Copii din 1995-1998(27)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Flower, nu ma resfeti si pe mine, please?

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.23]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Huh, hai ca mai apuc sa scriu vreo doua vorbe...

Sanca te intrebam mai demult ce ai alege intre matze(pisici) si Oreo...Silviei tare ii trebuie o pisica si noi suntem tare indoiti daca sa o luam...mie imi plac mai mult cainii si nu am avut niciodata pisica, nu stiu cum se creste...inca negociem.
Nasol cu nervisorii care mai dau pe afara...cunoastem si noi...se mai intampla si la mine.

Mara, am patit si eu cu Diana deja de atatea ori faze din astea...ca acum stiu sigur ca daca nu raspunde, atunci are tf. pe silentios si e ocupata .

agho, vizionare placuta la Madama aceea care o fi . Sa ne povestesti impresiile Anei.

mQQm m-am distrat de tine...si eu mai inteleg cateodata mai pe dos, ma mai intorc si recitesc si apoi rad de ce am putut intelege prima data . Cum e burticul? Creste? Se misca? L-ai simtit deja?

Ana-Maria de coma Marius!

Si acum sa va dau noutati despre Diana...ieri au avut un test la scoala pentru a-i verifica pe copii cum stiu sa scrie corect ortografic. In suedeza e greu, multe sunete se aud la fel si se scriu diferit, trebuie sa stii cum se scrie cuvantul respectiv ca sa nu incurci. Diana a avut o singura greseala si asta ca a uitat, pentru ca stia..."eu fac dus" se scrie "jag duschar" si ea a uitat s-ul. Au primit 38 de cuvinte. Numai 2 baieti au facut 38/38, deci Diana a fost a 3-a in clasa...va dati seama ce mandra a fost!
S-au hotarat unde sa faca excursia de sfarsit, vor merge 3 zile la un parc de distractii aici in Suedia. Banii ce ii vor folosi sunt cei stransi de noi cu ei la muncile de Craciun si Paste.
Si noi avem vacanta in saptamana a 9-a(acum suntem intr-a 6-a), deci peste inca 2 saptamani de scoala. Si eu am ca si copiii si abia astept! Desi stiu ca vom primi de invatat, asa ca numai relaxare nu va fi, dupa vacanta incepem testele la materiile pe care le am in plus...dar macar stau acasa. Si dupa vacanta avem iar sedinta aceea profesor-parinte-copil cand trebuie copiii sa se hotareasca pe cine iau cu ei mai departe. Adica...la scoala unde merg pentru cl.7-9 se aduna copii de la mai multe scoli cu clase 0-6. Si vor fi 8 clase de a 7-a. Dar ii amesteca...asa ca fiecare trebuie sa desemneze 3-4 persoane pe care le prefera sa le aiba ca si colegi si vor tine cont probabil de pareri reciproce ca sa formeze clasele. Sunt curioasa cum va fi...
Si nu stiu daca v-am mai spus, dar din august incepe si Silvia scoala, am inscris-o deja. Tot la scoala unde e Diana. Va fi in clasa 0 care e un fel de amestec camin-scoala...cica e tare lejer. Si nu va spun ca educatoarele sunt pe spate de Silvia...cica au gasit-o intr-o zi cu vreo 4 copii in jurul ei, le citea dintr-o carticica de a lor...e singura care citeste dintre copiii mari din grupa . Si nu s-a ocupat nimeni de ea...sper ca la scoala sa nu se plictiseasca...
Eu am avut luni primul test la suedeza, cel scris. Am luat numai B, am avut destul de multe greseli, a trebuit sa muncesc la corectat, dar am invatat si asa. Am greseli de exprimare...eu traduc din romana in suedeza, pentru ca numai in romana pot gandi si suna ciudat de multe ori...a trebuit sa stau si sa ii explic profei cu care am lucrat la corectat, ce am vrut sa spun in cateva fraze. Bine ca si era vb de vremea cand am dat eu la facultate(inainte de revolutie) cum trebuia sa iei ore cu profi particulari si puteai invata ani de zile si sa nu intri niciodata-ma refeream la medicina, eu am vrut sa dau acolo si asta m-a determinat sa ma indrept catre chimie, concurenta mare. Insa celor de aici le-a fost greu sa inteleaga, caci eu am fost succinta in compunere, nu asta era esenta. Si dintr-o singura propozitie nu se intelegea...
Iar luni am testul oral, o sa vb despre Romania...

