Urgent ,va rog,ajutati-ma!
Buna seara,
nu stiu daca s-a mai scris despre ce ma intereseaza pe mine si nu mai am nici rabdarea de a cauta.
Tatal meu,a fost operat acum 3 saptamani (6 ian)de colectist si a avut dren pe ficat ptr a se elimina si o infectie (microabcese hepatice).
Dupa aceasta operatie a aparut lipsa pofeti de mancare, vertijuri,o stare generala de moleseala.
Ceea ce vreau eu sa stiu e :ESTE SAU SUNT NORMALE ACESTE STARI?
De ce nu mananca? I-am cumparat Peritol..dincolo de faptul ca doarme mai mult de la el, nu vad nici o schimbare in apetit.
Uneori mai transpira... dar nu face febra.Consuma foarte mult lichid (in speta apa chioara plata ).
Va rog, va rog,ajutati-ma cu un sfat. Ce pot face? Cum il pot ajuta? Mentionez ca e in varsta,are 69 ani.Dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa manance.
Ce as putea sa-i dau sa i se deschida pofta de mancare?
De ex. azi a mancat jumatate de biscuit, o lingura branza vaci si 4 linguri de lapte cu fidea. Nu se poate trai si reveni dupa operatie cu asa ceva .
Va multumesc ptr orice sfat dat !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
Raspunsuri
maru spune:
gabriela, eu m-am operat in 8 mai, laparoscopic de colecist si zic eu ca nu sunt normale simptomele care le descrii tu. La mine nu au fost complicatii, mi s-a recomandat sa mananc supe, iaurturi pentru vreo 3 zile, sa incerc treptat treptat sa mananc normal, fara excese de grasimi si alte cele.
Poate o ecografie ar fi o solutie buna? o analiza la singe,s a se vada ce e deficitar in organism
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
gabriella1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru gabriela, eu m-am operat in 8 mai, laparoscopic de colecist si zic eu ca nu sunt normale simptomele care le descrii tu. La mine nu au fost complicatii, mi s-a recomandat sa mananc supe, iaurturi pentru vreo 3 zile, sa incerc treptat treptat sa mananc normal, fara excese de grasimi si alte cele. Poate o ecografie ar fi o solutie buna? o analiza la singe,s a se vada ce e deficitar in organism Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita! Doamne'ajuta! POZE POZE2 http://maru-incotro.blogspot.com/ |
inainte de a fi externat i s-au repetat analizele si i s-a facut si echo.Totul parea normal.
Dar eu nu stiu ce sa mai zic.
Multumesc de raspuns !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
nikole spune:
Gabriella avand in vedere varsta inaintata, poate dureaza mai mult pana isi revine.
Acum un an bunica mea s-a operat laparoscopic de colecist.O sapt. dupa operatie a stat in spital, s-a simtit f rau, si medicul la 3 zile de la operatie, a hotarat sa o tina sub observatie inca cateva zile.
Dupa o sapt i-a dat drumul acasa, unde a stat mai mult in pat, apatica, a baut zilnic supe crema cu cana, si ceaiuri, nu stiu exact ce anume.
Abia dupa doua saptamani(tin minte ca sunam acasa, si abia vb. sarmana bica...) a inceput sa manance iaurt, branza de vaci, dar f putin ca spunea ca i se face rau, se simte greoaie si ii vine sa verse, plus ca manca fortat, nu a avea apetit absolut deloc, manca ptr ca se simtea f slabita, s-a uscat vazand cu ochii.
Cam la o luna a inceput sa reintre in normal, dar regim alimentar a tinut 6 luni.
Acum dupa un an si un pic este fff bine. S-a ingrasat , mananca mai de toate dar cu f mare masura, si este super ok.
Are 72 de ani.
eu cred ca depinde de la persoana la persoana cat de repde se recupereaza, mai ales la varsta lor(parinti, bunici)
Cum se simte acum?si-a mai revenit?mananca mai des, mai bine?
eventual...inapoi la medic,tot acolo e solutia, daca de la sine nu isi revine.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
anyella spune:
Gabriela,am citit ca e vorba de un neoplasm.Nu ceda.In prima faza e shocul mare.Dar trebuie urmati toti pasii:tomograf sa vezi cit de extins este apoi tratamentul:chimio,radioterapie.Alimentatie clar fara carne.
Si cancerul tratat corespunzator(depinde de faza) poate intra in remisie,dupa ani.Urmeaza exact ceea ce ti se spune.Aici nu exista abateri de genul: a poftit si el ceva.Sper din tot sufletul sa nu fie extins.Te sarut,il am pe tata de 76 de ani operat de neoplasm acum doi ani.Urmeaza cu strictete ceea ce i se spune.Are o vointa de fier.E din neam de longevivi,bunica s-a stins la 90 de ani.Pretiosul meu as vrea sa traiasca macar o suta :)).
Sanatate,tatalui tau.
Tashi