Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Hera nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji cu greutatea si oricum 500 grame in 3 saptamani nu e ingrijorator, asimileaza cat are nevoie
Mirtha am uitat sa te intreb, Eva sta in fundulet la baita?
Pe mine ma ingrijoreaza, defapt nu, mai bine zis imi ridica semne de intrebare evolutia lui bebicu. Adica pe burta daca sta doar intoarce capul de pe o parte pe alta, nu se ridica decat in momentul in care urla ca nu-i mai convine pozitia si nici atunci nu foarte mult. Cand sta pe spate si-l ridic de manute nu are nici-o treaba sa-si tina capul...corpul inainte si capul undeva pe spate, doar daca e nervos si nu-i convine am vazut ca si l-a controlat putin. Si char si in barte cand il tin la verticala tot tre sa am grija putin si de cap ca si-l tine 3-4 secunde si ii cade si tot asa....si avem 3 luni si 9 zile.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Hera..pupici...las ca si isa la fel...abia luase 600 gr. in 3 sapt., asta e..si eu sper macar 750 sa ia/ toata luna..cum stati cu colicii? Eu decretez cea mai nasoala sapt. la noi...si azi e la fel, suge putin se vaita intr-una si doarme doar cu tiraita peste zi...naspa...sper sa treaca ca vad ca au apucat-o colicile nasoale la 2 luni jumate si de atunci o cam tinem lan..Rusine sa imi fie, nici acum nu am ajuns la controlul de 6 sapt...imi vine sa ii trimit plicul prin posta si gata...ce atita deranj?Stii adresa luiMai mult imi sta pe creier rana aia urita de pe col! Fug pina nu incepe tantavaietul piticutei!
Am uitat..imi cade la greuuuuuuuuu parul..musai sa iau pastile ca am aruncat un ghemotoc intreg la baie..vai de mine..la Bia mi-a cazut tot cam la 1 luna dupa ce am terminat cu alaptarea si 2 luni de zile am avut caderi masive de par, de am crezut ca ramin cheala! Vad ca si acum patesc la fel!Ceva pastile de par stiti...unele bune de tot, please!
Bianca Andreea si Larisa Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Se apropie momentul...Ginye suntem alaturi de voi...multa putere Stefanut!!!

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Mergi la inceput

Si eu ii tin pumnii lui Stefanut sa treaca cu bine peste incercarea astea si sa iasa totul exact cum trebuie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Ginye, multa bafta maine, ii tin pumnii lui Stefanut!!!
Sunt alaturi de voi!

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Fetelor, s-a trezit la 13, a papat 115 ml si a picat lata...se mai trezeste, adica deschide ochisorii...mi se pare moale rau, o fi de la picaturile de nas???Nu i le mai pun.Maine il trimit pe sot sa cumpere Colargol...am citit de multe mamici care au avut rezultate bune cu el...de astea care i le-am dat nu am gasit nimic
Sper sa nu aibe nimic mititica...of ca m-am luat dupa farmacist sa nu iau Colargol sa iau Biorinil

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Pe mine ma ingrijoreaza, defapt nu, mai bine zis imi ridica semne de intrebare evolutia lui bebicu. Adica pe burta daca sta doar intoarce capul de pe o parte pe alta, nu se ridica decat in momentul in care urla ca nu-i mai convine pozitia si nici atunci nu foarte mult. Cand sta pe spate si-l ridic de manute nu are nici-o treaba sa-si tina capul...corpul inainte si capul undeva pe spate, doar daca e nervos si nu-i convine am vazut ca si l-a controlat putin. Si char si in barte cand il tin la verticala tot tre sa am grija putin si de cap ca si-l tine 3-4 secunde si ii cade si tot asa....si avem 3 luni si 9 zile.....

Babyzapi, si al meu face exact aceleasi lucruri, stai calma ca e ok. Am citit in mama si copilul ca unii copii isi tin capul cand ii tragi de manute de-abia la patru luni. Si tine cont, si tu si eu am nascut mai repede, noi ar trebui sa gandim evolutia copiilor nostri la varsta corectata. Adica, eu, care am nascut la 37s, ar trebui mereu sa mai astept cam doua, trei sapt. ca bebe sa faca lucrurile pe care altii, de aceeasi varsta, le fac deja.

Gynie, drum bun si succes maine. O sa ma gandesc la voi !

Mergi la inceput

si noi la fel cu capul...bine si-l tine numai cind e la verticala la mine in brate!
M-am dumirit si cu parul http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1316

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Babyzapi cred ca nu trebuie sa-ti faci griji..daca era sa fie ceva nu si-l tinea deloc nici la nervi.Vezi dupa 4 luni incolo...Mie asa mi-a spus neurologul cand am fost pentru problema cu guritza...ca nu e ingrijorator pana la 4 luni.
Si la Diana trebuie sa am grija de cap..nu pot spune ca-l tin da am mana mereu de paza...Ii cade mai des in fatza...spere mine...imi da cate una...
Loren@pentru par eu am folosit si dupa prima sarcina si acum...miere cu apa calda si balsam de par amestecate bine si pus in cap.Prosop inmuiat in apa calda, stors bine si pus pe par jumate de ora.Data trecuta mi-a mers excelent, acum nu-mi cade foarte rau..si oricum vad o imbunatatire.Mai poti pune si fiole de vitamina A.
Ramo2007daca pe prospesc scrie ca de la 2 ani e Biorinilul de ce i-ai dat?Eu stiu ca pentru bebei e ok ser efedrinat sau colargol.

