Imaginea romanilor in strainatate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
[
Apropo, in Austria cine i-a luat locul lui Jorg Haider?

Corneliu Vadim Tudor.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
[

Corneliu Vadim Tudor.

Maria

i-am sugerat io sa se duca in Austria. ca nu-i asa canicula ca in Ro....

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Majoritatea strainilor cu care lucrez eu nu au fost niciodata in Romania.

Eu ma intreb cum ti-ai dat tu seama ca au o 'parere buna' despre romani. Ti-au spus textual 'avem o parere buna'? Ti-au dat de inteles? Cum?

De exemplu, strainii cu care lucrez eu spun textual: Cutare lucreaza foarte bine, n-ai gasi in Franta un om sa munceasca atat pe banii astia.
Altul zice: Pacat ca Romania are o imagine proasta in afara, sunt multe aspecte pozitive aici; romanii nu sunt numai hoti si lenesi, sunt si muncitori, si binevoitori.
Sau: E pacat ca e atata saracie si guvernantii sunt corupti si nu vor sa caute solutiile sa traiti mai bine, ca nu meritati o viata atat de grea.

Mihaelk, eu stiu straini care cunosc Romania din ambele perspective, si pe dinauntru si pe dinafara. Da, unii spun textual ca le place Romania, ca le plac prietenii lor romani, ca de-aia si-au luat o casa aici (iti pot da adresa unuia de e absolut amorezat de tara asta, e fanul nr. 1 si nu pentru ca nu vede coruptia si saracia, c-a lucrat in Ministerul de Finante si a umblat si la Zimnicea, si-n Dorobanti); altii spun textual ca gasesti de toate in Ro si printre romani, ca si prin alte parti - si oameni OK, si hoti si mincinosi. Si cand au zis "gipsies", sau "tzigane", nu suna ca in gura unuia de se simte lezat de faptul ca e conational cu cel de cerseste in buza catedralei. Suna ca si cum omul a constatat ca e o categorie care, din lipsa de sanse, educatie etc etc a ales o cale nefericita de a supravietui.
Sunt unii care spun textual ca, in ciuda neajunsurilor, s-ar muta aici, pentru ca Ro si romanii i-au ajutat in alienarea lor "dobandita" prin alte tari, ca si-au facut aici prieteni si, desi lucrurile evolueaza incet, ei au incredere.

Si sunt unii care apreciaza efervescenta culturala din Bucuresti, prin comparatie cu un orasel mic din Orientul Mijlociu, unde nici sa iasa la masa n-avea unde.

Si am intalnit si straini care pufnesc dispretuitori ca drumurile-s proaste, cersetorii multi si oamenii secatuiti de lehamite.

Depinde foarte mult de ochii si deschiderea fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si eu cunosc astfel de straini, Nus. Numai ca marea majoritate sunt straini care au stat in Ro o perioada mai mica sau mai mare de timp.

Una dintre cele mai bune prietene ale mele e o nemtoaica pe care am cunoscut-o in Olanda, unde isi facea doctoratul. Am stat la ea acasa in Germania, a venit la mine acasa si tot asa.

Inainte sa ma cunoasca si sa ia contact cu romanica in vreun fel sau altul, ar fi inteles campania asta de denigrare. Nu ar fi aprobat-o, dar ar fi inteles-o. Si asta pentru ca stereotipurile culturale sunt atat de puternice. Ele se hranesc cu placerea noastra de a gandi in scurt-circuite si de a nu pune sub semnul intrebarii multe dintre lucrurile care se vehiculeaza in jurul nostru.

Cand am plecat prima oara in Olanda pentru trei luni, eram atat de fericita ca ajung pe the land of the free and of the open-minded. La trei zile dupa sosire, in micutul Tilburg, am fost intrebata intr-o farmacie daca sunt turcoaica (!!!). La zgomotul facut de falca mea in cadere, tanara de la tejghea mi-a explicat ca ei nu servesc turci. Eu am dat sa plec iar ea m-a intrebat ce nationalitate am, totusi. Cand i-am spus ca sunt romanca, m-a intrebat repede: si cat stai aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
[

Corneliu Vadim Tudor.

Maria

Stii care e una dintre diferentele (putine, e drept) dintre Jorg Haider si CV Tudor (cu exceptia faptului ca unul dintre ei e mort, bineinteles)? CV Tudor n-a castigat niciodata alegerile.

Si, ca sa raspund curiozitatii tale, nu locuiesc in strainatate; plec doar cateva luni pe an, cat sa-mi fac o umbra de idee. Si ce m-a frapat mereu e ca cei care ii urasc pe romani nu sunt oameni simpli - Joe the Plumber - ci oameni scoliti bine si care gasesc justificari 'inalte' pentru rasismul si xenofobia lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mihaelka ,imi pare rau pentru experienta ta traita in Olanda.