Va si va doresc o vinere scurta si un we cat mai placut!

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Aoleo ,mQQm ,imi fac pacate cu tine .Scuze, nu mi-am dat seama .Da pot sa-ti trimit pe fir cate-o felie virtuala

Miha ,felicitari Dianei ,nu-i putin lucru sa-i ia pe nativi .Interesant modul de formare al claselor .Pe preferinte .
Lasa ca nici B nu-i rau ,la ce volum de munca ai , plus nivelul .E firesc sa gandesti in rom ,plus de asta cred ca le vine si greu sa inteleaga lor cum erau vremile pe la noi .Oricum ,bafta in continuare .De Silvia stiam c-o sa fie boboaca .Deci o facea pe doamna ?

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

O seara buna,
In sfarsit am si eu net care sa functioneze cum trebui si pot sa scriu.
am citit mai pe diagonala asa,
Sanca, si mie mi se-ntampla uneori sa ma descarc pe copii , chiar daca ni-i asa de negru. Tip un pic, ma calmez si apoi imi pare rau.
Agho, sa ne spui cum a fost la spectacol, si ce parere au avut copiii.
mOOm, asa este, uneori ne mai si distram cu gafele pe care le facem, mai ti minte atunci, cand eu am crezut ca ne cunoastem si-i mica lumea
Mara, e bine ca TB lucreaza si-n vacanta. Eu trebui sa ma cert cu Mihai sa faca ceva din tema de la meditatii, daca i-as da eu ceva ... nici vorba ... imi spune ca e decret ca-n vacanta sa nu se faca teme.
Astazi am fost la patinoar, cu niste mamici de pe DC si copilasii lor.

si
de si

Mergi la inceput

Mihaela, felicitari si tie si Dianei

si
de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da Mara, educatoarea mi-a zis ca o sa o angajeze ca sa le citeasca la copii .
Multumesc de incurajari, sper sa vad si eu un FB in "carnetul" meu .
Clasele le fac pe preferinte pentru ca ei lucreaza numai in grupe si atunci trebuie sa se cunoasca si sa comunice bine. Asta e ideea.

mihaela , ce bine ca va mai si relaxati! Bravo.

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Miha ,noi am fost ieri seara .Cred c-avem si niste poze ,dar nu-s prea operativa cu ele .M-asteptam sa fie mai aglomerat la voi .

O sa vezi si FB ca esti fata silitoare

Tot vreau sa ma retrag in vastele domenii si nu ma lasati

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Este deschis de curand, la mall. La restul patinoarelor, unde mergem deobicei e foarte aglomerat.

si
de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Da, am incurcat operele... Oricum, si Madam Butterfly mi se pare destul de avansata pentru cls 5. Agho, sa ne scrii cum v-ati distrat cu madam sinucigasa

Mihaela bravo fetelor, si tie, ca ai trecut cu bine peste prima serie de teste. Diana a facut chiar fenomenal de bine, ca numa eu stiu cata bataie de cap am cu baietii la testul de spelling... De fapt cu Matei, ca vad ca nu se mai practica in cls 7.
Si Silvia e o scumpa. Dar ea stie sa citeasca deja in suedeza??? Super. Nu cred ca o sa se plictiseasca la scoala, ca bag de seama ca la voi e aproape ca la noi. In elementary school nu stau copii in banca ca in Rom, si se lucreaza mult in grupe.
Daca ai gandi direct in suedeza, ti-ar fi mult mai usor. Dar ai rabdare, ca o sa vina si ziua aceea...
Cat despre pisici, am crezut ca ma intrebi sa ma zgandari si tu, a la Elliot... Avantajul cand ai pisica, ca nu trebuie sa stai dupa ea, sa o inveti sa faca afara, sa o dresezi... Pisica va v-a dresa ea pe voi . Ai nevoie de o cutie cu nisip si atata (a, si mancarea binenteles).. La caine. . . e munca grea. Dresat, sa nu faca in casa, sa asculte, sa astepte, plimbat... Iar cu facutul in casa, depinde de rasa, dureaza cam 6 luni - un an de pandit cainele sa fie scos afara la primele semnale.
Eu votez pentru matze....

