"Copyright" pe fotografiile proprii - cum se face?
Ma multumesc si cu un link, daca s-a mai discutat.
P.S. Fotografiile mele sunt pe Photobucket, daca asta are vreo importanta... (scuze, nu ma pricep)
Take joy! (poze)
Raspunsuri
musetto spune:
ML, ce ma bucur sa te vad din nou pe forum !
Ma intereseaza si pe mine subiectul asta, am pus niste fotografii tot pe photobucket si am vazut ca am vreo 60 de downloads, deci cineva a descarcat pozele mele fara sa imi spuna :( As putea sa le pun un watermark, dar daca e prea simplu, atunci poate fi usor sters, iar daca e mare, atunci nu mai poate fi vazuta poza bine. Nu stiu care e solutia, citeam undeva ca (inafara faptului in care nu te deranjeaza sa pui semnatura pe jumatate din poza), de fapt nu ai cum sa impiedici ca cineva sa isi insuseasca pozele tale, poate sa dea un print screen si tot o face...
Eu am pus niste poze facute cu film, nu cu digital, asa ca in cazul improbabil in care ar fi niste capodopere si cineva ar incerca sa faca bani cu ele, as putea oricand demonstra ca sunt ale mele (bineinteles daca as mai si afla ca face asta). Insa la cele digitale chiar nu stiu cum sa procedez. Poate are cineva vreo idee...
Editez ca sa rectific ca le-am pus pe webshots, nu pe photobucket (nu ca ar avea cine stie ce importanta).
musetto spune:
Uite si un link la un tutorial simplu despre cum sa faci un watermark, in caz ca te intereseaza asta:
http://www.hypergurl.com/watermark.html
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musetto ...de fapt nu ai cum sa impiedici ca cineva sa isi insuseasca pozele tale, poate sa dea un print screen si tot o face... La cat ma pricep, imi inchipuiam ca se poate sterge in Photoshop . Editez ca sa rectific ca le-am pus pe webshots, nu pe photobucket (nu ca ar avea cine stie ce importanta). Inainte sa intreb aici, am incercat sa aflu de pe Google si cred ca daca le ai pe Flickr se poate face ceva, dar n-am citit cu atentie. De asta ma gandeam ca nu toate siturile de gazduire a fotografiilor ofera serviciul. |
Take joy! (poze)
musetto spune:
E adevarat, unele site-uri probabil ca iti ofera posibilitatea sa interzici download-ul. Ce voiam eu sa spun e ca pana si in cazurile astea, cineva care vrea neaparat poza ta, poate sa dea printscreen si printeaza tot ce apare pe ecran, inclusiv poza. Adica, daca poza ta poate fi vazuta pe un ecran de calculator, poate fi si copiata. Daca ii pui un watermark cat jumatate din ea (cel putin), e mai greu sa il stearga cineva, la cat timp ii ia, mai bine se lasa pagubas.
Inca ceva: e posibil sa nu fi inteles exact intrebarea ta: vrei doar copyright, fara garantia ca cineva poate sa iti fure pozele? In cazul asta, cred ca multe site-uri asigura copyright pe pozele facute de tine. Daca insa vrei sa te asiguri ca nu le copiaza nimeni... e mai greu (eu la asta am incercat sa raspund mai sus). Succes si daca gasesti o solutie la problema, scrie si aici.
ML spune:
Ai inteles bine, nu vreau sa le ia. Pare mult prea complicat (nu ma asteptam), cred ca renunt. Multumesc mult pt. raspunsuri, chiar daca nu ne-am dumirit .
Take joy! (poze)
irina.c. spune:
ca sa eviti sa ti le "fure" cineva poti face doua lucruri - intai le micsorezi , astfel incat sa nu se poata face mare lucru cu ele, si apoi scrii pe ele numele tau, sau altceva (folosesti un program de editare).am blog
Annie80 spune:
dar poti sa-ti faci albumele unlisted, sau private, si trimiti link numai la cine vrei....cred ca photobucketul are optiunea asta
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Ayla21 spune:
Pe piczo.com setezi sa nu se poata face click dreapta, nu se deschid pozele in new tab si nu se poate da save sau download. dar, cum mi-au spus si mie fetele, un print screen tot se poate face de pe orice (chiar si clip video).
_
I love you so much my tiny princess