Mamografie

Mamografie | Autor: diciu

Link direct la acest mesaj

Ca urmare a unui consult mi-a fost recomandata o mamografie bilaterala.
M-as putea programa la dr Ana Maria Frunza de la Medsana stiind ca acolo au un mamograf performant. Insa nu stiu nimic de d-na Frunza.
Sper sa ma puteti ajuta cu cateva sfaturi, idei, unde se pot face mamografii si sunt interpretate cat mai corect.

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Mai cere o parere. Si mie mi-a fost recomandata mamografia, apoi am vb cu oncologul si ginecologul si au spus ca nu e recomandata la varsta mea si ca oricum ar fi fost irelevanta (nu s-ar fi vazut nimic).

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

La Cluj la clinica mi-au spus ca pana la 35 de ani se recomanda ecografia mamara.
La Americani am vazut ca sunt cazuri in care si cu eco si cu mamo au dat gres si a fost recomandata sa-si faca un MRI la sani ca sa vada perfect! Din cate am citit asa a patit si Christina Applegate , la mamo nu au descoperit nimic si dupa MRI a vazut exact ce are la sani. Din cate am inteles din cauza ca unii sani sunt mai densi decat altii pot sa fie greu/ de examinat cu mamografia.Nu stiu exact daca la noi la MRI lor ii spune RMN? Magnetic Resonance Imaging
(MRI Scan)
Sa te examinezi foarte bine ca sa nu ai niciun dubiu!
Sanatate multa!

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

daca ti-a fost recomandata de un medic, atunci fa acea mamografie.
nu conteaza varsta, e important sa o faci.
pe doamna doctor de care intrebi nu o cunosc, dar mergi acolo, ca nu are ce sa fie rau...nici nepotrivit. dupa aceea, in functie de rezultate mai poti cere o parere, altui medic.

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Kari

"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Multumesc de raspunsuri.
Da, mi-a fost recomandata si nu numai de ea ci si de un alt medic, acum 1 an.
Am 38 de ani si am decis totusi sa o fac.
Doar ca vreau sa fie corect interpretata si pentru asta trebuie un medic cu experienta.
Ma gandeam ca fetele ce au mai facut ma pot ajuta cu cateva idei in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

am inteles ca acum exista o noua metoda de investigare a sanilor, se numeste "sonoelastografie", este de fapt o ecografie mai sofisticata (DECI neinvaziva, nu esti iradiata), se bazeaza pe scurt pe examinarea elasticitatii tesuturilor, stiut fiind faptul ca "tumorile maligne sunt mai dure, mai incompresibile, deci mai putin elastice in comparatie cu cele benigne. o tumora canceroasa este de 5 pana la 28 de ori mai dura comparativ cu tesutul normal care o inconjoara. elasticitatea maselor tumorale este corelata cu modificarile morfologice tisulare diagnosticate ecografic. elastografia imbunatateste diagnosticul, diferentiind intre o leziune maligna sau benigna".

se efectueaza in timpul ecografiei mamare, echipamentul (ecograf Simens Antares 2008) este disponibil la CMU Baneasa si Enescu, posibil sa mai fie si in alte clinici din tara sau Bucuresti.

am deschis zilele trecute un subiect la "Clinica virtuala" (cod BIRAD...), poti gasi detalii privind rezultatele mele (eco si mamografie), intentionez cat mai curand sa-mi fac programare la CMU pentru sonoelastografie, asa, pentru linistea mea...

ne poti spune ce simptome sau ce probleme ai avut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Recomand cu caldura o mamografie relevanta la Dl. Dr.Lesaru...are o clinica undeva pe la Policlinica Vitan si locul de munca de baza la dansului este la Spitalul Fundeni.
La ora actuala este cel mai bine cotat medic in aceasta ramura a medicinii!

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Recomand cu caldura o mamografie relevanta la Dl. Dr.Lesaru...are o clinica undeva pe la Policlinica Vitan si locul de munca de baza la dansului este la Spitalul Fundeni.
La ora actuala este cel mai bine cotat medic in aceasta ramura a medicinii!

Sanatate multa!

Mergi la inceput

CorinaDani, nu stiam de aceasta noua metoda si fiind si neinvaziva si probabil complexa, pare interesant. Presupun ca ar trebui tot un medic sa imi recomande o astfel de analiza.
Mamografia mi-a fost recomandata ca urmare a unui consult endocrinologic din care a rezultat ca am hipotiroidie si probabil pentru ca si eu i-am spus ca mai am si dureri si am mai avut ceva probleme in trecut, mastita, etc.
Tu unde ai facut mamografie?
Denisa_35, iti multumesc pentru raspuns. Inteleg ca el face mamografiile si le interpreteaza? Nu am gasit inca o clinica unde face asa ceva. La Medicover Victoriei inteleg ca nu mai este. O sa mai tatonez. As fi interesata sa ajung la dansul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Iubita, scuze de off topic. Am intrat doar sa-ti urez multa sanatate. Sper din suflet ca nu e nimic grav

***********************************************************************************

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi / Cu terapie MIHAITA POATE FI UN COPIL NORMAL-AJUTATI-L!!!

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Misha71

Mergi la inceput