Viata in Japonia (40)
Raspunsuri - Pagina 10
kawaichan spune:
Ca tot is la capitolul scoala,sa va povestesc una tare,de azi.
Eram la sfarsitul orei,strangeam materialele,mai aveam putin si terminam,cand se trezeste una din asistente sa ma intrebe de fata cu copiii:'Ne,ne,sensei,nankagestu?'
Fix atunci observase ea ca-mi crescuse burtica si nu mai putea astepta pana in pauza..Io,zambesc dar nu-i raspund.La care femeia incepe sa ma fugareasca pe la tabla:'ne,ne,nankagetsu dayo !! '

Am crezut c-o strang de gat..
Asa...dupa ce i-am zis femeii ce si cum,urmeaza partea a doua: tinut dupa mine incontinuu si insistat sa plec acasa,sa ma odihnesc
Ca parca imi stia ea programul...si da-i si lupta..ies un pic,ma duc la baie sa ma fardez,individa dupa mine...'a,ita ! ima sugu kite,hanko osu kara !' Io,mirata,ce hanko,inca nu e timpul de plecat,nu plec nicaieri(era de abia 1,si eu plec cam pe la 3 cel devreme).Se stramba si pleaca inapoi.
Intru in cancelarie,iar incepe:'chotto kaoga shiroi kedo..daijobu?' 

Samburel
11+
Nati spune:
kawaichan, nu mai locuim in Tokyo, e prea aglomerat pt gustul meu, iar vara e crima si pedeapsa, asa ca ne-am mutat mai la munte, tot asa cam la o ora si juma de Tokyo.
Incercasem in orasul de langa noi, la o maternitate, dar....cand am ajuns la etajul respectiv si am vazut pozele medicilor, i-am zis sotului ca eu nu nasc cu astia nici daca ma platesti, aveau niste fete de ma bagau in spaima.
Pe atunci nici nu stiam de problema pe care o avea bebe, dar dupa ce am aflat chiar nu aveam alta solutie decat la spitalul de copii, oricum a fost super.
Alte fete au amintiri nasoale cu nasterea si spitalul, eu in schimb in afara de frica sa iasa bine operatia lui bebe, chiar a fost minunat.
Eu pana sa nasc nu am mancat mancare japoneza, ei in spital nu am avut de ales, ca nu putea venii sotul zilnic cu mancare ca era departe de casa.
Glumeam cu o asistenta si ii ziceam ca am impresia ca portiile se micsoreaza pe zi ce trece, asa foame aveam in mine, cu toate ca lasam farfuriile curate luna.![]()
Sper din tot sufletul sa gasesti ceea ce iti place, e un eveniment special venirea unui bebe.
Iar de golden, oricand cu placere, a mea deja are 4 ani, acu are rusii pe ea, o fericire si alta nu.
Spor la munca!
Saluta samburelul din partea mea![]()
hannen, primit cu ecou, da din ala puternic, ca m-a trezit din somn
.
Pup fata, si mandretele de fete!
Fug ca urlatorul face scandal rau.
Mami de Matei
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
hannen spune:
Neatzaaaa,ia sa va trezesc
muaaaaah!
Aseara n-am mai intrat,m-a "dezmostenit" soata de pc.De la o vreme isi continua munca acasa asa ca seara intru mai rar.Ne batem pe locul de onoare,nu mai mergem la buda,nu mai mergem la hota la pipa pacii
ca ne e frica sa ne pierdem locul.![]()
Azi am o lene ,ma gindesc incotro sa o apuc.Nu aveti idei?
Kawaichan,nshiro,devilla...spor la munci.(auzi la ea,cu vaporuuuul
)
Mamicilor cu bebei,spor la carat in brate si alte "placeri"
tipice.Sa faceti fata cu brio unei noi zile.
Sabina,felicitari pt. concurs si milioane de scuze,stii tu de ce.Ce sa fac daca n-am toate doagele acasauit maica ,uiiit,batrinetile astea
am uitat si ce-am mincat aseara
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades ![]()
yurika spune:
Buna fetelor!!
Ce frumos este afara,si ce pacat ca nu putm iesi la plimbare
.Dar speram sa se faca bine makulina..fetelor, cam cit timp nu are voie sa iasa afara 1saptamina, sau 2?intreb asta ptr ca tratamentul este doar de 5 zile ...varicela(varsat de vant)
Kawaichan ,eu am nascut in Nishi-kasai (clinica privata).Am fost multumita si am nascut si al 2-lea bebe.doctorul este foarte yasahi
si tot el a facut si operatia (cezariana).dar m-ai bine zis am nascut acolo, ptr ca m-am simtit in siguranta.intr-adevar este cam scump ,dar cam toate sunt la fel ,s-au poate chiar mai scumpe http://www.ikeshita-clinic.com/kasai/index.html
Am zis in siguranta ,ptr ca ma stia doctorul de la prima nastere si am ales sa nasc tot la acel spital, cu toate ca ma mutasem si aveam ceva de mers
sper sa gasesti un spital si un doctor asa cum iti doresti ,multa bafta!!!
Nati, ai un baietel foarte frumos sa-ti traiasca!
Va doresc o zi frumoasa!!
nshiro spune:
Mi-e lene sa scriu dar imi dau silinta...
Hannen au mai venit "cucoanele" la "ceai"?
Sabina multumim, dar nu prea avem sanse, nu ca fotomodelul nu ar fi bun
dar sunt poze mult mai fain realizate si instantanee mult mai bine surprinse in concurs. Dar nu-i bai, important nu e sa castigi ci sa participi, nu?!![]()
Kawaichan mi se pare cam departe o ora si ceva de mers cu masina pana la clinica.... daca e o urgenta sau esti obosita dupa munca... Eu zic ca in Japonia e ok cam peste tot pe unde nasti. Cel mai bine e aproape. Eu am ales o clinica cu "ninki" printre japoneze si am fost multumita. Unul dintre doctori (proprietarul) cam ciudatel dar l-am evitat. Ma programam cand nu era el de serviciu. Doar la cezariana m-am lasat pe mana lui si a fost ok. Nu stiu de ce e asa de scump pe la voi... La mine 10 zile de spitalizare (asa e la cezariana) plus operatia m-a costat vreo patru sute si ceva. Iar camera mi-am luat-o pe cea mai scumpa, cu tatami pe langa pat de a dormit si tati cu noi pe perioada spitalizarii. Stii ca hokenul iti da inapoi 300 de mii pt nastere. Cum ramane cu contractul pt anul viitor? Nu stiu exact cum e dar de asemenea, in functie de cat ai lucrat hokenul iti plateste 60 la suta din salariu pe un anumit numar de luni. 3 sau 6. Eu am luat pe 3 , pt ca numai atat mi-am luat liber. La 11 sapt deja se vede burtica?
A sunat tel si mi-am pierdut ideile...
Amina_Marina spune:
Sabina, Felicitari pentru ca meriti locul 1! Ce ma bucur ca a iesti o japonica.
Rocsana, am vazut ca majoritatea pozelor sunt fotoshopate.Maria ta e un ingeras frumos foc, real..
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
eli spune:
acum 4 ani si, pe Stefan l-am nascut la o clinica privata in Edogawa-ku Nishikasai, chiar langa statie . Clinica se numeste Saigusa Clinic http://www.saigusa.or.jp/. Am fost internata 7 zile, internarea s-a facut duminica. A venit medicul de acasa sa-mi faca epidurala (70000yeni),am stat singura in camera (10000/zi). Am platit 700000 yeni. Daca e sa scad epidurala si faptul ca am stat singura in camera, ajung la pretul normal de 560000 pt nastere. Mancarea a fost ff buna (acolo am inceput sa manac misoshiru si alte bunatati japoneze-acasa venit il pueam pe sot sa-mi faca mancare, gust si aranjament, ca la spital)
, asistentele, moasele ff dragute. Pt orice aveam nevoie apasam butonul si erau prezente. Ziua stateam cu bebe in camera, noaptea era la nurse station. Cand faceam dus sau aveam chef de somn sau cand am fost la sedinta de masaj l-au luat asist. Nu mai tin minte daca noaptea ma trezeam sa il alaptez sau nu. pt ca am stat singura in camera sotul putea veni oricand intre 9 si 20. orele de vizita erau 11-20.
La Florence, la spital de stat, pentru 5 zile (de duminica la 16 (duminica am si nascut) pana joi la 11) am platit 413000, parca. Am stat in camera cu 4 paturi, mi s-a parut prea scumpa cea cu 1 pat -22000/zi, plus ca ma simteam prea singura (experienta de la nasterea trecuta). Nu ajunsesem sa vb cu doctorul de epidurala, dar chiar daca as fi vb, in weekend si noaptea nu era anestezist-eu am nascut duminica la 23:41. Moasa a fost apropae tot travaliul alaturi de mine. Indicatii pt respiratie, masaj , suport moral am avut de la ea. Sotul, a fost alturi de mine 3 ore in timpul travaliului si la nastere (si la Stef a fost la nastere, in travaliul nu l-au lasat ca se termin prog de vizite
_). Mancarea a fost buna dar la foamea care o aveam, parca putina, cel putin micul dejun. Program de vizita, 13-20 si 11-20 duminica si sarbatorile legale. Se putea opta pt sis de impreuna cu bebe sau pt cel in care ziua erai cu bebe, la 22 il duceai la nurse station si-l mai vedeai noaptea la alaptat, daca vroiai sa alaptezi noaptea. Pe parcursul zilei, daca vroiai puteai sa-l duci pe bebe la asist si tu sa te odihnesti, sa faci dus, etc. Toata lumea s-a purtat exceclent, spitalul curat (cu exceptia dushului-chiar l-am pus pe sot sa scrie pe chestionarul cu parerea pacientului).
La nasterea lui Florence, informata de pe net si din carti, am mers ff mult in timpul travaliului ca sa coboare bb cat mai repede. Am stat pe minge, am facut genoflexiuni si fandari pt dilatare, iar cand contractiile au devenit insuportabile stateam in 4 labe, spre sfarsit chiar ma leganam pt a suporta mai bine durerea. Ma incovoiam chiarca sa nu mai simt presiunea pe oasele bazinului si coloana (cica asa ajuti si pe bb sa coboare). La toate astea se adauga masajul facut de moasa si apoi de sot pe spate, pe burta si spre sfarsit pe fund (coada coloanei
)
Eu zic sa vb din prima cu doctoul de sis spitalului, de conditii, poti participa la cursul Lamze, daca se organizeaza la spit respectiv, si atunci se face si un turl al maternitatii. La clinica poti cere sa iti arate saloanele. La spit la FLorence, aveam optiunea sa fiu consultata de acelasi doctor pe toata perioada sarcinii.
S-a trezit shtrumfica. V-am pupacit!
aa, nati ff faine pozele!
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
kawaichan spune:
Fetelor va multumesc mult de tot pentru informatii,sunteti extraordinare ! 
Am fost foarte obosita ieri si n-am putut sa scriu dar intru cat de curand sa raspund in detaliu fiecareia.
Pup si mersi mult inca o data
Samburel
11+
nshiro spune:
Amina multumim!
Voiam sa va spun ca am luat 2 kyu! Yuuuhuuu! La limita de pct hahaha! La anul incerc 1 kyu, desi nu cred... Fetele care aveti 1 kyu de pe ce ati invatat si cum? Eu de kanji de clasa a 3-a nu pot sa trec....
devylla spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nshiro Amina multumim! ![]() Voiam sa va spun ca am luat 2 kyu! Yuuuhuuu! La limita de pct hahaha! La anul incerc 1 kyu, desi nu cred... Fetele care aveti 1 kyu de pe ce ati invatat si cum? Eu de kanji de clasa a 3-a nu pot sa trec.... ![]() Rocsana, mami de Maria-san (3 martie 2006) |
Wow felicitari!Io stiam ca il vei lua
Si eu am luat 3 kyuu...puncajul nu m-a mulumit pe deplin(87%),dar ma gambarisesc pentru 2 kyuu la anul in decembrie.
Dupa ce carti ai invatat tu pentru 2?
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.
siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)