Frumusetea care ne scapa

Frumusetea care ne scapa | Autor: viviana

Link direct la acest mesaj

www.evz.ro/articole/detalii-articol/835975/Frumusetea-care-ne-scapa--VIDEO/" target="_blank">http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/835975/Frumusetea-care-ne-scapa--VIDEO/

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

www.evz.ro/articole/detalii-articol/835975/Frumusetea-care-ne-scapa--VIDEO/" target="_blank">http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/835975/Frumusetea-care-ne-scapa--VIDEO/

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

pacat ca subiectul a fost mutat aici1
pacat ca nu se discuta si pe tema asta!
multe alte nimikuri si rautati sunt disecate si maruntite pana la maduva!

viviana,!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Kari

"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Experimentul, zic eu, demonstreaza ca majoritatea suntem niste snobi carora nu le pasa de muzica, nu sunt in stare sa faca diferenta dintre muzica si zgomot, ca majoritatea merg la opera doar ca da bine ..... si nu asculta muzica la metrou pentru ca nu da bine.

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Joshua Bell - www.joshuabell.com/" target="_blank">pagina oficiala

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/04/04/AR2007040401721.html" target="_blank">Pearls Before Breakfast
Gene Weingarten, Washington Post, 8 Aprilie, 2007

Articolul Margaritare inainte de micul dejun (subtila parafraza) i-a adus lui Gene Weingarten premiul www.pulitzer.org/works/2008,Feature Writing" target="_blank">Pulizer in 2008

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Acum am terminat de citit articolul din Washington Post. Revin cu comentarii... dupa ce-mi revin :D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Interesant articolul si experimentul!
Si eu sunt de acord ca totusi pentru a savura frumosul trebuie sa ai dispozitia necesara si o anumita stare.
Sa il observi numai, asta da, se poate chiar si cand esti pe drum grabit, insa nu te poti bucura intrutotul de el.

Viviana

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Comentariul lui Slatkin: " He'd get a larger audience in Europe . . ".
Acum, pe bune, cat la suta din americanul de middle class se duce la concerte de muzica clasica?

Adevarul e ca, la prima ora, la metrou, toti ne inghesuim ca oile, cu singurul gand sa ajungem la timp.Nu vedem/auzim nimic, decat scara aia rulanta, sa ajungem cat mai repede la/pe ea, sa iesim naibii de acolo..

Nu caut circumstante atenuante...Poate daca repetau testul pe strada, la ora de plecare, oamenii si-ar fi destupat creierul si ar fi lasat sa intre si altceva...

V

Mergi la inceput

Citat:
Raman valabile intrebarile post experiment:

• Tu ce ai face? Te opresti sa asculti?

• Treci grabit mai departe, cu un amestec de vina si iritare, deranjat de "atentatul" asupra timpului si portofelului tau??

• Oferi bani, din politete, indiferent de cat de frumos canta??

• Daca iti place mult, te simti jenat sa te opresti sa asculti??

• Sincer? Mi se rupe de cum a reactionat washingtonezul mediu care circula cu metroul dimineata pe racoare pus in postura de a-l auzi "din fuga calului" pe cel mai apreciat muzician al momentului cantand Bach la o vioara care costa 3.5 milioane de dolari (nu ca asta ar avea vreo relevanta, dar asaaa, ca chestie). Nu mi se pare nimic neobisnuit. Ba mi s-ar fi parut cu adevarat neobisnuit daca s-ar fi adunat cativa spectatori care sa "iroseasca" cateva minute din timpul lor, formand un auditoriu capabil sa asculte cuviincios si sa aplaude. Si aproximativ in aceeasi masura mi se rupe de cum ar reactiona bucuresteanul mediu in conditii similare.
    Aroganta, snoaba si mizantropa cum sunt, in mod aprioric oricum nu investesc prea multa incredere in glagoria maselor; in apetenta lor pentru cultura, nici atat. Baaaa, dimpotriva, as zice. Cat despre un al x-elea simt care ne-ar face pe noi, Homo Citadinus Contemporanus, capabili sa detectam frumosul in forma sa cea mai inalta, indiferent de context... Haida-de!
    Aaaaa, alta ar fi povestea daca s-ar fi "produs" in exact aceleasi conditii o dansatoare de santan. Sigur ca ar fi avut parte muuullt mai multa atentie si reactie din partea omenetului grabit (Homo Erectius, Homo Indignatus, Homo Preocupatus si-alti homo sau hetero). As merge cu chiar prognoza pana la peste 90% atentie. Cruci si ptiu-ptiu in san, galerie, invective; reactie, intr-un cuvant.
    Ramane intrebarea "ce-as fi facut eu?"... Revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Parerea mea este sa se faca ecelasi experiment dar cu alt instrument,de exemplu Copilul Minune la acordeon si nu Bach,ceva de la ei de acolo, Haida-de-
    sa vezi atunci agumeratie la metro nu ca americanii,aia habar nu au pe ce lume traiesc dar sa mai recunoasca un Joshua Bell.

Sophia 2ani 06.09.06
    +31
    http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cred ca m-as fi oprit sa ascult. Nu as fi dat bani si nici nu mi-ar fi fost rusine.

Eu ncerc din rasputeri sa-i fac pe cei din jurul meu sa inteleaga ca trebuie sa se bucure de ceea ce au, ce vad si ce simt intr-un cuvant de lucrurile care observate le fac viata usoara.

Pentru ca in goana vietii lor, tinzand spre lucurui mari uita sa se bucure de maruntisurile care ii fac fericiti.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

foarte interesant experimentul

Mergi la inceput