MqqM ca tot vorbeam de matze , deci ai inceput sa simti pe bb. Prin luna a 8 copii mei faceau pull ups...pe coastele mele... Bine ca nu sant singura, ca si eu ma trezesc citind aiurea, dar cei mai rau e ca si incep sa raspund pe aceiasi tema...

Mara si eu am patit de cateva ori acelas lucru. Numa ca baietii mei nu au mobil, si eu stiu ca pana in 3:45 pm trebuie sa ajunga la soacra mea acasa. Odata trecuse de ora 4:10 pm si eu sunam pe sot in disperare ca nu aparusera... El a stat calm la scoala sa curete biroul si sa se organizeze si a uitat sa ma sune... Groazanic, ca numai tampenii iti trec prin cap de ce se poate intampla.

Ana noi am ajuns la faza in care ne impartim frateste tema de la matematica. Sotul corecteaza primele 15 exercitii (ca sant pb si geometrie) iar eu corectez algebra, adica pe ultimele 15.... Dar a inceput sa dureze cam mult corectatul, chiar si cu calculator, asa ca incepem sa o rarim cu sportul asta si sa-l lasam mai independent. Nu am aproape o ora la dispozitie sa ma tin de tema lui. Dar stiind ca are raspunsurile 1/2 din exercitii la sfarsitul cartii, il mai iau la scarmanat sa fiu sigura ca nu copiaza doar raspunsul fara sa faca exercitiul....

Eu deabea astept sa vina week-end-ul, ma simt obosita. Poate ca si din cauza ca am avut fecioara mea la pat in week-end ma simt ca si cand am sarit peste week-end...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Iupiiiiiii...e vineri...

Mqqm,asa am scris?Ca ieri era vineri?Ups!
Mihaela,felicitari Dianei!Intradevar e mare lucru sa le dai clasa la suedezi.Si zici ca Silvia se angajeaza la gradinita?Asta treaba faina!Bravo micutei...ce fete harnicute ai,Miha draga...ia exemplu de la ele si baga si tu un FB la teste...(hai ca glumeam,sti tu).Spor la lectii in continuare si peste doua saptamani,sa aveti o vacanta bestial de faina!
Miha rock,am vazut pozicile...si pe ale tale si pe ale Monicai si taaare m-am mai bucurat.May dar ce mare e Mihai si ce don'soara e Tatiana...Se vede ca ati avut o zi minunata la patinoar!
Agho,cum o fost la spectacol?
Mara...eu am zis pas de mult in a-l ajuta pe Alex,ca eu chiar ma uit ca curca-n lemne...sincer!Asa ca Alex e pe cont propriu de vreo 3 ani...atat ete!Nah,vaz ca voi chiar va rafatati acolo,cu crema de zahar ars...yum-yum...
Anca,la noi nu se poate ca la voi,pentru ca....asa cum scriam Marei,eu nu ma mai pricep la ce face Alex la scoala inca de cand era prin a III-a...asa ca Marius ce mai verifica ici-colo,dar e la fel de tufa ca si mine...Hai sa ai week end fain si poate apuci sa te odihnesti!

E asa frumos la Timisoara...e soare si caldut,mai ca imi vine sa zic ca suntem in Martie.Marius glumea azi dimineata,zicea ca de tine vremea asa si duminica,poate iesm la un gratar...insa trebuie sa duc masina la spalat,se confunda deja cu asfaltul,e camuflaj total,atat de jegoasa este...
Va pup si va doresc week end minunat!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput