Aveti casute in copaci pt. copii? Le folosesc?
Am postat aici cu gandul ca poate sunt mai multi "pe afara" care si-au construit in curte. Dar poate gresesc... va astept si de "acasa" cu povesti, eventual poze.
Ma intereseaza cum le-ati facut (detalii de baza), decorat, daca le folosesc copiii si cam pana la ce varsta ii tenteaza.
Multumesc.
P.S. Revin ca m-a ciufulit cineva pe alt subiect
. Nu caut casute "de expozitie", ba, din contra, cu cat mai ingenioase si "verzi" cu atat mai bine (noua ne facea tata la tara din crengi, pe pamant, cam asa:
http://en.espritcabane.com/cabins/forest-huts.php
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Tala spune:
Noi nu avem copaci suficient de mari in curte, dar o vom construi pe piloni, si asta pt ca atunci cand a intrat baietelul meu intr-o astfel de casuta...n-am mai putut sa-l scot de acolo. Din pacate sunt aproape convinsa ca nu va dura f mult pasiunea pt ea (asa cum se intampla cu orice jucarie), iar din cunostinte, copiii lor au renuntat la interes definitv pana la varsta de 9-10 ani. Probabil ca daca implici copilul in constructia ei (la noi va fi mai superficiala implicarea deoarece are 2 ani jumate doar) si daca are prieteni cu care sa o imparta in jocurile lor, poate swe merita.
Si, oricum ar fi, noi tot ii facem, de ce nu?
Bucurie!
Ramona J spune:
Avem si noi un copac in curte care s-ar fi pretat la asa ceva. Am gasit la biblioteca tot felul de carti cu idei bune, inclusiv planuri daca vreti sa construiti.
In cele din urma am gasit la un garage sale un play fort din ala din lemn care are si o constructie gen casuta atasata (de unde se dau si pe tobogan, plus ca are leagan si masa de picnic, loc de pus nisip sub asa-zisa "treehouse". Noi costa mult chestiile astea, dar a fost o ocazie si am luat-o pe nimica toata. Deci am renuntat la planul cu casuta.
Eu as zice sa verifici Craigslist in zona voastra, poate gasesti ceva. Materia prima e destul de scumpa, sa le cumperi de gata e si mai si. Multa lume le cumpara si apoi cind cresc copiii le vind ieftin, mai ales daca le demontezi tu. Asta ar fi o varianta mai ieftina si mai putin complicata decit sa construiesti de la zero.
Alexandru are noua ani si tot se joaca, eu zic ca merita sa le faci, mai ales ca ai tai sint mai mici.
In rest ignora sapunelile. Who cares?![]()
CRISMIR spune:
Da,si eu zic sa le faci copiilor daca ii pasioneaza...noi nu avem casa,daca am avea sigur i-as face...imi aduc aminte ca eu cu fratele meu cand eram mici eram tot prin copaci,visam la casute din astea
....ne si facusem ceva dar din bete si paturi...nu rezistau mult....era insa mare fan,si stiu ca eram destul de marisori...ne placea sa ne ascundem acolo
...cat despre sapuneli,hmmmm,vorba Ramonei,who cares?
copilasilor tai frumosi!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
ML spune:
Multumesc dragutelor!
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tala Din pacate sunt aproape convinsa ca nu va dura f mult pasiunea pt ea (asa cum se intampla cu orice jucarie), iar din cunostinte, copiii lor au renuntat la interes definitv pana la varsta de 9-10 ani. L-am intrebat si eu, mai demult, pe nepotul nostru, pana la ce varsta s-a jucat in ea si mi-a raspuns la fel... cam pana la 9 ani. Dar este singurul pe care l-am consultat Probabil ca daca implici copilul in constructia ei (la noi va fi mai superficiala implicarea deoarece are 2 ani jumate doar) si daca are prieteni cu care sa o imparta in jocurile lor, poate swe merita. Si, oricum ar fi, noi tot ii facem, de ce nu? Este o idee buna cu implicarea. La noi sunt doi (7 si 5 1/2 ani), se joaca impreuna, sunt singurii copii de pe drum. Bucurie! Hi, hi, multumesc Tala, si voua la fel! |
Take joy! (poze)
ML spune:
Coincidenta, Ramona, si noi avem la fel. Se joaca mult in ea, mai ales vara. Viseaza insa sa se catere in copac, sa-si care comori, sa-si ridice picnicelul cu scripeti, sa fie si un pic mai departe de casa...
Ei, barbatul vrea sa le faca el. Eu as opta pt. ce spui, cu demontatul...
Alexandru se joaca singur?
Ce dragut, Mirela! Uite, mi-ai dat idee, cand se mai incalzeste, pana ne apucam de casuta, o sa construim o sandrama
cu patura in curte, sustinuta in partea de sus de sfoara de rufe.
Ha, ha, cu paturile si betele imi amintesti de corturile tip cub, improvizate, de la Eforie din copilarie. Ce-i mai invidiam pe cortaci, ca veneam alba ca branza si plecam rosie ca racu'
!
Multumesc, zile frumoase si voua!
Take joy! (poze)
ML spune:
Stiu ca ai doi. Ma gandeam ca Ana e prea mica. Dar se vede ca trece timpul...
Take joy! (poze)