De ce crapa pielitele la unghii?
Imi crapa pielitele din jurul unghiei si cresc parca prea tare, unghiile mi se rup si se exfoliza....voi ce tratamente a-ti mai facut? caci eu am incercat OPI si ulei cald si nu am observat nimic.
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
din cele descrise, inclin sa cred ca ai un mic dezechilibru, o lipsa de vitamine
n-ai precizat daca la manichiura iti tai sau nu cuticulele (pielitele). eu am facut prostia de a mi le taia o data si cresteau ca "nebunele", si tot asa, se crapau. am renuntat sa le mai tai, pur si simplu dupa ce le masez cu un prosop aspru (dar asta dupa ce fac baie sau stau mai mult cu mainile in apa calda), le imping inapoi cu un betisor special si nu mai cresc decat foarte incet.
am citit ca se mai poate face aceeasi manevra (de impingere) cu ajutorul feliutelor de lamaie, dar nu am incercat pana acum...
incearca suplimente alimentare (exista unele speciale pentru sanatatea parului si a unghiilor, in general au in compozitie seleniu, zinc, vitamine)
iar ca tratament local poti sa incerci crema-tratament pentru unghii si maini de la Avon (Hand Care Complex), chiar este buna, eu sunt multumita de ea si nici nu este scumpa
Angelinne spune:
Numai chiar in colturi le mai tai de citiva ani....acolo crapa uneori chiar ma doare....iar vitamine pt par si unghii am tot luat...am si o lipsa de fier probabil si asta ar putea fi o cauza..
Lo_li_Ta spune:
Se crapa din cauza deshidratarii. Ia-ti de la OPI uleiul de cuticule si maseaza-le macar o data pe saptamana sau mai des daca stai mult cu mana in detergenti. Impinge-le cu un betisor de lemn sau cauciuc, nu cu metal.
Problema cu tratamentele pentru unghii e ca nu prea se cunoaste modul de aplicare. Tratamentele acelea sub forma de lac incolor (f buni e Nail Envy) nu se aplica sub oja cand iti aduci aminte. Corect este sa-l folosesti constant timp de 7 zile. Aplici in prima zi un strat pe unghia curata, a doua zi inca un strat peste si tot asa 7 zile, strat peste strat, chiar daca se exfoliaza, chiar daca se crapa, nu pui oja sau acetona. Si important e ca dupa ce acoperi suprafata unghiei, ultima miscare sa fie muchie, cu pensula perpendiculara pe unghie, ca o sigilare. Asa cresc mult efectele benefice.
Angelinne spune:
De la OPI am si eu...dar il folosesc cam de 2 ori pe saptamina cind il pun ca si baza sub o oja si aceea destul de incolora.... deci ar trebui sa pun practic in fiecare zi a saptamini cite un strat....si sigur atunci va crapa asa cum spui... o sa incerc sa fac asa si sa imi iau si uleiul de la OPI.....sigur e si deshidratare caci iarna am obs ca se usuca mut mai repede pielea si unghiile sunt f casante.... in detergent chiar nu stau deloc...numai cu manusi spal vasele.
Lo_li_Ta spune:
Stai asa, una e uleiul de la OPI si una e tratamentul. Cu primul te dai doar pe cuticule,nu si pe unghii, masezi pana intra in piele si asta e. Tratamentul il folosesti pentru unghiile casante si-l aplici asa cum ti-am zis, in fiecare zi timp de o saptamana, ca pe un lac normal. Mie nu mi s-a crapat foarte rau,au aratat ok unghiile in saptamana aia.
Angelinne spune:
ok...am inteles....in orice caz oka de la OPi e sub orice cristica nu stiu cum o lauda lumea atita...ca eu tocmai m-am dat cu una visiniu inchis si deja mi-a puscat toata si se ia as ain fisii....nu stiu ce sa zic....