B la purtare........

B la purtare........ | Autor: Miki8

Link direct la acest mesaj

Am in minte, proaspat, ce discutii a generat subiectul lui simali - Sint exagera? -. Din seria acelorasi framantari eterne de parinte avind ca spatiu de desfasurare zona intre, am facut prea mult si am facut prea putin, iata ce subiect am.Sint si acum panicata. Ma duc sa iau copilul ieri de la scoala si-mi spune pedagoga ca a facut la ore o prostie.Trag aer in piept, am rabdare pina iesim si il intreb ce a facut. In timpul orei un coleg i-a trimis un biletel pe care a scris tot felul de prostii, mai exact cuvinte obscene, toata gama.El i-a raspuns aproape la fel, a scis unul singur de multe ori, si i-a prins invatatoarea. Ma supar, nu mai vorbim pina acasa, ii spun ca nu va avea voie la calc si la TV, in fine... Ajunsi acasa mai tirziu, il intreb daca i-a dat carnetul cu mediile. Mi-l da, ma uit, FB pe linie, la purtare B.Ma fac verde.Am in minte ce era pe vremea mea nota scazuta la purtare.Mentionez ca el este genul de copil dinamic, cu reactie rapida, care se plictiseste daca ce e in jurul lui are alt ritm.Din acest motiv, sta singur in banca fiindca vorbea cu colegul, la ora de sport, face un pas in plus sau in minus si doamna, cu care am stat de vorba si care mi-a spus ca e obisnuita numai cu copii care fac performanta, nu e multumita, singur in banca fiind, la ora de desen il mai striga in soapta pe nu stiu ce coleg, chestii din astea.Eu nu vad in ele ceva iesit din comun. Sigur ca as vrea sa poata avea, cit de cit un autocontrol, dar.... are 8 ani. La invatatura nu aveam probleme. Spuneti voi, ce sa fac?

Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miki8
[Sigur ca as vrea sa poata avea, cit de cit un autocontrol, dar.... are 8 ani. La invatatura nu aveam probleme. Spuneti voi, ce sa fac?
Miki

Cred ca regasesti raspunsul chiar in cele citate din propria intrebare (si raspuns).
Nazbatii ale copilariei.... noi nu am fost elevi ? si nu cred ca eram chiar "perfecti" la scoala si in comportament...
Totusi cred ca si invatatoarea a fost cam dura la calificativ (banuiesc ca e prima abatere mai "grava", in prima faza mai oportuna vedeam o discutie cu parintii si copilul, in care sa i se explice ce si cum ).
Evident ca orice parinte isi pedepseste copilul, dar totul...e sa nu EXAGEREZI!!! pentru ca nu are decat 8 ani ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu zic sa vorbesti cu invatatoarea, daca e doar pentru comportamentele descrise, nu merita B la purtare (crede-ma, am 18 ani de invatamant in spate si fffff rar am pus B la purtare)
Cere pe un ton politicos dar ferm sa iti explice ce a stat la luarea deciziei de a-i scadea nota la purtare. Daca iti zice iar de performanti, adu-i aminte ca preda la o scoala normala, cu copii normali si nu la Deva, centru de performanta pentru gimnasti!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miki8
Din acest motiv, sta singur in banca fiindca vorbea cu colegul, la ora de sport, face un pas in plus sau in minus si doamna, cu care am stat de vorba si care mi-a spus ca e obisnuita numai cu copii care fac performanta, nu e multumita, singur in banca fiind, la ora de desen il mai striga in soapta pe nu stiu ce coleg, chestii din astea.Eu nu vad in ele ceva iesit din comun.

Eu nu m-as grabi sa acuz invatatoarea pana n-as avea o discutie cu ea, sa inteleg cum a gandit. Totusi spui ca deranjeaza orele, deci este posibil ca in raport cu ceilalti colegi calificativul lui corect chiar sa fie B.

Dar acest lucru nu-l vei afla pe forum, ci doar discutand cu invatatoarea respectiva. Ea a pus calificativul, ea poate sa-l justifice, este posibil ca argumentele tale de mai sus sa nu fie cele mai reprezentative pentru decizia ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

daca o invatatoare da B la purtare unui copil de 8 ani, pentruca nu are suficient autocontrol, acea persoana nu se poate numi pedagog!

e un copil de 8 ani! nu unul mare care sfideaza, vb murdar, este impertinent...

gresala grava a invatatoarei este ca nu te-a informat din vreme despre faptul ca vrea sa-i puna B la purtare! asa ceva nu se face! scaderea notei la purtare nu-l va ajuta sa se indrepte sau sa aiba mai mult autocontrol, din contra....

un invatator destul de istet, stie sa lucreze cu orice fel de copil....ca doar nu sunt toti pe acelasi calapod...
ce-o fi asa de greu pentru unii invatatori sa gaseasca solutii in a-i determina pe copii sa fie atenti la ore...nu sa stea smirna in banca, fara sa miste, fara sa respire, ci doar sa le capteze atentia...sa aiba toleranta fata de cei mai dinamici/energici.

mie sila de sistemul de invatamant din Ro, am avut atatea nemultumiri si discutii cu invatatorii copiilor, incat mi s-a acrit. nu toti sunt la fel, nu generalizez, doar ca atunci cand intalnesti idioti care se cred din rasa superioara si te trateaza ca pe un sclav....ti se acreste si de la ciocolata!

