fumatul in timpul alaptarii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Chiar nu am timp de polemici fara rost, am lucruri mai bune de facut.
mamica respectiva poate sa se abtina de la fumat. Dovada ca a rezistat in timpul sarcinii, acum ea trebuie sustinuta sa nu se reapuce de un viciu atat de nociv pentru ea si pentru copil. nimeni NU A INCURAJAT-O SA DEA LAPTE PRAF, asa ca ex cu lll sunt inutile.

De unde stii tu ca POATE? Crezi ca e asa simplu pentru toata lumea? Daca ar fi asa usor, n-ar mai fuma nici o mamica. E mult mai subtila si profunda dependenta de nicotina, nu e chiar asa usor sa te lasi. Si agresivitatea ta nu ajuta la nimic, crede-ma!

Mergi la inceput

Citat:
Dovada ca a rezistat in timpul sarcinii, acum ea trebuie sustinuta sa nu se reapuce de un viciu atat de nociv pentru ea si pentru copil. nimeni NU A INCURAJAT-O SA DEA LAPTE PRAF, asa ca ex cu lll sunt inutile.
--------------------------------------------------------------------------------

Nu a incurajat-o nimeni, insa acolo va ajunge daca ii mai scrii pe tonul asta. Nu e o criminala daca mai fumeaza din cand in cand. Tu ai idee cata nicotina ajunge in lapte de vorbesti asa? Ai citit studii facute de medici sau doar cu dl. Google ne dai peste bot aici?
Stii de ce intervin la subiectul asta? Pentru ca ma enerveaza agresivitatea cu care ii vorbesti acestei mame. Si pentru ca am cateva prietene care si=au intarcat copiii la o luna, doua pentru ca se simteau mult prea vinovate ca fumau. Ei bine, eu asta sustin. Decat sa se ajunga acolo, cand se stie cat de important e laptele matern, mai bine mai fumeaza uneori. S-a demonstrat ca beneficiile alaptatului sunt mai presus decat efectele adverse ale infimelor cantitati de nicotina din lapta.
By the way, dupa ce te lasi de fumat, dureaza pana la sase luni pana cand nicotina (toata) iese din sange. Asa ca, cine s-a lasat de fumat chiar la inceputul sarcinii, nu l-a ferit de tot pe bebe de nicotina, prezenta inca in organsim. Nu zic ca nu e bine ca a facut-o si atunci, insa se putea SI MAI BINE, sa se lase de fumat cu jumatate de an inainte de sarcina. In caz ca vrei linkuri care sa demonstreze cele spuse de mine, spune-mi si le caut. Le am salvate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Citat:
Comparatia cu africancele mis e pare dusa la extrem. E drept isi cresc foarte natural copii dar nu cred ca trebuie sa luam si ce e rau de la ele. Tu ai avea curajul de a ii oferi copilului tau un san transpirat si nespalat?

Si ce e rau la ele daca zici ca isi cresc copii natural?

Draga mea , am inteles perfect ce ai vrut sa zici, era vorba despre faptul ca ele, care isi cresc copiii natural, ii alapteaza chiar si transpirate, la munca fiind. Da? Nu asta ai zis? Iar eu te intrebam ce e rau in asta.
A, si nu mi-ai raspuns la intrebarea mea legata de mirosul care se dezvolta in uterul mamei.

Citat:
Diana, dupa ce mai studiezi un pic semantica o sa putem purta un dialog. Poate atunci o sa interpretezi corect ce zic.

Iubita mea, dupa doua licente (limba si literatura romana si limba si literatura engleza) nu cred ca mai am nevoie de "meditatii".

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004)
si a bebelushului Tudorel (27.10.2008)

Dialoguri strumfesti

Diana cu acest raspuns ar trebui incheiata aceasta polemica: amandoua avem bebelusi de aceiasi varsta din timpul carora furam acum cu o discutie fara rost.

1. Exemplul cu africancele: foarte frumos cu toate ar trebui alaptam la cerere si sa acordam mai multa atasare copiilor nostrii, dar e un exemplu demn de urmat in anumite limite. Ce rau la ele? evident lipsa unui minim de igiena care poate fi evitata in cazul nostru.

2. Mirosul> Intr-adevar bebelusul isi dezvolta cumva mirosul mamemi inca din burtica. Ce miroase? se pare ca lichidul amniotic.
Uite ce zice situl discovery
http://health.discovery.com/centers/infant-toddler/development/senses_02.html
Cum se face altfel ca isi recunoaste mama la nastere?

nu am avut timp sa caut si alte linkuri...nu am reinventat apa calda, am citit despre asta in niste studii, plus am atins subiectul cu doctori pediatrii si consultanti de lactatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Diana,
chiar e ultimul meu raspuns aici:

Stiu ce inseamna dependenta de nicotina: am fumat 13 ani si atat de mult imi doream sa fumez ca nu am incercat sa ma las niciodata pana in momentul in care am ramas insarcinata.

Da probabil corpul meu inca mai avea nicotina atunci cand am depistat sarcina...crede-ma regret asta foarte mult, insa nu pot decat sa sper ca totul va fi bine daca ma voi tine in continuare departe de tigari.

Nu am vrut sa fiu agresiva, daca am fost insa nu am fost cu Iry ci cu persoane ca tine care au decis sa atace direct fara sens mesajele mele.

