Divortul a doi romani in strainatate- cum?

Divortul a doi romani in strainatate- cum? | Autor: Gabriela T

Link direct la acest mesaj

Buna, Marius! Sunt hotarata sa divortez de sotul meu, cu care sunt casatorita de 12 ani. Avem un copil de 4 ani si locuim toti in strainatate (Olanda). Amindoi suntem romani si avem un apartament in Bucuresti (luat cu credit ipotecar) + o casa in Olanda (tot prin credit); la ambele inca platim rate. Eu inca nu lucrez, dar intentionez ca in maxim 6 luni sa ma angajez. La apartament am contribuit si eu; la casa- nu.
1. Unde trebuie sa depun cererea de divort? Se poate la ambasada Romaniei sau trebuie sa venim in tara? (suntem cetateni romani)
2. Copilul va primi pensie alimentara in Olanda sau in tara? Cui trebuie sa ma adresez?
3. La partaj, am vreun drept asupra casei, avind in vedere ca nu am contribuit la plata ratelor?
4. Daca divortul se face prin acordul ambelor parti, e mai rapid?

Multumesc,
Gabriela.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

buna
1.asupra cererii de div se poate pronunta jud. in circumscriptia careia se afla cel din urma dom comun al sotilor, dom paratului sau dom reclam cand dom paratului nu este in tara. Cred ca de preferat este sa depuneti in RO. cred ca ajung mai scump acolo avocatii..
2.Cererea de pensie alim se va face tot in Ro, instanta urmand a se pronunta aici. Daca sotul are loc de munca acolo, da, se poate primi in Olanda.
3. La partaj nu conteaza daca nu ai contrib la plata ratelor. Atata timp cat e luat in timpul casat e bun comun. In mod normal ai dreptul la 50% din casa..
4. NU puteti face div. prin acord intrucat aveti copil minor. Se poate doar daca aveti min. 1 an casatorie si nu aveti copii minori. Dar se poate face din culpa amandurora eventual, va intelegeti asupra partajului si a pensiei alim. si totul sa va termina mai repede. Inca ceva, se va efectua si o ancheta sociala acolo unde domiciliaza minorul.

www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank"> my page

Cristina si Alessia Stefana
Craciun 2008
Ianuarie 2009
Hainute pe comanda

Shopping pt.copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1.In tara (macar reclamantul).
2.Copilul va primi pensia de intretinere la domiciliul sau stabilit de instanta.
3.Daca a fost obtinuta in timpul casatoriei - da.
4.Nu exista procedura simplificata de divort cu minor, dar daca ambele parti admit ca este imposibila continuarea casatoriei si nu exista neintelegeri privind incredintarea minorului, partaj etc dureaza mult mai putin.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Acuma vad ca s-a raspuns .

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput