe cele corecte atunci intr-adevar meritam felicitarile... glumesc, desigur
Si acum, serios- restul e poveste Una cu happy end, sper!

************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************

scuze de off topic celorlalti

intotdeauna citesc la legislative si la asteptand un ingeras.

bineinteles ca ti-ai dat seama ca felicitarile nu sunt pt cifre, nici macar nu m-am uitat pe ele! Poveste cu happy end iti doresc!!! Si da, restul nu mai conteaza.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickaella spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Da intra, este venit asimilat celui impozabil.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Multumesc. Inseamna ca e de preferat sa intri cat mai repede in concediu de maternitate si astfel se mareste putin si venitul din CIC.
Si as mai avea o intrebare: daca societatea la care lucrez are incheiat un contract colectiv de munca, dar contine mai putine drepturi decat CCMN (doar 3 zile libere la nasterea copilului, un salariu minim pe unitate bonus la nastere etc), care contract colectiv se ia in considerare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Marius, te rog mult nu ocoli cele 2 intrebari ale mele de mai sus (cea cu veniturile din profesii libere si cea cu simularea)... sunt convinsa ca tu vei sti sa interpretezi corect normele la ordonanta. De raspunsul tau depinde cum voi actiona in continuare... Multam anticipat!

Eseea

************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui mickaella

Citat:

Da intra, este venit asimilat celui impozabil.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Multumesc. Inseamna ca e de preferat sa intri cat mai repede in concediu de maternitate si astfel se mareste putin si venitul din CIC.
Si as mai avea o intrebare: daca societatea la care lucrez are incheiat un contract colectiv de munca, dar contine mai putine drepturi decat CCMN (doar 3 zile libere la nasterea copilului, un salariu minim pe unitate bonus la nastere etc), care contract colectiv se ia in considerare?

In CCMN se precizeaza ca orice contract inferior acestuia nu poate sa aiba prevederi inferioare CCMN. Deci se ia in considerare CCMN iar cel inferior poate fi denuntat.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Marius, te rog mult nu ocoli cele 2 intrebari ale mele de mai sus (cea cu veniturile din profesii libere si cea cu simularea)... sunt convinsa ca tu vei sti sa interpretezi corect normele la ordonanta. De raspunsul tau depinde cum voi actiona in continuare... Multam anticipat!

Eseea

Nu prea am timp acum....

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bouledeneige spune:

Buna ziua tuturor,

Sunt PFA - persoana fizica autorizata si am nascut in 15 martie 2009. Mi-am luat concediu pana la 31 Aprilie 2009 si acum imi fac dosarul pentru CIC. Problema este ca la sector 3 imi cer decizia de impunere pentru veniturile efectiv realizate pe 2008, decizie care vine abia la sfarsitul anului 2009!!! M-au trimis la plimbare la Administratia Financiara sa imi dea "Fisa fiscala" pe post de decizie de impunere desi, asa cum le-am spus si eu doamnelor, pentru PFA-uri nu exista fise fiscale, exista numai decizii de impunere - lucru confirmat si de doamna de la Administratia Financiara. Mai este cineva in aceasta situatie? A incercat cineva sa depuna declaratia 200 de venit realizat pe 2008 in loc de decizie de impunere? Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami2003 spune:

Eu zic sa scrii mail la min muncii. Prezinta concret cazul si solicita un raspuns cu care sa te duci sa depui dosarul si sa nu iti mai zica nimic . Adeverinta de venituri o completezi tu in intregime si suplimentar aduci si un document oficial cu veniturile (declaratie de venit sau decizie de impunere)? Eu am urmarit subiectul si am vazut doar ceva ref la drepturile de autor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bouledeneige spune:

Daca scriu mail la min muncii o sa am raspuns peste 30 de zile ca astia asa lucreaza... Oricum in afara de declaratia 200 cu venitul efectiv realizat pe 2008 nu am ce sa depun pt ca Administratia Financiara nu imi elibereaza alt document cu veniturile realizate in afara de decizia de impunere (care, asa cum am scris, vine la sfarsitul anului). O prietena de-a mea, tot PFA, a patit-o in sensul ca ei i-au cerut clar la recalcularea indemnizatiei decizia de impunere (in loc sa obtina 3000 RON o sa obtina cam 1900 urmand ca dupa ce ii vine decizia de impunere sa faca iar dosar de recalculare, lucru care mi se pare ABERANT dar... traim in Romania...). Poate e cineva totusi care a trecut prin asta. Multumesc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bouledeneige

Buna ziua tuturor,

Sunt PFA - persoana fizica autorizata si am nascut in 15 martie 2009. Mi-am luat concediu pana la 31 Aprilie 2009 si acum imi fac dosarul pentru CIC. Problema este ca la sector 3 imi cer decizia de impunere pentru veniturile efectiv realizate pe 2008, decizie care vine abia la sfarsitul anului 2009!!! M-au trimis la plimbare la Administratia Financiara sa imi dea "Fisa fiscala" pe post de decizie de impunere desi, asa cum le-am spus si eu doamnelor, pentru PFA-uri nu exista fise fiscale, exista numai decizii de impunere - lucru confirmat si de doamna de la Administratia Financiara. Mai este cineva in aceasta situatie? A incercat cineva sa depuna declaratia 200 de venit realizat pe 2008 in loc de decizie de impunere? Multumesc mult!

OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (actualizata la zi):
Art. 8. - (1) Drepturile prev#259;zute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, se acorda, la cerere, in baza urmatoarelor documente, dupa caz:
... k1) dovada eliberata de autoritatile competente pentru realizarea veniturilor din activitati independente ...Nota Indaco

Nota Indaco Litera k1) a fost introdusa prin art. I pct. 6 din Legea nr. 7/2007.

Normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005:

(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal sunt, dupa caz, urmatoarele:
... b) dovada eliberata de autoritatile competente pentru plata impozitului în cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente ...

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
Instructiuni din 04/02/2009
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 87 din 13/02/2009

de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin HG nr. 1.025/2006:

Art. 3. - (1) In aplicarea prevederilor art. 6 alin. (5) lit. a), c), e) #351;i f) #351;i alin. (6) lit. a)-d) din Normele metodologice, dovada privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum si nivelul net lunar al acestora se completeaz#259; potrivit modelului de adeverinta prevazut in anexa nr. 2.
(2) Pentru celelalte cazuri, dovada privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum si nivelul net lunar al acestora se completeaza potrivit modelelor specifice, prevazute de legislatia in vigoare, utilizate de autoritatile competente.

Decizia de impunere pentru plati anticipate pe anul 2008 emisa de Administratia Financiara constituie documentul legal necesar, dupa parerea mea in aceasta situatie. Adica aceea pe baza careia ti-ai platit impozitul. Si cred ca vor fi necesare si Declaratia 200 pe 2008 precum si dovada platii impozitului pe venit

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 11+

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Eseea

Nu prea am timp acum....

Pagina legislativa

Nu-i bai, astept ca doar nu dau turcii peste mine! Multumesc mult!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 11+

Mergi la inceput