Miki8, sfatul meu este sa mergi cat mai degraba sa vb cu invatatoarea, in particular. acum e vineri, dar de luni incolo o poti astepta la scoala. nu lasa lucrurile asa!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

~ Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie~
Jean de la Bruyere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici mie nu mi se pare normal ca pentru atata lucru sa se dea B la purtare. Pai daca batea toata clasa si eventual punea piedica si invatatoarei cat ii mai dadea? Sa fim seriosi, nu stateam smirna nici la facultate!

Daca nu stie sa capteze atentia copilului e vina ei, nu a lui! Singura "greseala" e biletelul cu cuvinte obscene. Putea sa-l "laude" ca l-a scris corect sau sa-i dea nota proasta la romana daca l-a scris gresit si eventual un alt cuvant (frumos) sa-l scrie de tot atatea ori pe biletele, pentru toti copiii din clasa!

Mergi luni si vorbeste cu invatatoarea. Chiar daca nu mai poate modifica media din catalog, tot va trebui sa-i faci cunoscuta parerea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

daca o invatatoare da B la purtare unui copil de 8 ani, pentruca nu are suficient autocontrol, acea persoana nu se poate numi pedagog!

e un copil de 8 ani! nu unul mare care sfideaza, vb murdar, este impertinent...

Exact! E absolut ridicol, imi aminteste de practicile comuniste, cine nu dadea salam, lua premiul II in clasa I, ceva in genul asta.

8 ani si are nota mica la purtare?!?! Ai spus: "Am in minte ce insemna nota scazuta la purtare pe vremea mea" - Exact la asta cred ca ne raportam cu totii, se punea problema de la liceu in sus, pt. absente nemotivate foarte multe, pt. comportament ultra-deviant etc.

Oare dna invatatoare la ce se raporteaza? In cazul unui piticut de 8 ani?

Ridicol, cred ca mai degraba vrea sa-ti transmita tie un mesaj, nu copilului, iar daca era de buna credinta, te chema la scoala sa-ti explice de ce e nevoita sa ia o masura asa de drastica de ex., nu sa te loveasca direct cu parul in cap.
Cred ca are cu tine ceva de impartit, ca mama..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Miki8,
piticul meu exact la fel , foarte bine la invatatura dar vorbeste cu colegii, se repede cand e ceva de facut, vrea sa afle parerea tuturor. Din fericire nu avem probleme cu vorbitul urat pentru ca nu este ceva tolerat sau intalnit la scoala unde merge. Tot anul trecut a primit avertismente pentru vorbit. Am vorbit cu profesoara si i-am spus ca am discutat acasa si am hotarat sa nu se uite la tv in seara in care a primit avertisment. Profesoara mi-a zis sa las copilul in pace pentru ca avertismentul e destul, copilul e foarte 'sociabil' dar atat timp cat este politicos, atent cu ceilalti, are rezultate bune la scoala si nu deranjeaza orele este ok.

Desi cred ca piticul tau se poarta normal pentru varsta lui, nu stiu daca e cazul sa ceri modificarea notei la purtare. Noi nu avem calificative la purtare cum sunt la invatatura, dar profesoara face niste comentarii legate de purtare pe raport. Si scrie ca piticul vorbeste , ca trebuie sa fie putin mai atent, etc. Nu pot sa o contrazic, ca are dreptate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si al meu tot asa, mai putin cu biletele cu cuvinte naspa, ca astia fac mare circ pt cuvinte d'astea, sunt no-no. In rest, vorbeste cu colegii, rade, se distreaza in ore. Si are minus la listening (ascultare). In rest aproape peste tot are plus. Eu nu imi fac griji. Ma cam oftic ca ii pune minus la ascultare, dar sunt constienta ca nu asculta, deci merita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bird si invatatoarea noastra tot asa a zis. Ca Matthew e f. sociabil si nu e nici o problema. Ramane cu minusul ala insa si nu cred ca se va imbunatati nici la anul (el implineste 7 ani peste 3 saptamani) :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miki8 spune:

Fetelor, cu invatatoarea am vorbit exact cu o zi inainte de acest incident. Tocmai,ca,mi-a spui ca e mai atent in ore, nu mi-a zis ca ar fi ceva in neregula. Am discutat despre un test de evaluare la romana la care la fel i-a dat B pt ca a uitat sa puna semnul exclamarii undeva si pt ca a facut o cacofonie.Mentionez ca ei n-au invata nimic de cacofonii la scoala.Stia de acasa dar nu si-a dat seama. Adica pt ea nu a contat faptul ca dificultatea testului(fiindca era foarte greu), lui,nu i-a pus nicio problema ci aceste amanunte, care, sigur, sint si ele importante.Deci, nici vorba de vreun avertisment macar legat de comportament. Pt chestia cu biletelui eu l-am pedepsit, eu nu l-am auzit vreodata vorbind asa, nici alte atentionari de la scoala sau din alta parte nu am avut.Deci.....
Miki

Mergi la inceput