intrebari despre o procura facuta in strainatate?
![](images/user_woman.png)
Am facut o procura aici in Germania pe care am trimis-o cu posta si
n-a mai ajuns in Romania.
Notarul de aici mi-a facut-o in 2 exemplare dar am apostilat numai un exemplar(cel trimis).
Acum eu am si cel de-al 2-lea exemplar pe care l-a autentificat notarul, dar astazi cand m-am uitat mai atent pe el am vazut ca semnaturile noastre sunt in copie(el practic a facut o copie dupa original pentru al doilea exemplar); el a semnat in original si a pus stampila pe ambele exemplare, numai ca semnaturile notre au fost in original numai pe un exemplar. Am intrebat daca pot pune apostila pe acest exemplar si mi-a zis ca da se poate, numai sa-l accepte notarul din Rom asa.
Ce stiti se poate asa? Este valabila? daca apostilez acest exemplar ma costa inca 10 euro(dar risc sa nu fie valabil in Romania, desi notarul de aici zice ca-i valabila), daca fac alta procura in jur de 45.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Morgano/Morgano.jpg)
Morgano spune:
Deci mai ai o copie legalizata a procurii originale. Cu aceeasi data, ca e clar facuta de acelasi notar.
Daca ti se pune apostila pe ea, e fte ok. Desigur, depinde de cat de sucit e notarul de aici, dar avand apostila e musai sa fie recunoscuta procura, doar asta e rolul apostilei de la Haga.
Ce fel de procura este?
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Christel spune:
Da, mai am o copie a procurii originale. Noi ne-am dus la notar cu procura gata redactata in romaneste si am semnat-o doar in fata lui(nu ne-a trecut prin cap sa avem 2 originale si sa le semnam pe amandoua in original)asa ca el ne-a facut o copie dupa original si le-a legalizat pe amandoua.
Si mie mi se pare aiurea mai ales ca scrie in procura ca s-a redactat si autentificat in 2 exemplare, e trecuta si data normal, ne-a zis ca aici ar fi ok, ne pune si apostila pe ea, dar am sunat azi la 2 notariate in Romania si mi-au zis ca trebuie sa fie si semnaturile noastre in original,ca altfel nu e buna, asa ca alti bani, alta distractie.
Christel spune:
Da, si acum mi-am amintit, in Rom cand faceam copii legalizate dupa un original(certificat de nastere, diploma) si erau legale, nu mi-au respins niciodata vreo copie legalizata pe unde a fost nevoie(practic o copie legalizata are aceeasi valoare ca un original, nu?)
Nici nu stiu ce sa mai cred ca si la birourile astea notariale iti raspunde cate o secretara care nu stiu cat se pricepe sa-ti dea un raspuns corect, iar daca nu e sigura pe ceva, mai bine te pune sa refaci totul.
Chiar nu stiu ce sa mai cred.