Noi suntem bine...am trecut de gripa cu bine..fara sa ajunga la Diana.M-am saturat de mascuta pe fatza.Acum am ajutor, ca a venit mama la noi 2 saptamani, pana la botez.Ce bine ca are si Codrin o saptamana de vacantza si are cu cine iesi afara.
Am o gramada de aniversari luna asta eu, tata, Codrin, botezul.O tinem numai in chefuri.

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Porumbita, eu am alimentat-o mixt pe fetitza mea si, din aceasta experienta, iti pot spune urmatoarele:
- nu am stiut niciodata cu exactitate cat mananca, pentru ca nu stiam cat ia de la san
- eu nu reuseam sa produc destul lapte, cu toate ceaiurile si Galactogilul pe care le-am inghitit, astfel incat ma stabilizasem la o masa de la san dimineata si una seara, adica imi trebuiau vreo 12 ore ca sa se umple sanii; acum, laptele e chiar pe final si nu ii mai ajunge laptele de la mine pt o masa intreaga, asa ca ii dau mereu o completare la mesele la care o pun la san
- o mai puneam la san intre mesele cu biberon, dar numai pt a se linisti, adica eram pe post de suzeta; ea nu sugea, doar statea cu mamelonul in gura si se linistea, acum nu mai este cazul pt ca, daca plange, exista un motiv clar (foame, oboseala, plictiseala) si se linisteste daca inlatur cauza supararii ei
- in carti spune ca un nou nascut alimentat cu biberonul trebuie sa manance 150 de ml/kg corp; adica, daca are in jur de 3 kg, ar trebui sa manance o jum de l de lapte in 24 de ore; dar este o cifra orientativa, sunt copii care mananca mai mult de atat.

Iti raspund mai jos la intrebari;

1. e normal sa pape asa mult? dc nu ii dau urla efectiv si is mananca mainile
nu mananca la fel la fiecare masa, important este cat mananca per total in 24 ore; Sonia mea are si acum mese sub 100 de ml, si nu e normal pt un copil de 3 luni, dar are si mese de 140 de ml

2. cat tr sa doarma un bb asa mic cat are burta plina? ca el poate dormi uneori si 4-5 ore dc nu il scol eu... voi ii treziti din somn pt masa chiar dc ei nu dau nici un semn? copiii abia nascuti sunt foarte somnolenti, mai ales daca au icter (fie si o forma foarte usoara, care nu necesita lampa), daca trece de 5 ore, trezeste-l ca sa-l hidratezi, altfel, lasa-l sa doarma (cand doarme, creste); la varsta aceea, dorm 18-20 de ore pe zi

3. stiu ca nu e ideala alimentatia mixta si jur ca nu ma deranjeaza sa stau cu el la san cate 2 ore la un alaptat dar ma doare de mor... lapte pare a fi in san, nu pricep de ce nu se satura... am vazut si revazut filmuletele de pe net cu mufatul la san, cred ca il mufez bine.. nu imi dau seama ce fac gresit si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca nu pot alapta exclusiv.. daca mai alapteaza cineva mixt, cate mese ii dati pe zi in total? cate formula si cate san?
desi fiica-mea are 3 luni, inca nu si-a scos masa de noapte, asa ca abia a trecut de la 7 mese la 6, marindu-si putin cantitatea, dar a mea nu este neaparat o fomista, prefera sa manance putin si des, este constanta in cresterea in greutate, a luat in fiecare luna pana acum fix 900 de gr.

4. in timpul mesei (formula sau san) il orepsc de cateva ori sa ragaie... cand e pe final e deja adormit si dc il ragai si atunci il trezesc complet si o luam de la capat (mai ales cand e la san) voi cum procedati?
riscul care exista daca nu a eructat bine, este sa se trezeasca oricum din cauza durerilor de stomac sau sa dea afara putin din laptele pe care tocmai l-a mancat; e ok cum faci, te mai adaptezi din mers pt ca, pe masura ce creste, scade intervalul de timp in care doarme si va fi treaz dupa unele dintre mese, ideal este sa eructeze dupa fiecare masa

5. ii schimb scutecul inainte de fieacare masa; dupa masa nu imi mai vine ca dc doarme il trezesc. e ok?
incearca sa-l schimbi intotdeauna inainte de masa, ca sa eviti o posibila regurgitare; sfincterul pilor nu este suficient de dezvoltat si, atunci cand il manevrezi ca sa il schimbi, laptele din stomac ii vine imediat pe gat (cam pe principiul vaselor comunicante)

6. ai vostri bbei fac caca si pipi la fiecare masa? ca robert nu...
nu stiu de cate ori face pipi, insa o schimb inainte de fiecare masa si scutecul este destul de plin, caca face 1-2 ori pe zi, la varsta aceea facea de vreo 4 ori, nu mai mult; dar stiu ca sunt copii care fac la fiecare masa; aici, nu este o regula am vazut, poate sa faca de 7-8 ori pe zi sau o data la 2-3 zile

7. in afara de masa, schimbat si baita (si cand plange evident) nu prea sta treaz; e ok?
poate pare stupida intrebarea da.... [:l]
e ok, spuneam mai sus, dorm foarte mult imediat dupa nastere

Imi pare rau ca l-au taiat pe Robert, nu as fi crezut ca se poate intampla asa ceva, mai ales ca, in mod normal, se face o gaura in uter cu o pensa si apoi se rupe uterul cu un deget, nu se foloseste bisturiul!!!! Am vazut ca la tine a fost cezariana de urgenta, poate de aceea au folosit bisturiul, dar chiar si asa, doctorul ala a dat-o in bara rau!!! Eu am nascut prin cezariana si am vrut sa stiu exact ce si cum imi vor face, de aceea stiu aceste detalii.

Pentru ranile de pe sani, foarte mult ajuta sa te dai cu propriul lapte si sa stai cu ei la aer.

Mult succes si sanatate!

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput