Sa reevaluam gradinite sectorul 6
Am deschis acest subiect pt ca am cautat opinii despre felurite gradinite din sectorul 6.Despre unele se zice de bine dar parerile sunt "de inceput" sa zicem.Eu am avut fetita la gradinita "Alba ca zapada" de care initial am fost foarte multumita, dar ulterior au avut loc cateva schimbari care mi-au dat de gandit.
Asa ca haideti sa reevaluam putin gradinitele astea si sa vedem daca cei care initial erau multumiti de gradinita in care e copilul lor isi mentin aceeasi parere.
Pediatrul ne-a sfatuit ca dupa pneumonie sa n-o mai ducem la gradi in sezonul rece ...sa asteptam pana la primavara.
M-ar ineresa EDY-AMI,MAGIC LAND,JUNIOR,NICHOLAS,LA BUNICA...si oricare alta despre care stiti ca e de bine.Am auzit ca in Chiajna ar fi o gradinita catolica...la fel...daca stiti ceva de ea...
Multumesc.
Raspunsuri
miflore spune:
Viviana, m-ai atins intr-un punct sensibil, exact asta vreau si eu, sa aflu informatii. Eu vreau sa-mi duc fetita din toamna, cand va implini 4 ani. Pe mine ma intereseaza in special Edy-Ami sau MagicLand, sunt cele mai apropiate de mine. Unde e Junior ca n-am auzit de ea? Stiu ca mai sunt cateva subiecte deschise dar nu s-a mai scris demult la ele si nu putem sti daca situatia e aceeasi.
De gradi Nicholas am auzit niste lucruri bune, o cunostinta are fetita acolo si e multumita. Dar nu stiu amanunte.
Edy-Ami stiu c-are un spatiu fff. mic exterior.
Au mai aparut diverse gradi prin zona, eu am zis ca le voi vizita rand pe rand cam intr-o luna-doua.
Multumesc si eu pentru viitoarele raspunsuri!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
theo_2004 spune:
Junior este gradinita grupului sau ce-o fi Genesis
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
vivighe spune:
Mei...se pare ca topicul asta e accesat numai de noi astia care cautam...Cine si-a dat cu parerea candva despre o gradinita vad ca nu mai da pe aici sa ne ajute si noi putin...
Sa mai asteptam totusi...
Din ce sapaturi am mai facut imi place "nicholas".E ceva mai departe de noi dar daca o fi cum se spune nu conteaza...o sa mergem cu masina...
ymca spune:
ba l-am mai accesat si eu din cand in cand
eu stiu sa zic doar despre Daria si Marienkaefer si vad ca n-au fost aduse in discutie, de-aia am tacut.
dar daca tot e sa vorbesc vorbe, mi-a placut site-ul de Nicholas si e aproape de noi asa ca daca vreodata ne suparam pe gradinita actuala, stim ce varianta avem.
AdiS spune:
Noi il avem pe "mister" la Junior II. Gradinita se afla langa gradinita Nicholas, se vede in lungul strazii cel de al doilea sediu. Gradinita Junior II are acum 2 corpuri de cladire - unul nou pe aceeasi strada cu Nicholas si cel initial care este un pic mai inauntru. "Mister" este in cladirea noua.
Mancare: buna, atenti la preparare, curati. Nu am avut probleme. Se vede pe "mister" ca ii merge bine. Cand era mai mic ii dadeau doamnele. Acum nu mai stiu cum face, stiu ca mananca mai incet decat ceilalti dar il mai ajuta daca nu mai poate tine pasul cu ceilalti.
Cladire: cladirea, curtea sunt noi cu gazon bine intretinut. Inca nu au copaci adevarati in curte, plantati in pamant nu in ghivece. La cladirea cealalta au o gradinita ff frumoasa. Acesta a fost motivul principal pentru care am ales aceasta gradi: aveau curte cu iarba, pamant si copaci adevarati iar fi-miu ... cam impiedicat de felul lui. Am fost dezamagita de faptul ca grupa lui "mister" a fost mutata in noul corp de cladire. Acesta are mai mult ciment in curte decat celalalt dar, ca un detaliu, au pus un invelis verde moale peste zona de ciment. In schimb aici au o super groapa de nisip. Adica plusuri si minusuri. In ambele corpuri este f curat, dar cred ca acest aspect trebuie sa fie by default.
Personal: este ok. Au insa unele probleme de comunicare pe care nu le percep deloc. O data cu inceperea noului an am simtit o lipsa de comunicare. Voiam chiar sa renuntam. Simteam ca nu mai stiu ce se intampla acolo iar copilul inca nu putea sa imi spuna ce se mai petrece. Educatoarea pare o tipa ok desi lui fi-miu nu i-a placut deloc la inceput. Lui ii placea de miss care a stat anul trecut cu ei. Eu obisnuiesc sa o sun destul de des, nu neaparat ca sa reclam ceva ci pentru a stabili diverse lucruri legate de copil. Din ce am vazut personalul este f responsabil fata de copii si cel putin mie imi inspira incredere (inca, nu se stie niciodata). De asemenea, nu au fost deloc impresionati de istoricul medical al copilului, nimeni nu a comentat nimik.
Sanatate: La inceputul cautarilor eram destul de fixata pe tema asta: sa nu primeasca copii bolnavi, sa aiba medic nu asistenta, sa ii verifice, copilul meu se imbolnaveste sigur din cauza celorlalti etc. Aceste lucruri sunt deja fixate aici. Oricum, fi-miu dupa o saptamana sanatos, vineri seara are muci. Dar m-am mai relaxat la partea asta. De multe ori mai degraba raceste cu noi acasa decat la gradinita. Daca merge la gradi si este o problema cu el, ma suna sa stabilim cum facem. Anul trecut cand l-a durut burtica mi l-au adus acasa cu busul, il tinea assistenta in brate ca sa-l aline un pic. M-au asteptat pana am ajuns sa mi-l dea plus raportul cu ce au facut etc.etc. Asa am aflat ca fi-miu sarise pe rupte pe gonflabila din curte (de altfel visul vietii lui la acea vreme).
Noi am optat pentru Junior si pentru ca are vechime. Au deja experienta ca si organizatie. (De aceea am fost surprinsa ca nu isi dau seama de existenta unei oarecare lipse de comunicare.) Sunt profesionisti, au o anumita stabilitate datorata experientei, procedurile de lucru sunt deja stabilite si verificate. Nu am avut situatii pe care sa nu le putem media. De asemenea, situl lor prezinta ceea ce fac si fac pe bune, intr-un mod responsabil.
Cand cautam gradinita, am vrut sa evitam experiente cu gradinite nou infiintate. De obicei, la inceput sunt grozave dar apoi incep sa eficientizeze bussines-ul prin luarea de masuri, probabil normale, in defavoarea clientilor obisnuiti altfel (tot de ei).
EDY-AMI - la vremea respectiva citisem ca sunt educatoare de la o fosta gradinita nu tocmai bine cotata + nou infiintata.
Nicholas - nou infiintata. Au o curte interesanta.
Magic Land - mi-a placut.
La Bunica - cam departe.
Si eu am fost mirata de numarul redus de posturi despre Junior in general dar ma mai gandesc ca de obicei lumea doreste sa se descarce cand se intampla ceva nasol nu neaparat cand este de bine.
miflore spune:
AdiS, poti detalia un pic despre Magic Land? E aproape de mine si m-ar tenta. Multumesc!
Ymca, Marienkaefer e cu predare in germana, nu? Cum ti s-a parut? Multumesc!
Sa intru si eu pe site la Nicholas ca m-ati facut curioasa.
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
AdiS spune:
La Magic Land persoanele pe care le-am intalnit mi s-au parut responsabile pentru ceea ce trebuie sa faca. Cu mai multe amanunte nu te pot ajuta, dar ai putea sa fixezi o intalnire in timpul programului lor.
Am vizitat 4 gradinite: MagicLand, Degetica, inca una prin zona caselor de langa mall si gradinita de stat de langa noi.
Mi-am dat seama ca pierd prea mult timp asa deoarece din punct de vedere al mesajului de marketing toate spun acelasi lucru, cu mici exceptii. Apoi am luat la studiat siturile gradinitelor, eliminand incet-incet din ele, cautand referinte. M-am fixat asupra gradinitei MagicLand si cea la care suntem acum, castigand cea din urma datorita faptului ca este intr-o zona linistita si are curte adevarata. Restul aspectelor fie se pot media fie nu se indeplinesc si atunci nu o mai abordezi.
miflore spune:
AdiS, multumesc frumos pentru raspuns! Indraznesc sa te mai intreb ceva. Ai spus c-ai vizitat gradinita Magic Land, cum ti s-a parut din punct de vedere al curateniei? Cand ai vizitat-o? Multumesc!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
ymca spune:
miflore, da. e cu predare in limba germana (pe care o invat si eu acum ca sa raman competitiva).
noua ni se potriveste f bine si am fost cucerita de atmosfera placuta si educatoarea extraordinara de la grupa respectiva; daca stau sa ma gandesc bine, imi plac toate educatoarele. au o programa foarte frumoasa, au niste programele de dupa-amiaza in care implica mamele alturi de copii si mie-mi place enorm sa merg la gradinita. fac tot felul de chestii interesante gen ziua de pregatit salata (in care toti copiii participa activ la pregatirea legumelor, in functie de varsta si aptitudini) pe care o mananca apoi, ziua de spectacol in care se intalnesc toate grupele si fiecare grupa prezinta cate un mini spectacol in fata celorlalti copii; vine teatrul de papusi din cand in cand; nu ma pricep, poate toate gradinitele fac asta, dar mie-mi place tot programul lor iar copilul meu e la varsta la care prinde usor orice si e o incantare cand ma intorc acasa sa vad ce-a mai facut/ invatat in ziua respectiva.
mancarea se face acolo, dar nu a fost un criteriu esential pentru alegerea gradinitei pentru ca avem copil mancacios in dotare, nepretentios si care oricum sta la program scurt+pranz; daca nu-i place ceva acolo, poate manca cand vine acasa; oricum nu a avut nicio indigestie sau alta tulburare digestiva de cand merge acolo asa ca inclin sa cred ca e mancare buna si proaspata; mananca feluri de mancare pe care acasa le refuza ( a se vedea salatele de mai sus)
curatenia; nu sunt o mare gospodina dar cred ca este curat; adica totul se sterge, spala, mopuieste, etc in mod constant. vila este mica si deci se face usor curat. sunt spalati pe maini si dinti conform programului.
aer curat; se iese afara cand e vremea frumoasa dar curtea este mica; revin la aspectul cu programul scurt, noi stand numai pana la 14 acolo nu am fost prea socati de curtea mica pentru ca avem cand sa iesim la parc si in alte spatii mai mari; oricum am vazut ca ei se distreaza si in 18mp (sufrageria mea), asa ca o groapa de nisip, topogan si inca ceva le sunt de ajuns pentru timpul pe care-l petrece acolo.
personal- mie-mi place de toata lumea de acolo si ma simt ca acasa cand ajung; pot vorbi deschis pe orice tema, pot spune ce ma deranjeaza, dar momentan nu am pe ce tema sa carcotesc. nu m-au deranjat cu nimic.
sanatate; iarasi noi avem noroc de copil f sanatos si rezistent; au fost viroze peste viroze de cand a dat frigul pana in prezent si sunt convinsa ca asa se va continua pana in primavara; apar copii cu muci si tuse si vad ca nu sunt trimisi acasa; cei care au tratament cu antibiotic si probleme mai grave am vazut ca stau acasa, adica parintii ceilalti par responsabili; noi am avut o singura enteroviroza (probabil luata de la gradi) si de indata ce s-a manifestat am tinut copilul acasa; cred ca asa fac toti, dar invariabil se transmit multe pe-acolo; dimineata cand o schimb de pantofi, haine ii aud pe unii tusind, pe altii stergandu-si nasul, dar am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si mai facem noi pe-acasa diverse tratamente (un imunorezistan, un oscillo dat din cand in cand) si uite-asa supravietuim.
sunt multumita momentan, copilul se simte bine, si-a facut prieteni, ce spune educatoarea e litera de lege, vine acasa si-mi preda lectii, asa ca recunosc ca factorul uman a fost cel care m-a interesat cel mai mult ( ca WCul e langa usa si din cand in cand vin arome pe-acolo a fost ultimul lucru la care m-am uitat) sa nu uit, pretul e mai mare decat la altele, dar in ton cu alte gradinite cu predare in limba germana (le vorbesc mult in germana de cand intra acolo pana cand ies, asa ca noi acum facem combinatii de romana si germana; eu am cam ramas in urma cu notiunile, dar ma mandresc cu alea pe care le stiu)
m-am cam intins.
de gradinita daria stiu de la o buna cunostinta de-a mea care are copilul acolo asa ca pot povesti daca e cineva interesat.