nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noce spune:

In mare am fost multumita. Nu mi-a placut ca mi-a pus perfuzie cu oxitocina ca sa-mi grabeasca nasterea. Doare rau. Travaliul meu a evoluat f bine pana sa vina ea (dilatatie 8). Daca m-ar fi lasat sa continuu dilatatia natural in cel mult o ora eram gata. Dar cu perfuzie si ruperea apei de catre dr am nascut in juma de ora, dar acea juma de ora a durut.

Eu o intrebasem la cabinet de oxitocina si ea mi-a zis ca pune la fiecare nastere. De asemenea, face epiziotomie la toata lumea, desi afara rata epiziotomiilor e de 10-15% pe spital.

In rest, m-am refacut foarte bine, n-am avut dureri dupa nastere, cusatura nici nu se vede.

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanas_mic spune:

Buna fetelor! Am o intrebare pentru mamicile care au nascut...la nasterea normala, cate moase sunt si cam spre ce suma sa ma orientez in privinta lor? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreiutzu spune:

Multumesc pentru raspuns Noce. Si la prima nastere mi-au pus perfuzie cu oxitocina, deci pot spune ca stiu la ce sa ma astept....desi nu e usor deloc. Cat despre epiziotomie si eu as prefera sa nu se faca "din oficiu"...dar la noi nu cred ca sunt multe cazuri in care sa nu se intample asta. In final sa ajungem sanatoase la termen si bebe sa fie sanatos si cuminte.

24+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui noce

In mare am fost multumita. Nu mi-a placut ca mi-a pus perfuzie cu oxitocina ca sa-mi grabeasca nasterea. Doare rau. Travaliul meu a evoluat f bine pana sa vina ea (dilatatie 8). Daca m-ar fi lasat sa continuu dilatatia natural in cel mult o ora eram gata. Dar cu perfuzie si ruperea apei de catre dr am nascut in juma de ora, dar acea juma de ora a durut.

Eu o intrebasem la cabinet de oxitocina si ea mi-a zis ca pune la fiecare nastere. De asemenea, face epiziotomie la toata lumea, desi afara rata epiziotomiilor e de 10-15% pe spital.

In rest, m-am refacut foarte bine, n-am avut dureri dupa nastere, cusatura nici nu se vede.

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Noce asa cum ti-am mai spus eu ti-l recomand cu caldura pe dr Nayel..eu nu am avut pusa nici o medicatie pana sa nasc..doar un antibiotic bagat in branula cand mi-a rupt apa si a vazut ca lichidul e putin colorat..si abia dupa nastere am avut pusa oxitocina pentru retragerea uterului...atat. Si am nascut normal..nu e contra.

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Citat:
citat din mesajul lui zodie_de_foc

Tessh felicitari!
Eu traiam cu impresia ca tu ai nascut mai demult nu acu', recent.
Sa fiti sanatoase!
Si multumim de informatii.

34+ cu = Matei Gabriel

Multam! Am nascut pe 11 septembrie... e ceva timp de-atunci :)

--------------------------------------------
40+ viitoare mami de Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zodie_de_foc spune:

Tessh
E clar ca neuronu' de sarcina la mine a luat-o pe aratura.

35+ cu = Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Am urmarit cu mare interes acest subiect, am gasit multe lucruri interesante si am zis sa-mi spun si eu parerea, dupa ce am nascut aici. a fost destul de bine, probabil mi-ar fi placut mai mult daca nu as fi nascut inainte la alt spital si nu as fi avut cu ce compara. Ginecologului n-am ce-i reprosa, spitalul arata bine, personalul prietenos si paturile erau minunate. dar, in rest, totul se facea cu economie. pe langa lista cu medicamente necesare despre care am citit aici, m-a mirat ca nu mi s-a facut nicio analiza cat am stat in spital. la cantacuzino unde am mai nascut ni se recolta sange, mai ales dupa operatie, sa vada cum stam cu anemia, plus radiografii la plamani(astea nu am inteles niciodata ce legatura au cu nasterea). la cf 2 ne-au bagat direct din sala de operatie in salon, ceea ce n-ar fi fost prea rau, dar erai tare izolat acolo, nu aveai cum sa chemi pe nimeni si sotul nu avea voie sa intre, ca nu era ora de vizita.la cantacuzino te duceau la reanimare, un salon cu geamuri mari, unde era mereu o asistenta pe faza, in caz ca aveai o problema. la cf2 se plimba asistenta din cand in cand prin saloane, dar altfel nu avea cum sa stie daca e vreo problema. la mame nu puneau bratari, la bebei nu puneau clame de plastic la buric, ii legau cu ata. si toaleta la mamici era superficiala rau fata de ce se facea la Cantacuzino, in prima zi m-a sters o infirmiera de sange, doar pe picioare, cu un pic de vata udata la chuiveta, a doua zi, dimineata inainte sa ne dea jos din pat a venit sa ne spele cu o sticla de nu stiu ce solutie, doar ca era rece. la cantacuzino veneau la cezariene, iti puneau o plosca sub fund si te spalau temeinic peste tot. cand era vorba de dat jos din pat pt prima oara dupa operatie, veneau sa-ti zica sa nu te dai singura jos, sa nu te ia cu ameteala, plecau si uitau sa se mai intoarca. pe colega mea de salon au ridicat-o in fund, la marginea patului,si au lasat-o sa se obisnuiasca, "putin". nici dupa jumatate de ora nu s-au intors, si pe urma o certau ca s-a dat singura jos. sunt maruntisuri, pana la urma, dar mie mi-au cam stricat impresia foarte buna pe care mi-o facusem de pe forum.

mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Citat:
citat din mesajul lui adita

Am urmarit cu mare interes acest subiect, am gasit multe lucruri interesante si am zis sa-mi spun si eu parerea, dupa ce am nascut aici. a fost destul de bine, probabil mi-ar fi placut mai mult daca nu as fi nascut inainte la alt spital si nu as fi avut cu ce compara. Ginecologului n-am ce-i reprosa, spitalul arata bine, personalul prietenos si paturile erau minunate. dar, in rest, totul se facea cu economie. pe langa lista cu medicamente necesare despre care am citit aici, m-a mirat ca nu mi s-a facut nicio analiza cat am stat in spital. la cantacuzino unde am mai nascut ni se recolta sange, mai ales dupa operatie, sa vada cum stam cu anemia, plus radiografii la plamani(astea nu am inteles niciodata ce legatura au cu nasterea). la cf 2 ne-au bagat direct din sala de operatie in salon, ceea ce n-ar fi fost prea rau, dar erai tare izolat acolo, nu aveai cum sa chemi pe nimeni si sotul nu avea voie sa intre, ca nu era ora de vizita.la cantacuzino te duceau la reanimare, un salon cu geamuri mari, unde era mereu o asistenta pe faza, in caz ca aveai o problema. la cf2 se plimba asistenta din cand in cand prin saloane, dar altfel nu avea cum sa stie daca e vreo problema. la mame nu puneau bratari, la bebei nu puneau clame de plastic la buric, ii legau cu ata. si toaleta la mamici era superficiala rau fata de ce se facea la Cantacuzino, in prima zi m-a sters o infirmiera de sange, doar pe picioare, cu un pic de vata udata la chuiveta, a doua zi, dimineata inainte sa ne dea jos din pat a venit sa ne spele cu o sticla de nu stiu ce solutie, doar ca era rece. la cantacuzino veneau la cezariene, iti puneau o plosca sub fund si te spalau temeinic peste tot. cand era vorba de dat jos din pat pt prima oara dupa operatie, veneau sa-ti zica sa nu te dai singura jos, sa nu te ia cu ameteala, plecau si uitau sa se mai intoarca. pe colega mea de salon au ridicat-o in fund, la marginea patului,si au lasat-o sa se obisnuiasca, "putin". nici dupa jumatate de ora nu s-au intors, si pe urma o certau ca s-a dat singura jos. sunt maruntisuri, pana la urma, dar mie mi-au cam stricat impresia foarte buna pe care mi-o facusem de pe forum.

mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Adita, eu am nascut acum 7 saptamani la CF2 si trebuie sa te contrazic in cateva puncte. Se facea toaleta zilnic tuturor mamicilor iar in prima noapte noua ne-a pus o plosca sub fund si ne-au spalat temeinic. Cat despre reanimare, la CF2 nu este sectie de reanimare pt maternitate, aici intr-adevar ai dreptate, insa nici nu ai nevoie de ea. Analize se fac dar depinde de Dr. Mie de ex mi s-a luat sange inainte sa nasc chiar in dimineata aceea si mi s-au repetat toate analizele. Deci nu e o regula general valabila ca nu se fac analize. La mame intr-adevar nu puneau bratari dar nici nu era nevoie pt ca asistentele ne stiau pe toate pe dinafara. La bebei insa le-au pus si bratari si inca o "eticheta" in patut cu numele, greutatea, felul nasterii si scorul apgar. La buric le-au pus clama de plastic si chiar nu am auzit in toata maternitatea de vreun copil legat cu ata cum zici tu. Referitor la faza cu ridicatul din pat, si eu am patit tot cum ziceai tu... m-a uitat pe marginea patului... insa pe colegele mele de camera le-a ajutat sa se ridice fara probleme. Cred ca pe mine m-a lasat asa pt ca apucasem sa ii bag in buzunar 5 lei... Ma rog, ideea e ca spitalul nu are chiar atatea puncte negre pe cate ai descris... are intr-adevar mari lipsuri la capitolul medicamente si mai e foarte reala faza cu asistenta care trece din cand si cand prin salon... dar cam atat... asta sustin cu multa siguranta pentru ca, repet, am nascut acolo de curand.

--------------------------------------------
mami de bumbi mic Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu am nascut acum trei luni aici si am avut si eu parte de luat sange pentru analize atunci cand m-am internat.
Bebe a avut clema de plastic la buric.
Nu am avut plosca dar ne spalau pe fiecare in parte zilnic si ne controlau lohiile. Eu faceam oricum in fiecare seara un dusulet.
Pe mine m-au ajutat chiar sa ma duc sa fac pipi..a stat o infirmiera in usa toaletei dupa mine.

Mda..asta cu lipsa de medicamente poate asa e..desi mie mi sa facut tot ce trebuia.

Am suferit la schimbatul asternuturilor dar cum am stat doar 2 nopti nu a fost bai.

Si mai e adevarata faza cu asistentele care vin din cand in cand dar ma duceam eu dupa ele daca a fost cazul sau chiar colegele de salon.

Asistentele de la neonato ne stiau pe fiecare caci sectia e mica si nu am simtit nevoia de bratara la mana. Bebe avea la picior si in patut.

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

hai ca e ciudat, de ce mi s-a intamplat doar mie asa? ca doar am nascut acum doua saptamani, nu in alt secol. or fi fost prea multe nasteri zilele alea si s-au dat peste cap?(intr-una din zile fusesera 8 cezariene).hai cu analizele sa zic ca m-or fi sarit pe mine,ca toaleta foarte superficiala mi-au facut doar mie si colegei de salon(sa zicem ca nu m-a deranjat decat in prima zi, ca eram operata si nu ma puteam da jos sa fac dus, ca a doua zi), dar buricul copilului clar e legat cu ata. si de cunoscut nu ma cunostea nimeni, cum ziceti voi, copilul meu a avut niste probleme si a fost transferat la alt spital, dar asistentele de la copii se oferau sa mi-l aduca la alaptat. iar faza cu asistentele care veneau din cand in cand prin saloane,m-a deranjat doar in prima zi, imediat dupa operatie, cand nici eu, nici colega din salon nu ne puteam da jos din pat si nu am fi putut sa chemam pe nimeni daca era o urgenta. bine ca n-a fost cazul. in rest n-am ce le reprosa, atunci cand veneau se purtau ireprosabil, nu e vina lor, dar ar fi trebuit inventat un sistem sa le poti chema, un buton, ceva.

Mergi la inceput