Si tu ai zis, nicotina ramane inca 6 luni, la iry au trecut 9 luni, deci nu mai are neam de nicotina in organism...hai sa fim constructive si sa o ajutam sa razbata, sa reziste tentatiei de afuma. Hai sa facem asta pentru ea si pentru copilul ei.

Mergi la inceput

Citat:
Nu am vrut sa fiu agresiva, daca am fost insa nu am fost cu Iry ci cu persoane ca tine care au decis sa atace direct fara sens mesajele mele.

Nu am avut nici cea mai mica intentie sa te atac. Eram doar curioasa cum se dezvolta mirosul in uter si de ce e rau ca africancele (si, probabil ca si multe femei din generatia bunicii mele ) alaptau pe camp, dupa o zi de dat la coasa.
Ok, de acord cu tine sa o ajutam pe iry sa nu se reapuce de fumat. Daca a rezistat noua luni, bravo ei! Atunci chiar e pacat.
Insa e bine sa nu vedem totul in alb si ngreu pt. ca sunt sigura ca acest subiect este citit de zeci de mamici care mai fumeaza din cand in cand si cred ca, in acest caz, sunt utile si nuantele de gri.

...........

Bebelusul isi recunoaste mama dupa voce, iar mirosul se invata in primele zile; la nou-nascuti este singurul simt care functioneaza perfect ina din prima clipa. De aia se si recomanda ca imediat dupa nastere bebele sa fie pus pe burta mamei, pentru a-i invata cat mai repede mirosul ! In burta i se dezvolta gustul pt. ca bea lichid amniotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Diana cu acest raspuns ar trebui incheiata aceasta polemica: amandoua avem bebelusi de aceiasi varsta din timpul carora furam acum cu o discutie fara rost.

1. Exemplul cu africancele: foarte frumos cu toate ar trebui alaptam la cerere si sa acordam mai multa atasare copiilor nostrii, dar e un exemplu demn de urmat in anumite limite. Ce rau la ele? evident lipsa unui minim de igiena care poate fi evitata in cazul nostru.

2. Mirosul> Intr-adevar bebelusul isi dezvolta cumva mirosul mamemi inca din burtica. Ce miroase? se pare ca lichidul amniotic.
Uite ce zice situl discovery
http://health.discovery.com/centers/infant-toddler/development/senses_02.html
Cum se face altfel ca isi recunoaste mama la nastere?

nu am avut timp sa caut si alte linkuri...nu am reinventat apa calda, am citit despre asta in niste studii, plus am atins subiectul cu doctori pediatrii si consultanti de lactatie.

Hai sa-ti demontez eu mitul...daca ai alaptat la cerere inseamna ca ai alaptat si prin locuri mai neconventionale...ca de exemplu avion, eu asa am facut, evident ca nu am avut cum sa imi spal sanul in avion la fiecare scos si bagat in guritza bebelusului agitat ar fi insemnat sa stau doar eu la wc...si cu totii stim ce spatiu mic este in avion si cate lume asteapta la wc-ul ala...apoi in parc, am 3 copii fara bona, cu sotul toata ziua la job, fara socrii in aceasi tara, fara parinti aproape(stau in Romania)...cum as putea sa nu o iau razna fara sa mai ies din casa, cu tot cu copiii dupa mine dar macar ies, cum as putea sa mai iau un lapte, o paine, ca sa nu murim de foame pana vine consortul...asta e, ies cu toata gasca, alaptez sub un poncho, dar evident ca dupa dusul facut inainte sa plec, unde altundeva as putea sa spal sanul, in parc?

Parerea mea e ca nu trebuie sa cadem in extreme, cam asta ar fi ideea si poliloghia de mai sus.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

si eu, spre rusinea mea, am fumat cand alaptam... Ma consolez insa cu gandul ca nu am alaptat decat doua luni (mi s-a "umflat" o masea si a fost musai sa iau antibiotic) si nu depaseam 3 tigari pe zi. Da, dupa ce n-am mai alptat, intr-adevar s-au inmultit... dar niciodata mai mult de 8-10 pe zi.

As avea insa un sfat, daca imi permiti : Orice ar face sau zice cumnata ta, gandeste-te ca nu are nici un drept sa-ti strice starea care se transmite oricum la bb si n-o lasa! Pur si simplu incearca sa ignori (cu zambetul pe buze si cu gandul la comoara ta!) tot ce zice sau face! Fumeaza-ti si tigara de rigoare, daca nu poti si nu poti sa renunti... Dar incearca sa nu fii incarcata cu energie negativa cand stai cu bb!

Aveti grija de voi! Doar voi contati, pe moment! Mai tarziu ... mai e pana atunci!

Mergi la inceput

Citat:
Ma consolez insa cu gandul ca nu am alaptat decat doua luni (mi s-a "umflat" o masea si a fost musai sa iau antibiotic)

Pacat ca renuntat din cauza antibioticului. Si eu am luat antibiotic de doua ori pana acum pentru o infectie urinara. Augmetinul este permis in alaptare si nu e singurul. Nu vreau sa te supar , am vrut doar sa subliniez ca se poate alapta chiar si sub tratament.

Mergi la inceput

cititi aici

http://www.stop-smoking-tips.com/smoking-breastfeeding.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iry282000 spune:

Fetelor,va spun cu mandrie ca inca nu m-am apucat de fumat! Tin sa va multumesc pt sfaturi si pt cat de convingatoare ati putut fi.

Mergi la inceput