nasterea la crf 2
Raspunsuri - Pagina 27
marianebuna spune:
Asaaaa... am adormit eu inaintea lui aseara
Deci... una peste alta experienta nasterii la cf2 a fost mai mult decat ok pentru mine. In primul rand pentru ca dr. Tanase cel putin cu mine s-a purtat extraordinar toata sarcina - si a fost una cu probleme mari, care venea dupa doua pierdute. Aveam trombofilie si in plus am avut amenintare de avort/nastere prematura din saptamana 16 pana la sfarsit. cu toate problemele dr. a reusit sa-mi tina moralul ridicat si sa nu ma sperie indiferent ce se intampla. Mi-a raspuns la telefon oricand, fie seara tarziu, fie duminica, fie concediu si ori ma trimitea la spital si vorbea el cu medicul de garda, daca era urgenta, ori ma chema intotdeauna a doua zi de dimineata la prima ora si se ocupa de mine.
Nasterea am programat-o "la rece" din cauza trombofiliei - altfel ar fi fost o problema cu anestezia. Asa ca in ziua de 19.08 (la 38 saptamani dupa ultima menstra si 38 si 5 zile ecografic) m-am prezentat cu bagajelul, speriata, sa nasc. Spre surprinderea mea toata lumea a fost mai mult decat amabila cu mine. Si daca le-am dat si daca nu. Piciul meu s-a nascut la 11:30, am stat cateva ore in postoperator - pana cand mi s-a restabilit respiratia pentru ca am avut ceva probleme, si apoi am fost mutata i ntr-o rezerva de 2 paturi. Desigur, nu arata ca la Medlife dar era curata, avea baie si frigider si - esential mai ales la ceza - pat manevrabil din butoane. Piticul mi-a fost adus initial dupa 4 ore, apoi tot asa din 4 in 4 ore pana l-am luat definitiv in salon.
Ce sa va mai zic?Dureri mari am avut in primele 4-5 ore dupa ce a trecut anestezia (sfat: cereti sa va dea perfuzia mai tare cand are analgezic in ea. Eu pe tura de zi am avut dureri, si cand a venit asistenta de noapte mi-a dat perfuzia mai tare si s-au diminuat mult, pentru ca a crescut concentratia deci si eficienta ketonalului). La 9 seara nu am mai suportat ideea de "pipi in punga" si le-am rugat sa imi scoata sonda, si m-am dat jos sa merg la baie tinuta de sotul meu si o infirmiera. Toata noaptea m-a dus infirmiera la baie si a venit asistenta sa vada cum ma descurc iar dimineata cand a venit Tanase la vizita eram fresh si pe picioarele mele. Am si coborat la parter sa-mi iau o cafea. Acum nu zic sa faceti musai ca mine, ca eu am exagerat un pic dar sunt foarte rezistenta fizic, dar ideea e sa va fortati sa coborati cat mai repede din pat daca faceti cezariana, a doua zi dimineata cat mai devreme pentru ca in felul asta va veti recupera mult mai repede si veti lua copilul mai repede langa voi.
Nu o sa dau toata lista cu "necesare" a in mare stiti si voi de sapun, prosop si camasi de noapte, dar ce mi se pare important de retinut sunt urmatoarele:
- apa plata muuuulta. la sticle de 0,5 cel mai bine. dupa operatie la cateva ore o sa inceapa o sete cumplita, eu am baut vreo 6l de lichid (apa +ceai de lactatie) pana seara.
- ketonal si piafen - poate au, poate nu, dar mai bine le luati degeaba decat sa aveti dureri si sa nu aiba
- seringi de 5 si 10ml - nu iti zic, dar cand ajungi o sa-ti ceara.
- un flacon de espumisan pt bebe - preventiv, chiar daca nu aveti nevoie il folositi oricum dupa aia acasa. Al meu de exemplu a facut colici de la suplimentul administrat prea repede pe gat cu seringa si m-am uitat la el 4 ore cum urla, ca nu aveam ce sa-i dau.
Nu imi mai amintesc de altceva acum, dar daca imi aduc aminte va scriu.
In rest... asistentele de la neonatologie m-au dezamagit. Nu zi ca nu au avut grija de pitic, ca am plecat cu el sanatos dar mi s-au parut scaroase, nu iti explicau nimic, daca intreai erau sictirite, si faceau faze de-alea de kko - le chemai, dupa o ora le chemai din nou, si ele zieau "ups, cred ca am uitat" In afara de ele, nota 10+ pentru tot personalul...
alex25 spune:
Multumim mult pentru detalii!
----------------------------------------------
Alexandra 38s+ cu fluturasul Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
AMR aprox 1 sapt
marijan90 spune:
iti multumim pentru toate detaliile si pentru ca ne-ai dat atatea detalii. Ai grija de tine si de pici
35+
marianebuna spune:
Cu placere!
Am uitat sa precizez de dimineata - e vorba de fiole de ketonal si piafen, care se baga in perfuzie...
blue_karina spune:
Un tatic fericit si emotionat a intrat sa va anunte ca astazi 18.09.2009 la fix 5 ani de la casatorie , la orele 09:20 respectiv 09:25 au venit pe lume cele 2 bobitze de fericire ale lui : Sofia Andreea si Eva Maria. Au avut la nastere 3100 g si 47 cm respectiv 3000 g si 48 cm. Au luat 9 la purtare pentru ca au venit prin cezariana . Mami este bine , se recupereaza incet , incet si abia asteapta sa-si vada comorile , va saluta si va transmite toate cele bune tuturor .
Va multumesc si va rog sa-mi scuzati emotiile inerente .
un tatic de babalutze .
Karina 38+ cu Eva Maria Sofia Andreea
bucati de fericire
si maine e o zi
marianebuna spune:
Sa va traiasca si sa fie sanatoase si norocoase!Dar ce maricele au fost! Recuperare usoara, mami!
zodie_de_foc spune:
Sa va traiasca copilasii si sa fie sanatosi!
Multumim mult pentru informatii!
Este cineva care a nascut natural la CFR? Din cate vad aici se vorbeste numai de cezariene. Si m-ar fi interesat si pe mine cateva detalii despre cum decurge o nastere naturala acolo.
31+ cu = Matei Gabriel
blue_karina spune:
Va multumesc in numele meu si al sotiei mele , tuturor celor care au putut sa-si rapeasca din timpul lor , sa astearna cateva ganduri de bine si pentru noi. Pentru toate acestea va multumim si va .
Karina este bine , se recupereaza , dimineata a venit si lapticul , mai sunt ceva dureri abdominale dar multumita lui Dumnezeu , nimic grav.
Eva Maria ne-a speriat un pic noaptea trecuta, cand a inceput sa verse si dr. neonatolog a pus sa fie pusa la perfuzie ( se pare ca a inghitit ceva lichid si sange de la placenta si a avut o mica iritatie la stomacel ) . Astazi la ora 11 au scos-o de la perfuzii si au dus-o sa pape tztzi de la mami . Acum este ok si nu mai sunt probleme (speram ) .
Sofia , exact ca la mami in burtica , agitata si papacioasa si deja cu forta strange degetul mamei .
Va poopam si gasiti mai jos cateva poze de ieri , sper sa ma mai linistesc si sa pot pune mai multe.
un tatic fericit si fffff emotionat.
bucati de fericire
babalutzele
si maine e o zi
marianebuna spune:
Dragele de ele... pe mine m-ai emotionat cu pozele, mai ales ca mi-am amintit ca acum o luna era si baietelul meu acolo, tot intr-o tavita de-aia...
O sa fie totul bine, si piticotul meu a inghitit lichid cu meconiu si a fost tinut in observatie 24 de ore pentru pneumonie de aspiratie, dar a fost totul ok si acum a crescut si s-a facut un grasan
Va pupa mami si Vladut!