Pe mine ma intreaba nemtii daca sunt americanca,cica de la accentul meu din engleza.
In costa rica ma intrebau daca-s columbiana

Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:

La zgomotul facut de falca mea in cadere, tanara de la tejghea mi-a explicat ca ei nu servesc turci. Eu am dat sa plec iar ea m-a intrebat ce nationalitate am, totusi. Cand i-am spus ca sunt romanca, m-a intrebat repede: si cat stai aici?

Cum adica mai nu servesc turci? dar turcii ce au? Si nu i-ai zis ca-s la fel de ramasi in urma ca America anilor '50 cind negrii aveau magazinele lor? Nu au legi impotriva discriminarii? De ce nu ai cerut sa vorbesti cu un manager? Woa, daca s-ar intimpla asa ceva aici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Asta sa fie imaginea Romaniei in lume?

De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132069
Printat la: 17/01/2009

Autor: adriuta
Subiect: Asta sa fie imaginea Romaniei in lume?
Trimis la: 17/01/2009 07:33:01

Dragii mei,
Aseara, mai mult dintr-o greseala, am dat peste urmatorul "topic". Am citit cateva subiete si m-am gandit sa aduc "vorba" si la noi pe forum. De atatea ori aici pe DC ne-am certat, ne-am contrazis, dar AM RAMAS ROMANI prin nastere, sange si grai. Vorbim romaneste scriem romaneste si ne stim necazurile si bucuriile de acasa.
Tot ce imi doresc este ca acest subiect sa nu ajunga la coltul rusinii si VA ROG FRUMOS SA NU VA CERTATI.
Pe mine personal m-a suparat tare ceea ce am citit.

http://www.topix.com/forum/world/romania

Haideti sa ne unim TOTI si sa luam atitudine
...PENTRU ROMANIA

Raspunsuri:

Autor: AcsorAburit
Raspuns la: 17/01/2009 08:23:26
Mama revizionisti sunt pe peste tot... sa zicem merci ca in ai nostri nu a dat strechea ca-n Irlanda, Tara Bascilor si altii. Si ca nu depasesc datul din gura.

Daca-ti tulbura somnul orice nebun, apai afla ca-s multi si pe Internet prolifereaza. Cata vreme nebunii sunt exceptia si restul se inteleg da-i naibii.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Autor: adriuta
Haideti sa ne unim TOTI si sa luam atitudine
...PENTRU ROMANIA

Sa luam, sa luam... unde se da?

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.

Pentru mamicile anti-vaccin sau cu copii vatamati in urma vaccinurilor: ne intalnim www.jabs.org.uk/" target="_blank">AICI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Citat:
Cand am plecat prima oara in Olanda pentru trei luni, eram atat de fericita ca ajung pe the land of the free and of the open-minded. La trei zile dupa sosire, in micutul Tilburg, am fost intrebata intr-o farmacie daca sunt turcoaica (!!!). La zgomotul facut de falca mea in cadere, tanara de la tejghea mi-a explicat ca ei nu servesc turci. Eu am dat sa plec iar ea m-a intrebat ce nationalitate am, totusi. Cand i-am spus ca sunt romanca, m-a intrebat repede: si cat stai aici?

Traiesc si eu de cativa ani buni printre straini,dar nu m-am simtit niciodata discriminata pt ca sunt romanca.

Aaaaaaaaaa,ba da,mi-am adus aminte!M-am simtit discriminata la intrare in Consulatul Romaniei din Viena cand am fost perchezitionata si cautata peste tot,plus ca mi-a cautat si in carucior,mai avea sa se uite si in pampersul lui David.
Aloooo,unde suntem?Nici la vama din aeropot nu am fost asa perchezitionata!

Ne dusesem sa transcriem certificatul de nastere.
Si tot atunci si acolo am fost luata "la rost" in momentul cand David a iceput sa planga citez:"de ce nu a-ti lasat doamna copilul acasa ca aici plange si nu putem lucra"?Sotul era cu bebe,se linistise si eu in dreptul ghiseului,plus de asta David avea cateva saptamni si-l alaptam.

Va dati seama!?!?!?

Apoi a urmat,iarasi citez"dati-mi repede actele sa vi-le fac......dureaza cam o ora dar mergeti in parc,vedeti ca e un parc in aropiere".Stiti ce am facut nu am zis nimic ca nu se merita si nu ai cu cine sa discuti.

Ma-am intors peste o ora,am luat transcriererea certificatului,avea 3 greseli,ca de saracii,le-a plans copilul meu in cap.L-a modificat in cel mai grosolan mod,nu au vrut sa mi-l schimbe( in situatia in care o transcriere a certificatului costa 135€).In momentul in care am gasit cea de-a treia greseala,imi spune,citez"Doamna faceti misto de mine?"

DA AM FOST DISCRIMINATA DE EXACT ACEI OAMENI CARE SUNT PLATITI SA NE APERE!

Dar cred ca pana la urma o sa-mi iau cetatenia austriaca!

Mergi la inceput