Am facut o eco, si dr. mi-a spus ca am uter cu fibroza moderata si tesut fibros parant.?? stanga. Ce inseamna? Eu pe partea stanga am avut o sarcina extrauterina operata normal cu trompa scoasa.Oare are legatura?
din pacate ecografia asta nu spune mare lucru, cel mai bine ar fi sa repeti eco la alt medic.
ce intelg din ea : uter cu fibroza moderata - prezenta de fibrom uterin (din pacate nu spune daca 1 sau mai multe, nici cat de mari). foarte multe femie la varsta fertila au la un moment dat fibrom uterin. acestea apar si cresc in funtie de hormoni, iar la menopauza se micsoreaza sau dispar. in functie de marime, nr si daca dau sau nu alte probleme se poate sa fie doar urmarite, sa se faca doar tratament medicamentos iar in cazurile mai grave sau complicate ( dureri, sangerari etc) pot necesita tratametn chirurgical, cel mai des acesta constand in histerectomie.
- testut fibro parant - probabil vrea sa spuna parametru. uneori se poate ca un fibrom sa creasca spre parametru.
- este foarte probabil ca dupa sarcina extrauterina in zona respectiva sa existe aderente, dar ma indoiesc ca le-a putut vedea ecografic.
cel mai bine ar fi sa faci un consult ginecologic (fibromul se poate si palpa la tuseu vaginal) si o noua ecografie la un alt medic.
Multumesc mult. O sa fac o vizita la un ginecolog cel mai bine, eco e facuta de un dr. de med. generala.