Nu mai suport intrebarile despre bb
suntem casatoriti cam de 2 ani (impreuna de mai multi), in jur de 30 de ani amandoi, e clar ca toata lumea care ne stie se asteapta la un copil...
problema e ca noi ne straduim pentru bb de cateva luni si deocamdata nu iese
stiti foarte bine ce dezamagire simti cand iti vine ciclul si nici urma de bb. pe langa asta, tre sa mai suport si intrebarile tuturor (mai ales ca aproape nici unul nu stie ca "muncim" pentru un copil) "un copil, ceva?", "cand vine barza si la voi?", "cand faceti un copil si voi?" etc. 
cea mai enervanta faza e ca unii ma si intrebau daca sunt gravida uitandu-se la burta mea (in ultimul timp am mai pus ceva sunculite pe burtica), imi vine sa le dau cu ceva in cap... 
imi dau seama ca nu o spun cu rautate si ca nu au intentii rele, dar pur si simplu NU II MAI SUPORT! 
colac peste pupaza, peste tot in anturaj, pe unde ma invart, aud numai de femei gravide sau cupluri care incearca sa faca un copil si nu le iese... 
vreau si eu sa uit, sa ma relaxez, sa nu mai aud de copii pana o fi sa se intample si la noi, dar nu pot, lumea nu ma lasa... ce pot sa fac?
ma gandeam sa le zic tuturor sa nu ma mai intrebe nimic de copil, dar poate ar parea ciudat...
voi ce ziceti?
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Raspunsuri
Arianna_M spune:
Ramonika....
eu una te inteleg...si eu am parte de aceleasi intrebari...dar cel mai tare ma doare cand ma intreaba rudele....
am si o verisoara care e deja are un baietel.....si cred k nu era zi sa nu ma intrebe......si ma simteam asa de vinovata si de neputincioasa.....
dar acum incerc sa nu ii mai bag in seama si sa nu mai imi pese de ei.....ma gandesc doar la mine,la sotul meu si la viitorul bb......RESTUL......SA FIE SANATOSI !!!
eu zik sa nu mai pui la suflet.....si sa incerci sa te relaxezi....vine si el bb ...fii sigura.
Succes !!!
cu 2
!!!
http://tt.lilypie.com/WQKGp2.png
Ramonika spune:
mai incerc sa scap spunandu-le "dar avem deja 2 copii, nu stiati?" referindu-ma la cele 2 pisici din dotare ![]()
asa, cu gluma, mai scap de gura lor si nu mai au tupeu sa intrebe a doua oara.
dar cred ca nu trec 3 zile la rand fara ca cineva sa mentioneze subiectul bb... ma dispera 
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
tamaryllis spune:
Nu cred ca este vreo aspiranta care sa nu fi fost deranjata de intrebarile de genul asta! Eu una pana sa aflu care e cauza pt care nu raman insarcinata, la un moment dat, chiar imi venea sa ii palia o pauzasc pe toti. Acum, chiar nu ma mai deranjeaza atat de tare si parca nici curiosii nu mai sunt atat de curiosi!
Am raspuns in diverse feluri, iar un raspuns pe care l-am citit tot aici, pe forum, si care mi-a placut f mult, este: "astept sa nasca barbatii"! Si asa ei vor zambi si veti trece la un alt subiect!
Eu cred ca nu trebuie sa se vada ca esi afectata de intrebare, caci asa vei trezi suspiciuni si sunt convinsa ca te vor intreba si mai des!
Era un subiect asemanator aici pe forum, acum ceva tip si erau postate exemple de raspunsuri. Daca il gasesc, iti dau link-ul!
Oricum, cu timpul te vei imuniza!
Nu inteleg ce e cu sa ii palia o pauzasc , ca eu incerc sa editez si imi spune ca am modificat cu succe, dar nu se shimba nimic din mesaj! Oricum, vreau sa spun "sa ii palia o pauzasc".
Editez a nu stiu cate oara, razand in hohote, ca n-am gasit emoticon sa se potriveasca starii mele: sa ii bat! Poftim, ca am schimbat expresia!
tamaryllis spune:

uite ca am gasit si emoticon!
Chiar nu inteleg de ce imi apare scris asa, pt ca expresia nu e vulgara!
elenada spune:
Ramonik daca e sa punem la suflet ce zice lumea atunci o iei razna si mai rau iti faci.
Si eu sunt casatorita de 4 ani si abia acum am reusit sa raman insarcinata dupa multe tratamente si fertilizari in vitro.
Nu puteam sa le zic ca nu putem avea copii pt ca pe urma discutiile si comentariile ar fi fost si mai mari.
Asa ca raspunsul meu era tot timpul ca noi suntem tineri si mai copilarim. imi mai zicea ei ca vremea trece dar le ziceam ca e vremea si timpul nostru si e alegera noastra ce facem cu el.
Daca le zici ca pt moment copilul nu se afla in planurile tale se potolesc.
Le zici ca faceti copii cand vreti voi nu cand vor ei.
Am avut si eu probleme cu burta. Dpa fiv ramaneam cateva luni cu o burta umflata de zicei ca sunt gravida.
ma uitam urat la ei si le ziceam ca sunt doar grasa.
desi poate ei te intreaba cu cele mai bune intentii tie nu iti pica bine cand stii ca tu incerci si bebe nu vine
Asa ca trebuie sa fim putin rautaciosi desi nu e firea noastra sa dam raspunsuri acide si asta e. Doar asa ai parte de liniste.
Sper sa apara bebe in curand si sa nu mai fii nevoita sa le dai explicatii.
elena
+11 

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Delphinas spune:
Ramonika asa cum au spus si fetele, nu esti singura in situatia asta. si eu patesc asa..."da la voi barza nu vine?" "da de ce nu-i faci un copil sotului/buniciii?"
fratilor voi credeti ca eu nu vreau sa fac copii??? sunteti dereglati mintal daca credeti asta.
de multe ori incerc sa le dau ignore, dar numai sufletul meu stie ce lupte se dau inauntru lui.
faza cea mai nasoala mi s-a intamplat chiar vinerea trecuta. m-am intalnit la o lansare cu o veche cunostinta care stia ca sunt insarcinata si nu ma mai vazusem cu ea din martie 2008. si ma intreaba bucuroasa"vai te-ai intors asa repede la serviciu? ce face bb? cu cine il lasi? sau ai venit doar la lansare si mergi acasa?"
aveti cuvantul meu am crezut ca pic jos, ca se prabuseste intreg universul peste mine, simteam ca ma sufoc de durere. abia am reusit sa spun ceva de genu bb nu mai este, sunteti in urma cu stirile si m-am asezat, altfel simteam ca pic din picioare.
oricat ar fi de greu tb sa mergem mai departe si sa-i infruntam cu brio pe curiosi care ne poarta de grija.
poze, Just Me
ambitioasa
Arianna_M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramonika mai incerc sa scap spunandu-le "dar avem deja 2 copii, nu stiati?" referindu-ma la cele 2 pisici din dotare asa, cu gluma, mai scap de gura lor si nu mai au tupeu sa intrebe a doua oara. dar cred ca nu trec 3 zile la rand fara ca cineva sa mentioneze subiectul bb... ma dispera ![]() Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki![]() |
Si eu am o pisicutza.....
oricum ea este k si copilul nostru...
te invidiez k tu ai 2....
cu 2
!!!http://tt.lilypie.com/WQKGp2.png
Ramonika spune:
da, ma scapa de multe ori pisicile de gura lumii ![]()
oricum cel mai bine e sa nu pui la suflet (daca poti, dar eu nu pot...) pentru ca lumea niciodata n-o sa te lase in pace, pe la 20 si ceva de ani te intreaba cand te mariti, apoi cand faci un copil, dupa un timp cand il faci pe al doilea... si tot asa... 
nu inteleg de ce nu isi vede fiecare de treaba lui...
Ramonika
grizuta17 spune:
Buna fetelor.
Si eu sunt in situatia voastra numai ca la un nivel mai scazut, adica doar ai mei si socrii ne intreaba, numai ca eu care sunt foarte directa le-am spus ca noi vrem, sa stea linistiti si va veni cand vrea Dumnezeu nu cand vrem noi... si vad ca a tinut, sunt linistiti.Insa, intr-adevar cand aud fete care imi spun ca sunt insarcinata ma incerca un sentiment ciudat: pe de o parte ma bucur ca si cand mi s-ar intampla mie si pe de alta parte simt un mare regret ca nu pot si eu sa strig in gura mare ca am un samburel in burtica.Dar o sa ma rog
la Doamne Doamne sa nu isi intoarca fata de la mine si sa ne dea si noua un
.
felix76 spune:
Facusem odata o lista a posibilelor replici bune de dat la intrebari din astea "dragute"
- suntem prea tineri sa avem bebe, mai copilarim;
- vrem, putem dar nu stim cum, nu ne aratati d-vs?
- n-avem timp, nu ne intalnim unul cu altul dar poate o sa fac un bebe cu amantu...
- la ce va foloseste informatia?
Astea le dadeam acum cativa ani buni. Acum nu mai raspund deloc, ignor intrebarea...
Nu te stresa ca n-are rost, sunt multi "binevoitori" pe lumea asta. Iar multi dintre ei nici macar nu cunosc zbaterea noastra...
Si io-s mama de mita. O dulcica pufoasa si rasfatata.
Felix