Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
Darling_ spune:
Buna seara dragele mele, insfarsit reusesc sa intru si eu pe forum. V-am mai citit, sau am incercat sa citesc, uneori dau drumul la calculator si nu apuc sa mai citesc pt ca intervine ceva si tr sa ma ridic. Am citit ca unele dintre voi se plang de bebei prea somnolenti. Al meu e prea activ. Sunt atat de obosita, cred ca sunt aproape de depresie. Noaptea se trzeste chiar si din 2 in 2 ore cateodata. Media de de 3 ore totusi, iar in timpul zilei e jale. Mereu tr sa stau cu el, scanceste imediat daca e singur si nu doarme foarte mult. O jumatate de ora pe la 11, vreo 2 ore in jur de 3 si seara iar o juma de ora. Cred ca s-a obisnuit sa adoarma numai leganat. De multe ori se sperie cand doarme si se trezeste. Daca il infas doarme mai bine. Saptamana trecuta l-am cantarit, prima oara dupa ce implinise 10nzile si are 6.820. E un grasunel mancacios. Il alaptez exclusiv, nu i-am dat nici macar ceai, i-as fi dat daca as fi gasit aici (ceai pt colici). I-am luat si eu baby gym insa se pliciseste f repede. Cel mai mult ii place in brate si plimbat, cum te opresti cum semnalizeaza. Si are aproape 7 kg frate....spatele meu e varza. Ma bate gandul sa-mi iau si eu un sling. Poate in felul asta reusesc sa mai fac cate ceva, macar sa pot manca linistita. Ma simt f obosita.
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/album/569175116TqcnJm
diana21 spune:
manumanu, intra pe www sling ro, e si dandusa acolo in poze cu pouch-ul ei
! gasesti si tips-uri pt. cum se utilizeaza.
Amalia spune:
Bertha saru mana, esti o dulce!
Am baiat mareeee, dau de baut, a facut 3 lunite!
Dandusa pup Raducu drag, la multe lunite si sa fie sanatos!

| Citat: |
| citat din mesajul lui bertha La multi ani, Luca Gabriel si Radu Ioan! ![]() ![]() Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze Cum s-a nascut Ioana |
pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Amalia spune:
Mirtha m-ai impresionat pana la lacrimi!
Sa-ti traiasca bunicuta si sa-i dea Dumnezeu muuulta sanatate! Cu o asa bunica si cu mama ta langa tine sa te ajute, te poti considera un om fericit si linistit!
Lor le duc si eu dorul cel mai mult..
...bunica mea s-a stins cand avea David 4 ani (ea avea 93 de ani) si am auzit din gura ei lucruri similare cu ce spune bunica ta. Si era femeie simpla, de la tara. De cate ori citesc asa ceva sau imi aduc aminte de ea si de mama mea, ma rog la Dumnezeu sa ma tina sanatoasa sa-mi cresc nepotii...pentru cel mai tare sufar ca nu le am alaturi acum, de cand am copiii...nu atat sa ma ajute fizic cu ei, ci un sfat, o vorba buna ( cu atat mai mult cu cat ne intelegeam atat de bine). Mama saraca, draga de ea, n-a apucat nici macar sa ma vada la facultate, darmite cu copii..
Uf, ce sa fac, am picat in butoiul cu melancolie...si asa as plange..
...da' nu pot, ca ma "miroase" David imediat si nu vreau sa-l dau peste cap.
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Mirtha Sa profiti de toate momentele ! Vor fi niste clipe neimaginat de bogat afectiv si spiritual. ![]() Eu m-am simtit extrem de ...sa zicem impresionata cind am constatat ca suntem toate patru generatiile in aceeasi camera. Am avut un sentiment puternic de : clan ! Sau mai bine spus de apartenenta la ceva foarte puternic. Pe mine m-a uimit bunica mea cu citeva afirmatii simple dar pe care bate constant moneda in cartile pe care tot le citesc zilele astea : cind alaptam ma uitam in ochii Evei dar nu zicem nimc. Bunica sta , sta se uita parca dadea sa zica ceva , parca nu ar fi zis , pina la urma isi ia inima in dinti si zice : "Auzi maica da" tu nu vobesti cu fata cind ii dai tzatza ??? ". Bineinteles ca ii vorbeam dar in momentul ala cred ca o faceam in gand. Ei i s-a luminat fata cind am inceput sa ii vorbesc Piticei : "Asa maica , asa sa ii vorbesti fetii ca ea stie ".La un moment dat , cind stateam toate patru in bucatarie , Eva la mine in brate , o tot pupaceam pe capul ei plin de par . Bunica observa si repede puncteaza : "Sa sti tu ca ea are simtzaminte din linsul asta al tau - traducere pupacitul pe cap !" La plecare : "Sa-i vorbeste mama , sa-i vorbesti tot timpul . Copilu" intelege tot . He , he ce iti mai vorbeam eu tie ! ". Si a plecat. Fiinta aceea mica si pipernicita cu ochi verzi si patrunzatori stia poate mai multe decit voi invata eu din toate cartile pe care le citesc acum. Ea a crescut 2 generatii si le-a crescut bine. Noi si genratiile ce vor veni , tind sa cred ca ne-am indepartat ceva cam mult ce acel ceva care ne invata instinctiv cum sa ne crestem puii bine. ![]()
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0 |
pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Mirtha spune:
Nu e exagerat 24-25 grade si trucul cu oala cred ca va functiona.
Stranutul nu indica raceala. Ci mai de graba nevoia de a-si elibera caile respiratorii - inclusiv nasucul - de diverse "obstacole" : mucisori , particule mai mari de praf etc.
Sper sa fie totul ok.
| citat din mesajul lui Ramo2007 In dormitor unde sta ea am 24-25 grade...ca sa aibe de unde sa scada.Am soba si nu pot avea temp. constanta...mai ales noaptea....ziua stau cu ochii pe termometru.Ok, nasuc infundat de la caldura, dar stranut?O sa pun o oala mai mare cu apa pe soba, am una mai mititica. Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 http://community.webshots.com/user/Ramona198080 |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Sorvint spune:
Mav minunat puiutul tau. Cred ca e o placere sa il asculti toata ziua. Abia astep sa creasca si porumbelul meu sa am astfel de discutii cu el.
ici pentru Sebi si Antonio
Mirtha e superba Eva,si cum se se uita ea la jucarioare,ce incantata este. Am vazut si eu ieri la farmacie un set de jucarioare pentru baita si am fost tentata sa iau dar am zis sa mai astept ca puisorul meu este inca prea micut pentru jucarioare.
Babyzapi imi pare rau ca i-au reaparut bubitele lui Raphael.
sa treaca. Apai nu credeam ca o sa am atatea batai de cap de la bubite.M-as fi asteptat la alte probleme dar nu la bubite. Eu sper sa treaca sigure la un moment dat. E bine ca pe puiutul meu nu il deranjeaza deloc,doar ma streseaza pe mine.
Ramo2007 imi pare rau ca nu i-a trecut raceala Sarei.Multa sanatate si sa se faca bine repede-repede.
Mirela_1 este groaznica experienta pe care ai avut-o. Ma bucur ca acum bebelina ta este bine.Nu te mai invinovati ca nu este bine nici pentru tine si nici pentru puiutul tau sa te simta stresata. Multa putere in continuare
Caterinas si noi ne luptam din pacate cu bubitele. Noi avem numai pe fata si cateva si in cap.I-au aparut la vreo trei zile dupa ce am venit de la maternitate si nici pana acum nu i-au trecut desi am facut tratament. Cred ca si noi o sa ajungem la dermatolog.Multa rabdare si incearca si cu tarate. Fac o piele tare fina bebeilor,desi la noi nu au trecut bubitele de la tarate.
Aseara am vazut si eu pentru prima data ce inseamna colicii si durerea de burtica. Imi era asa de mila de el saracul si era distrus de obosit si nu putea sa doarma. Se linistea putin si pe urma incepea sa planga. Cel mai bine era plimbat prin casa dar si asa mai plangea. Pana la urma a adormit pe la 12.30 la mine pe burtica si asa a dormit pana la vreo 3 cand s-a trezit. Astazi nu au mai fost probleme si sper sa nu se repete ca mi se rupe sufletul cand il vad cum se chinuie. Am vrut sa ii dau ceiut de colici si asa urat facea si se stramba si aproape ca ii venea sa vomite cand ii simtea gustul. EU nu i-am dat ceai pana acum si se vede ca nu e obisnuit. Si am asa grija cu ce mananc, parca as manca de regim. Pana acum nu am avut probleme si sper ca si intamplarea de aseara sa fie unicat.
Acum asteptam ora de baita, masajul,papatul si pe urma sper sa se culce si sa doarma ca sunt franta de oboseala. In dupa-masa asta am vrut si eu sa ma culc si tocmai atunci s-a trezit el.In afara de somnul de dimineata de la 8.30 pana pe la 11.00 in rest nu prea mai doarme ziua. Chiar daca adoarme se trezeste dupa un sfert de ora si nu se mai culca. Si e micut eu zic ca ar trebui sa doarma mult mai mult la numai sase saptamani.
Mirtha spune:
In timp se va regla si problema somnului. Adica intervalele se vor mari si chiar si plinsul va fi mai rar. Acum e icutz si vrea si el la mami ! Acolo e cald si bine !
09.12.2008 - 6.820 g ???? 

| citat din mesajul lui Darling_ Buna seara dragele mele, insfarsit reusesc sa intru si eu pe forum. V-am mai citit, sau am incercat sa citesc, uneori dau drumul la calculator si nu apuc sa mai citesc pt ca intervine ceva si tr sa ma ridic. Am citit ca unele dintre voi se plang de bebei prea somnolenti. Al meu e prea activ. Sunt atat de obosita, cred ca sunt aproape de depresie. Noaptea se trzeste chiar si din 2 in 2 ore cateodata. Media de de 3 ore totusi, iar in timpul zilei e jale. Mereu tr sa stau cu el, scanceste imediat daca e singur si nu doarme foarte mult. O jumatate de ora pe la 11, vreo 2 ore in jur de 3 si seara iar o juma de ora. Cred ca s-a obisnuit sa adoarma numai leganat. De multe ori se sperie cand doarme si se trezeste. Daca il infas doarme mai bine. Saptamana trecuta l-am cantarit, prima oara dupa ce implinise 10nzile si are 6.820. E un grasunel mancacios. Il alaptez exclusiv, nu i-am dat nici macar ceai, i-as fi dat daca as fi gasit aici (ceai pt colici). I-am luat si eu baby gym insa se pliciseste f repede. Cel mai mult ii place in brate si plimbat, cum te opresti cum semnalizeaza. Si are aproape 7 kg frate....spatele meu e varza. Ma bate gandul sa-mi iau si eu un sling. Poate in felul asta reusesc sa mai fac cate ceva, macar sa pot manca linistita. Ma simt f obosita. Adriana mamica de Eduard (09.12.2008) http://family.webshots.com/album/569175116TqcnJm |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Sorvint spune:
sa treci repede peste aceste momente de tristete.
[quote]citat din mesajul lui Amalia
Mirtha m-ai impresionat pana la lacrimi!
Sa-ti traiasca bunicuta si sa-i dea Dumnezeu muuulta sanatate! Cu o asa bunica si cu mama ta langa tine sa te ajute, te poti considera un om fericit si linistit!
Lor le duc si eu dorul cel mai mult..
...bunica mea s-a stins cand avea David 4 ani (ea avea 93 de ani) si am auzit din gura ei lucruri similare cu ce spune bunica ta. Si era femeie simpla, de la tara. De cate ori citesc asa ceva sau imi aduc aminte de ea si de mama mea, ma rog la Dumnezeu sa ma tina sanatoasa sa-mi cresc nepotii...pentru cel mai tare sufar ca nu le am alaturi acum, de cand am copiii...nu atat sa ma ajute fizic cu ei, ci un sfat, o vorba buna ( cu atat mai mult cu cat ne intelegeam atat de bine). Mama saraca, draga de ea, n-a apucat nici macar sa ma vada la facultate, darmite cu copii..
Uf, ce sa fac, am picat in butoiul cu melancolie...si asa as plange..
...da' nu pot, ca ma "miroase" David imediat si nu vreau sa-l dau peste cap.
Mirtha spune:
Daa...un pic mai tirziu. Puiul tau abia a trecut de prima luna. Dar mai tirziu...sigur va fi incantat.
Cu somnul problema la noi era ca de dormit , dormea dar ....nu legat.
Adica intervalele de somn adunate erau ok. numai ca nu dormea pe durate mari. In timp se mareste durata episoadelor de somn.
Pina atunci rabdare si nervi de otel !
| citat din mesajul lui Sorvint Mirtha e superba Eva,si cum se se uita ea la jucarioare,ce incantata este. Am vazut si eu ieri la farmacie un set de jucarioare pentru baita si am fost tentata sa iau dar am zis sa mai astept ca puisorul meu este inca prea micut pentru jucarioare. Si e micut eu zic ca ar trebui sa doarma mult mai mult la numai sase saptamani. Mamica fericita de Radu 19.12.2008 pozele mele |
Alina
mama de
Mirtha spune:
ufff...sper sa nu te fii intristat prea tare. Am ramas si eu imprsionata si asta m-a determinat sa va scriu.
Sanatate familiei Amalia ! Sa va bucurati de pui si cand va fi sa fie , sigur vei fi o bunica pe cinste !
| Citat: | ||||
| citat din mesajul lui Amalia Mirtha m-ai impresionat pana la lacrimi! Sa-ti traiasca bunicuta si sa-i dea Dumnezeu muuulta sanatate! Cu o asa bunica si cu mama ta langa tine sa te ajute, te poti considera un om fericit si linistit!![]() Lor le duc si eu dorul cel mai mult.. ...bunica mea s-a stins cand avea David 4 ani (ea avea 93 de ani) si am auzit din gura ei lucruri similare cu ce spune bunica ta. Si era femeie simpla, de la tara. De cate ori citesc asa ceva sau imi aduc aminte de ea si de mama mea, ma rog la Dumnezeu sa ma tina sanatoasa sa-mi cresc nepotii...pentru cel mai tare sufar ca nu le am alaturi acum, de cand am copiii...nu atat sa ma ajute fizic cu ei, ci un sfat, o vorba buna ( cu atat mai mult cu cat ne intelegeam atat de bine). Mama saraca, draga de ea, n-a apucat nici macar sa ma vada la facultate, darmite cu copii..Uf, ce sa fac, am picat in butoiul cu melancolie...si asa as plange.. ...da' nu pot, ca ma "miroase" David imediat si nu vreau sa-l dau peste cap.![]()
pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:) Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Alina
mama de

Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ei i s-a luminat fata cind am inceput sa ii vorbesc Piticei : "Asa maica , asa sa ii vorbesti fetii ca ea stie