despre toxoplasmoza

despre toxoplasmoza | Autor: maxxx243

Link direct la acest mesaj

Ciao all,
Sotia e insarcinata in 2 luni si in urma unei analize de sange ptr toxoplasmoza care a avut valori de 35,6 la IGG ,deci pozitiv, ne-a fost recomandat sa facem intrerupere de sarcina.puteti sa ne ajutati cu alte pareri ???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

nu va grabiti cu intreruperea!! IGM-ul cum este? Igg-ul arata ca A AVUT boala...e adevarat ca un IGG mare ( nu stiu daca acesta de 35 e mare sau nu ) poate indica faptul ca totusi infectia a fost recenta dar...daca ar fi IGM-ul negativ ar fi super.

nu merge cautarea acum pe forum, dar dupa ora 16, daca folosesti optiunea de cautare, sunt o gramada de subiecte pe forum, la Odiseea sarcinii, despre toxoplasmoza. Nu va grabiti!

Mami de fetita si de baietel 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maxxx243 spune:

mersi de parerea ta, nu stim inca igm-ul,maine suntem programati la clinica de infectioase Tg-Mures si vom vedea mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Uite explicatiile de pe foaia mea de analiza la Toxo IgG.

<4 negativ; absenta imunitatii
>4 - <8 echivoc; se recomanda repetarea recoltarii
> 8 - <300 imunitate veche sau debut al seroconversiei
> 300 seroconversie recenta sau persistenta a unui nivel ridicat, mai vechi. Pentru evidentierea seroconversiei se recomanda efectuarea
testului in dinamica pe seruri recoltate la intervale de 3 saptamani.

Daca IgM e negativ, faptul ca sotia ta are 35 la IgG nu inseamna decat ca a fost expusa si a capatat imunitate.

Sanatate maxima! Si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Si eu am si am avut demult Igm negativ si Igg poztiv. Inseamna ca acum nu am boala, am avut-o candva si acum am anticorpi. Daca Igm e negativ sa nici nu va treaca prin cap sa faceti avort. Ca si cand ai avut varicela: normal ca ai Igg, adica anticorpi pozitivi pt toata viata. Asta nu face decat sa te protejeze sa nu mai faci boala niciodata.
Ce medic vi-a spus prostia asta cu avortul? Sotia va ramane toata viata cu anticorpi anti toxoplasma, ceea ce e f bine.
Iar valorile analizelor si intervalele difera de la laborator la laborator.

Maya 32+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si eu am avut IGg pozitiv si IGm negativ. Doctorita mi-a dat 6 pastile de antibiotic (Azitrox-cred) pentru mai multa siguranta. Am nascut o fetita perfecta. Eu zic sa nu va grabiti si sa mai consultati si alt medic. Mult noroc!

Mergi la inceput